Connect with us

ZANIMLJIVOSTI

IZMIJEŠALI SLOVA

(FOTO) Novogodišnji natpis postao hit na društvenim mrežama – Brčko ili Brčok?

Crna Gora ima Ulcinj, Bosna ima Brčko jedan je od komentara na Tviteru

Foto: Tviter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Nakon Ulcinja koji, kako kaže veliki ukras, spremno ulazi u 2202. godinu i prilično čudnih, a skupih ukrasa u parku u Vranju, tu je još jedan hit na društvenim mrežama – slovna greška u ogromnom ukrasu u Brčkom.

Razumljivo je da je moguće pogriješiti u radu i da su oni koji su u Brčkom postavljali ukrase malo izmiješali slova. Ali nije baš lako razumjeti kako su takav ukras – ostavili. Da li ga je iko pogledao nakon postavljanja…

U svakom slučaju, ovaj potez je nasmijao mnoge, pa se društvenim mrežama uveliko šire šale na račun čelnika ovog grada u Bosni i Hercegovini.

Prethodno se na društvenim mrežama pojavio i urnebesni ukras iz Ulcinja, o čemu smo i pisali, koji očigledno ide daleko ispred nas u budućnost.

Foto: Tviter

Veliku pažnju ovdašnje javnosti su privukli i ukrasi u Vranju za koje je javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ izdvojilo da ateljeu „Kucljak“ iz Beograda plati za šest svjetlećih figura 25.000 eura.

Između ostalog, na glavnom ulazu u park je ram sa kojeg visi sirena, a od novogodišnjih motiva tu su zelene ukrasne trake, svetiljke i figurice u obliku četinara.

 

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Desno od rama je vila sa glavom koja podsjeća na plastične lutke iz butika, ima plavu periku, krunu sa led trakama, haljinu od ukrasnih traka i svetiljki i roze krila.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

VIJESTI

U Crnoj Gori krigla piva među najjeftinijim u Evropi

Crna Gora nalazi se na sedmom mjestu liste najjeftinijih država za kupovinu krigle piva u Evropi

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Crna Gora spada među zemlje koje nemaju visoke cijene piva i zauzela je sedmo mjesto na rang listi visine cijene piva u Evropi, koju je objavio britanski „Daily post“.

Crna Gora nalazi se na sedmom mjestu liste najjeftinijih država za kupovinu krigle piva u Evropi.

Cijena krigle piva u Crnoj Gori, po tim podacima, iznosi 1.63 eura.

Moldavija se nalazi na prvom mjestu, tamo, recimo, cijena krigle piva iznosi 1.23 eura.

Na posljednjem mjestu i time najskuplja je Norveška, gdje krigla piva košta čak 9.18 eura.

Nastavite sa čitanjem

ZANIMLJIVOSTI

Đoković nastavio da obilazi sjever: Nakon Žabljaka, stigao u Pljevlja (FOTO)

I ovog puta, Đoković je mnogima izlazio u susret da se fotografišu, a bio je vidno dobro raspoložen

Foto: Twitter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Teniska superzvijezda Novak Đoković nastavio je da obilazi Crnu Goru, posle Tivta i posjete Manastiru Ostrogu, otišao je na Žabljak i u Pljevlja. Najbolji teniser svijeta očito na taj način pronalazi mir poslije deportacije iz Australije. Nije mu dozvoljeno da uđe u tu zemlju i igra prvi grend slem sezone, to jest, da napadne istorijski, 21. grend slem.

Poslije kraćeg boravka u Beogradu, Đoković je otišao do Crne Gore u kojoj je snimljen i kako trenira u Tivtu. Potom je posjetio manastir Ostrog, vrijeme je proveo i u razgovoru sa mitropolitom Joanikijem, a dan kasnije nastavio je dalje.

Sledeća stanica bio je Žabljak, a potom Pljevlja, gdje su fotografije o tome kako su Novaka ugostili postale posebno popularne.

I ovog puta, Đoković je mnogima izlazio u susret da se fotografišu, a bio je vidno dobro raspoložen.

Tokom boravka u Pljevljima Đoković je posjetio i čuvenu „Milet Baštu“.

Na Fejsbuk stranici „Milet Bašte“ objavljena je informacija o posjeti najboljeg svjetskog tenisera.

„Na veliko zadovoljstvo svih profesora i učenika Srednje strukovne škole, danas je školski restoran ‘Milet Bašta’ posJetio Novak Đoković, proslavljeni srpski teniser, koga je srdačno dočekao direktor škole Bojan Strunjaš i predstavnici Školskog odbora. Direktor Strunjaš, u ime kolektiva i učenika Srednje stručne škole, pozdravio je Đokovića, poželio mu puno uspjeha i tom prilikom uručio sliku patrijarha Varnave i knjigu o istoriji grada“, rekli su iz „Milet Bašte“.

Nastavite sa čitanjem

ZANIMLJIVOSTI

Pao na putu od kreveta do stola: Osiguranje plaća odštetu

Okliznuo se dok je hodao nekoliko metara

U mnogim zemljama, kompanije imaju obavezu da brinu o svojim zaposlenima, bez obzira na to gdje rade: ilustracija (foto: pixabay.com)

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Pandemija, zbog koje mnogi u svijetu rade od kuće, dovodi do situacija koje se ponekad ne mogu lako razriješiti.

Naime, njemački sud donio je presudu po kojoj je muškarac koji se okliznuo dok je hodao nekoliko metara od kreveta do kućne kancelarije može da zahtijeva osiguranje zbog nezgode na radnom mjestu, budući da je tehnički putovao na posao.

Čovjek je radio od kuće i bio je na putu do radnog stola jedan sprat ispod spavaće sobe, naveo je u odluci Federalni socijalni sud, koji nadgleda pitanja socijalnog osiguranja.

Dok je hodao spiralnim stepenicama koje spajaju sobe, neimenovani muškarac se okliznuo, pao i povrijedio leđa.

Sud je primijetio da je zaposleni obično počinjao radni dan u kućnoj kancelariji odmah i bez doručka, ali nije objasnio zašto je to relevantno za slučaj, prenosi RTS.

Međutim, kasnije je rečeno da je zakonsko osiguranje od nezgode omogućeno samo za „prvo“ putovanje na posao, sugerišući tako da bi „putovanje“ na za doručak nakon što je neko već bio u kancelariji moglo biti odbijeno.

Osiguranje poslodavca je odbilo da pokrije zahtjev. Dok se dva niža suda nisu saglasila oko toga da li je kratko putovanje bilo putovanje na posao, viši savezni socijalni sud je rekao da je utvrdio da je „prvo jutarnje putovanje od kreveta do kućne kancelarije put na posao za šta je predviđeno osiguranje“.

U presudi se navodi da je radnik „doživio nesreću na poslu kada je ujutru pao na putu do svoje kućne kancelarije“.

U mnogim zemljama, kompanije imaju obavezu da brinu o svojim zaposlenima, bez obzira na to gdje rade.

„Ako se osigurana djelatnost obavlja u domaćinstvu osiguranog lica ili na drugoj lokaciji, osiguranje se obezbjeđuje u istoj mjeri kao kada se djelatnost obavlja u prostorijama kompanije“, naveo je Njemački savezni sud.

Nije jasno da li je muškarac radio od kuće zbog pandemije ili je to radio i ranije. U presudi se navodi da se zakon primjenjuje na „radna mjesta na daljinu“, koja su „kompjuterske radne stanice koje poslodavac trajno postavlja u privatnom posjedu zaposlenih“.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije