Connect with us

DRUŠTVO

NA PLANINI MOKRA

Beranski vatrogasci spasili četiri osobe koje su izgubile put zbog snijega (VIDEO)

Zahvaljujući brzoj reakciji spasilaca oni su bezbjedno stigli do sela Rijeka Marsenića gdje su ih sačekali članovi njihovih porodica

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Opštine Berane su prije par dana na planini Mokra pomogli da četiri osobe bezbjedno stignu do sela Rijeka Marsenića gdje su ih sačekali članovi njihovih porodica.

Oni su bili locirani u katunu iznad Mašnice, a na lice mjesta upućena je ekipa spasilaca koji su nakon nešto više od sat vremena došli do njih motornim sankama i bezbjedno ih spustili do pomenutog sela.

Četiri mlađe osobe (trojica mladića iz Andrijevice i jedna djevojka iz Tivta) išle su pješice prema planini sa namjerom da tamo provedu noć. Sjutradan su planirali da se vrate nazad, ali kako je u međuvremenu napadao snijeg, nisu mogli pronaći put.

Kako nam je saopšteno, oni su onda pozvali mobilnim telefonom Službu zaštite na broj 123, čiji su im spasioci pomogli da se vrate bezbjedno.

Piše: Berane online

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

DRUŠTVO

Sestra Mila Đukanovića u Crnoj Gori posjeduje imovinu vrijednu oko milion eura

U istraživanju nije evidentirana njena pokretna i nepokretna imovina u inostranstvu, kao i novčana sredstva na računima u bankama

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Sestra predsjednika države Mila Đukanovića – advokatica Ana Đukanović u Crnoj Gori posjeduje nepokretnu imovinu vrijednu oko milion eura.

To se može vidjeti na osnovu zvaničnih podataka Uprave za katastar i državnu imovinu, u koje je uvid imao portal Press.

Đukanović se vodi kao vlasnica četvorosobnog stana od 214 kvadrata u zgradi, koju je gradila kompanija “Kroling”, a koja se nalazi u neposrednoj blizini Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Cijena kvadrata u toj zgradi – prema podacima agencija za nekretnine – vrijedi više od 2.000 eura, što znači da stan sestre predsjednika države vrijedi najmanje oko 430.000 eura.

Đukanović posjeduje još tri stana koji se nalaze u zgradi na Rimskom trgu u Podgorici. Jedan je od 80, drugi od 53 i treći od 40 kvadrata. Radi se o stanovima ukupne vrijednosti oko 250.000 eura.

Sestra Mila Đukanovića vodi se i kao vlasnica poslovnog prostora od 157 m2 u prizemlju jedne od tribina Stadiona Pod Goricom, vrijednosti oko 270.000 eura.

Tu je i vikendica od oko 157 kvadrata i parcela od 314 m2 u blizini odmarališta na Veruši. Radi se o objektu vrijednom minimum 60.000 eura, koji ima 28 kvadrata izgrađenih više nego što je to dozvoljeno građevinskom dozvolom.

Ana Đukanović ranije je u Podgorici posjedovala i stan od 109 kvadrata, koji je u međuvremenu prodat.

Od nepokretne imovine ona posjeduje luksuzni automobil audi A8, koji je u vrijeme kupovine bio vrijedan oko 86.000 eura. Radi se o vozilu koje je kupljeno na lizing.

Mediji su prije nekoliko godina objavili da se bogatstvo Ane Đukanović procjenjuje na tri i po miliona.

U istraživanju portala Press nije evidentirana njena pokretna i nepokretna imovina u inostranstvu, kao i novčana sredstva na računima u bankama.

Izvor: portal Press

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

ŽRK Budućnost: „Predrag Bošković je jedan od najvećih sportskih radnika, bez njega crnogorski sport nema šansu za međunarodnu afirmaciju“

„Svaki uloženi euro u naš klub opravdali smo rezultatima“, poručuje uprava podgoričkog kluba

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Ženski rukometni klub Budućnost reagovao je na, kako navode, natpise u medijima vezanim za finansiranje kluba, poručivši da se sa sigurnošću može reći da je „svaki dinar, marka ili euro“ uložen u klub opravdan rezultatima i međunarodnim uspjesima, dodajući da je značajan doprinos tim rezultatima dao Predrag Bošković, „kao jedan od najvećih sportskih radnika u Crnoj Gori, rukometni zaljubljenik koji je već dugi niz godina i potpredsjednik Evropske rukometne federacije.“

U saopštenju koje potpisuju uprava, igrački i stručni kadar ŽRK Budućnost Bemax, ističe se zahvalnost Boškoviću za sve što je uradio za klub „i dao nemjerljiv doprinos“ da postane evropski rukometni brend, poručivši da bez takve podrške, i ljudi poput Boškovića, „crnogorski sport nema šansu za punu afirmaciju u međunarodnim okvirima.“

Milioni iz odbrane pojačali klubove
Iz ŽRK Budućnost pozivaju sve državne funkcionere da, „bez obzira ko u nekom periodu bio u prilici da u našoj Crnoj Gori vrši vlast“, pomažu i podržavaju rad ne samo ŽRK Budućnost nego svih sportskih kolektiva, jer, kako navode, Crna Gora ima sjajan sportski potencijal i može biti ponosna na rezultate, dostignuća i požrtvovanost naših sportista koji nastupaju za državni dres.

ŽRK Budućnost, kako je saopšteno, predstavlja instituciju evropskog rukometa i jedan od najtrofejnijih crnogorskih sportskih kolektiva.

Podsjećaju da su u bogatoj tradiciji kluba osvojili dvije titule Lige evropskih šampiona, jedan IHF Kup pobjednika kupova, jedan IHF Kup, dva EHF Kupa pobjednika kupova, 27 nacionalnih kupova, sedam regionalnih rukometnih liga i 33 nacionalna prvenstva.

U saopštenju se ističe da je ŽRK Budućnost predstavljao „rasadnik talenata ženskog rukometa u Crnoj Gori“ što je, kako kažu, omogućilo formiranje snažnog nacionalnog tima koji je donio prvu medalju našoj državi sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i iste godine titulu šampiona Evrope u Beogradu.

„Sve što je uloženo u ŽRK Budućnost iskorišćeno je za predstavljanje kluba, grada i države na domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni“, piše u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(VIDEO) Evo kako izgleda šetalište u Baru posle koncerta Dina Merlina

Crna Gora – zemlja mahanja zastavama i šetališta zatrpanog smećem. Tako se pokazuje ljubav prema otadžbini. Vjerovatno

Foto: Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Flaše, kese, otpaci, limenke i papiri po Šetalištu Kralja Nikole – tako jutros izgleda Bar nakon sinošnjeg koncerta Dina Merlina i Senidah.

Kako izgleda šetalište nakon koncerta, kom je prisustvovao i premijer Dritan Abazović, može se vidjeti na video snimku koji je jutros objavljen na Fejsbuku, prenosi Dan.

Opština Bar i Turistička organizacija Bar su koncert organizovali povodom Dana nezavisnosti, ali izgleda da je ono sa čim se najviše dičimo „ekološka Crna Gora“ samo mrtvo slovo na papiru.

Crna Gora – zemlja mahanja zastavama i šetališta zatrpanog smećem. Tako se pokazuje ljubav prema otadžbini. Vjerovatno.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije