Connect with us

ZANIMLJIVOSTI

IZMIJEŠALI SLOVA

(FOTO) Novogodišnji natpis postao hit na društvenim mrežama – Brčko ili Brčok?

Crna Gora ima Ulcinj, Bosna ima Brčko jedan je od komentara na Tviteru

Foto: Tviter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Nakon Ulcinja koji, kako kaže veliki ukras, spremno ulazi u 2202. godinu i prilično čudnih, a skupih ukrasa u parku u Vranju, tu je još jedan hit na društvenim mrežama – slovna greška u ogromnom ukrasu u Brčkom.

Razumljivo je da je moguće pogriješiti u radu i da su oni koji su u Brčkom postavljali ukrase malo izmiješali slova. Ali nije baš lako razumjeti kako su takav ukras – ostavili. Da li ga je iko pogledao nakon postavljanja…

U svakom slučaju, ovaj potez je nasmijao mnoge, pa se društvenim mrežama uveliko šire šale na račun čelnika ovog grada u Bosni i Hercegovini.

Prethodno se na društvenim mrežama pojavio i urnebesni ukras iz Ulcinja, o čemu smo i pisali, koji očigledno ide daleko ispred nas u budućnost.

Foto: Tviter

Veliku pažnju ovdašnje javnosti su privukli i ukrasi u Vranju za koje je javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ izdvojilo da ateljeu „Kucljak“ iz Beograda plati za šest svjetlećih figura 25.000 eura.

Između ostalog, na glavnom ulazu u park je ram sa kojeg visi sirena, a od novogodišnjih motiva tu su zelene ukrasne trake, svetiljke i figurice u obliku četinara.

 

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Desno od rama je vila sa glavom koja podsjeća na plastične lutke iz butika, ima plavu periku, krunu sa led trakama, haljinu od ukrasnih traka i svetiljki i roze krila.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ZANIMLJIVOSTI

Pao na putu od kreveta do stola: Osiguranje plaća odštetu

Okliznuo se dok je hodao nekoliko metara

U mnogim zemljama, kompanije imaju obavezu da brinu o svojim zaposlenima, bez obzira na to gdje rade: ilustracija (foto: pixabay.com)

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Pandemija, zbog koje mnogi u svijetu rade od kuće, dovodi do situacija koje se ponekad ne mogu lako razriješiti.

Naime, njemački sud donio je presudu po kojoj je muškarac koji se okliznuo dok je hodao nekoliko metara od kreveta do kućne kancelarije može da zahtijeva osiguranje zbog nezgode na radnom mjestu, budući da je tehnički putovao na posao.

Čovjek je radio od kuće i bio je na putu do radnog stola jedan sprat ispod spavaće sobe, naveo je u odluci Federalni socijalni sud, koji nadgleda pitanja socijalnog osiguranja.

Dok je hodao spiralnim stepenicama koje spajaju sobe, neimenovani muškarac se okliznuo, pao i povrijedio leđa.

Sud je primijetio da je zaposleni obično počinjao radni dan u kućnoj kancelariji odmah i bez doručka, ali nije objasnio zašto je to relevantno za slučaj, prenosi RTS.

Međutim, kasnije je rečeno da je zakonsko osiguranje od nezgode omogućeno samo za „prvo“ putovanje na posao, sugerišući tako da bi „putovanje“ na za doručak nakon što je neko već bio u kancelariji moglo biti odbijeno.

Osiguranje poslodavca je odbilo da pokrije zahtjev. Dok se dva niža suda nisu saglasila oko toga da li je kratko putovanje bilo putovanje na posao, viši savezni socijalni sud je rekao da je utvrdio da je „prvo jutarnje putovanje od kreveta do kućne kancelarije put na posao za šta je predviđeno osiguranje“.

U presudi se navodi da je radnik „doživio nesreću na poslu kada je ujutru pao na putu do svoje kućne kancelarije“.

U mnogim zemljama, kompanije imaju obavezu da brinu o svojim zaposlenima, bez obzira na to gdje rade.

„Ako se osigurana djelatnost obavlja u domaćinstvu osiguranog lica ili na drugoj lokaciji, osiguranje se obezbjeđuje u istoj mjeri kao kada se djelatnost obavlja u prostorijama kompanije“, naveo je Njemački savezni sud.

Nije jasno da li je muškarac radio od kuće zbog pandemije ili je to radio i ranije. U presudi se navodi da se zakon primjenjuje na „radna mjesta na daljinu“, koja su „kompjuterske radne stanice koje poslodavac trajno postavlja u privatnom posjedu zaposlenih“.

Nastavite sa čitanjem

FITNES

VIDEO Pijan sa policijom satima tražio samog sebe

Koga to tražimo? Ja sam ovdje, rekao je Bejhan pod uticajem alkohola

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Pedesetogodišnji Bejhan Mutlu koji se smatrao nestalim u Turskoj slučajno se pridružio potrazi za samim sobom!

Kako pišu turski mediji, Mutlu je satima s policijom i društvom tražio sebe prije nego što je shvatio da zapravo traže njega.

Prema izvještaju tamošnjih lokalnih medija, Bejhan je bio sa prijateljima u trenutku kada je zalutao u obližnju šumu i nije se vratio.

Zabrinuti za njega, njegovi prijatelji upozorili su vlasti koje su potom organizovale potragu.

Kada su čovjeka proglasili nestalim, vlasti su tragale za njim u obližnjim četvrtima, a misiji se pridružila i grupa volontera.

Satima su dozivali njegovo ime kada se odjednom oglasio čovjek kojeg traže.

„Koga to tražimo? Ja sam ovdje“, rekao je Bejhan pod uticajem alkohola.

Policija ga je nakon toga otpratila do njegove kuće.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Tijana iz Srbije dala novac za taksi atletičaru koji je kasnio na olimpijsko finale! Uzeo zlato, pa joj se odužio gestom o kom bruje svi (VIDEO)

Filmska priča sa nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju, a u centru pažnje atletičar sa Jamajke i jedna Tijana iz Srbije.

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Sprinter sa Jamajke Hansl Parčment (31) osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u trci na 110 metara sa preponama iako je zamalo zakasnio na finale!

Parčment je ušao u pogrešan autobus i umjesto na Olimpijskom stadionu završio ispred kompleksa bazena, a onda mu je u pomoć pritekla jedna Srpkinja. U pitanju je Tijana Stojković (25) koja je u Tokiju radila kao volonterka, a da nije bilo nje – atletičar sa Jamajke ne bi ni imao priliku da osvoji zlato.

Tijana je primijetila zbunjenog Parčmenta koji je od zvaničnika OI dobio objašnjenje da može samo da se vrati u Olimpijsko selo i potom sjedne u pravi autobus, ali pitanje je da li bi stigao na vrijeme.

Zato je Tijana prišla Parčmentu i ponudila mu novac za taksi kojim je stigao do stadiona!

Parčment je naravno prihvatio njenu pomoć, odmah je pozvao taksi i stigao na Olimpijski stadion u Tokiju u „minut do 12“, a onda je napravio veliko iznenađenje pošto je u finalu svoje discipline trijumfovao ispred američkog sprintera Granta Holoveja.

Plakao je od sreće Parčment, ali dobro je znao da je lako mogao da ostane bez svega, pa je zato odmah pokušao da pronađe volonterku iz Srbije koja mu je pomogla.

Parčment je snimio čitav proces kako je pronašao Tijanu koju je nazvao „dobrom Samarićankom“.

„Ovo zlato je zbog tebe, ti si mi pomogla!“, zahvaljivao se Parčment i potom joj vratio novac za taksi koji mu je dala.

Poklonio joj je uz to i majicu Jamajke, dozvolio joj da drži zlatnu medalju, a čitava priča vrlo brzo odjeknula je cijelom karipskom državom.

Tamošnji premijer Endrju Holnes objavio je dirljivi snimak i pozvao Tijanu da bude gost Vlade Jamajke zbog ovog lijepog čina.

Nije još poznato da li je prihvatila poziv, ali je Tijana rado obukla majicu koju joj je olimpijski šampion poklonio i koji ne bi imao zlato oko vrata da nije bilo nje.

„Hvala svima, ovo je poklon dragog Hansla i savršeno mi pristaje. Hvala ti! Hvala i svima na porukama, ne mogu dovoljno da vas se zahvalim!“, napisala je Tijana na Instagramu uz želju da svi budu zdravi, a građani Jamajke joj zahvaljuju na fantastičnom potezu.

Najljepša priča Olimpijskih igara, nema sumnje!

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije