Connect with us

POLITIKA

PREMIJER U TEHNIČKOM MANDATU

Abazović: Crna Gora rekorder u zapleni cigareta, mi smo sve zemlje premašili

Abazović tvrdi da bez obzira što imamo mali broj stanovnika sve smo zemlje premašili

Foto: Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović kzaao je da je spaljivanje cigareta najveći udarac ljudima koji se bave organizovanim kriminalom jer se ljudi koji se bave švercom nadaju da se posle promjene političkih okolnosti ili nekih drugih doći do svoje robe.

„Kada ta roba dođe u peć oni su svjesni da ostaju bez robe. Mislim da je važno da kreiramo suprotan stav i da Crna Gora više ne bude zemlja u kojoj je lako švercovati. Zahvalan sam MUP-u, Upravi prihoda i carina, kolegama iz Bara i svim ljudima koji pomažu da CG svoju infrastrukturu stavi ne u funkciju organizvanog kriminala, već u funkciju građana. To se odnosi na Luku Bar i na ostalu infrastrukturu, nastavićemo sa svojim aktivnostima“, poručio je on.

Abazović je istakao da smo mi zemlja koja je rekorder u zapleni cigareta.

„Mi smo sve zemlje premašili, bez obzira što imamo mali broj stanovnika. Stvaramo svoju reputaciju, izuzetno sam zadovoljan“, dodao je on.

Državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić kazao je da sa ovim Crna Gora dobija reputaciju odgovornog međunarodnog partnera.

„Sve ove cigare su završavale u Crnoj Gori ili regionu, ili EU. Ovim štitimo budžet Crne Gore, regiona i EU. Zahvaljujem svim institucijama koje su učestvovale u ovome“, naglasio je on.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević ocijenio je da je ovo dio robe koja se uništava, te da će se u narednim danima uništiti šest hiljada kartona.

Prostim jezikom uništiće se roba vrijedna tri miliona eura na tržištu, a u nabavci blizu milion. Ovo govori da je naša borba dobra i efikasna. Mi smo se odredili za ovaj model, da se ne opterećujemo samo da li će neko ili neće biti uhapšen. Mi smo se odlučili da uzimamo robu i da direktno štetimo budžet kriminalnih grupa. Imaćemo pres konferenciju gdje ćemo reći šta je urađeno za ovih 30 godina i šta je uradila ova vlada, a šta ostali, naveo je Milošević.

Akcija ANB

Odgovarajući na pitanja o hapšenju više ljudi, među kojima navodno ima i Rusa, Abazović je rekao da se rade pretresi na više lokacija.

„Ovo je međunarodna akcija, spremni smo da zaštitimo interese CG u svakom segmentu. S obzirom da je akcija tajna, relevantna agencija za imena i sve ostalo je Specijalno državno tužilaštvo“, naglasio je Abazović.

Posjeta SAD

Istakao je i da je posjeta Americi bila uspješna i da Crnu Goru čekaju dobre stvari kada je u pitanju vladavina prava.

„Zahvalan sam svima koji nam pomažu da dođemo do onih koji rade nelegalne aktivnosti. Sve što radimo je da pojačamo borbu protiv organizovanog kriminala u CG. Svi oni koji nas optužuju da ne postižemo rezultate prave konfuziju i uslugu da ruka pravde ne bude u opsegu u kojem ne bi trebala“, naglasio je on.

Hakerski napadi

Abazović je rekao da ANB će zasjedati uskoro i da će na sjednici imati detaljniji izvještaj s pbzirom da strani eksperti rade analizu i u odbrani našeg sistema.

„Razumijem i nervozu građana i da mnoge stvari čekaju. Mi živimo u 21 vijeku i mnoge države nisu imune na hakerske napade, trebalo se ranije razišljati o tome. Očekujem da se vrlo brzo stvari vrate u normalu“, dodao je on.

Uprava prihoda i carina Crne Gore u prostorijama Instituta za crnu metalurgiju u Nikšiću organizovala je uništavanje cigareta koje su oduzete tokom zadnje velike zapljene u Luki Bar, kojem je prisustvovao i Abazović.

1 Comment

1 Comment

  1. Anonim

    29.09.2022. 21:58 at 21:58

    Abazović sada ne poziva novinare da se hvali kako je otkrio i uhapsio dva naša špijuna, šest ruskih i i još trideset Rusa kojima je dat privremeni boravak. Na skupštinskom odboru nije znao kako da se sakrije kada je pomenuto hapšenje. Ima razloga da se boji. Nije trebalo da sa đavolom tikve sadi

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Ibrahimović: Dijaspora zabrinuta zbog političke krize u Crnoj Gori i urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina

„Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore i spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti “, poručio je Ibrahimović

Foto: Miloš Vujović/AA

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je da je dijaspora zabrinuta zbog urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori.

Ibrahimović je na svom Tviter nalogu napisao da je imao niz susreta sa dijasporom u SAD i Zapadnoj Evropi.

„Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori“, napisao je on na svom Tviter nalogu.

Ibrahimović je naveo i da je ohrabren spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept, „spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju“.

„Crna Gora mora nastaviti put integracija u EU i mora više raditi na snaženju veza sa dijasporom koja je uvijek pokazivala zavidnu dozu rodoljublja i u kojoj leži veliki ljudski i ekonomski potencijal neophodan za dalju demokratizaciju i razvoj Crne Gore“, saopštio je Ibrahimović.

„Dugujemo, kao država, veliku zahvalnost dijaspori na svemu što je činila, što čini i što je spremna da učini za gradjane Crne Gore, državu Crnu Goru i njenu budućnost“, naveo je on.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

„Ima nas – Ima se“: Lidija Đukanović na protestu u Diorovom prsluku i džemperu koji koštaju u visini godišnje plate u CG (FOTO)

Fotografija supruge predsjednika države sa protesta u Diorovom prsluku, objavljena je na Tviteru, a potom se brzinom “svjetlosti” proširila društvenima mrežama što je izazvalo burne reakcije

Foto: Tviter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Večerašnjem protestu pod sloganom “Ima nas” u Podgorici, prisustvovali su i supruga predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, Lidija, i njihov sin Blažo.

Mnogi su zapazili prsluk Lidije Đukanović marke Dior koji košta, prema podacima sa interneta, 4.200 eura.

Fotografija supruge predsjednika države sa protesta u Diorovom prsluku, objavljena je na Tviteru, a potom se brzinom “svjetlosti” proširila društvenima mrežama, piše VOP.

Osim građana reagovali su i političatri pa je budući gradonačelnik Podgorice iz Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, napisao da prsluk koji tokom večerašnjeg protesta nosila Đukanović košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori.

„Najbolja slika partije koja stoji iza protesta je prsluk sa slike koji košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih zarada prije Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, zarade bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vrijedi ovo đile”, napisao je Milatović.

Reagovala je i bivša ministarka zdravlja i nosioc liste “Za budućnost Podgorice” Jelena Borovinić Bojović.

“Nemojmo da kritikujemo suprugu predsjednika DPS-a. Ona večeras na sebi nosi odjevne predmete koji koštaju samo oko šest hiljada eura, jer pored već proslavljenog Diorovog prsluka, tu je i Diorov džemper. Ali ne sumnjam da je ona večeras nastojala da bude skromna i da su to najjeftiniji komadi iz njene odjevne kolekcije. Nisam jedino sigurna za obuću, pošto se ne vidi na fotografiji. Dalja okupljanja očito treba nastaviti pod sloganom “Ima se””, prokomentarisala je ona.

Reagovao je i Klub mladih Nove srpske demokratije.

“Prva dama Crne Gore, supruga predsjednika države i DPS-a Lidija Đukanović, došla je večeras pred zgradu Skupštine da glasno kaže ,,Ima nas!”. Kao što smo navikli, od njenog pojavljivanja i riječi puno je glasnije progovorila njena toaleta, zapravo jedna, najupečatljivija komponenta njenog stajlinga – đilence iz Dior-ove najnovije kolekcije koje stoji (za nju) tričavih 4,293 eura. Draga Lidija, Klub mladih Nove srpske demokratije bi volio da vam ovom prilikom poruči da smo svjesni da “vas ima” – (srećom ipak ne mnogo) VAS – koji i dalje ubirate plodove lopovluka, pronevjera i prevara, i živite na nozi toliko visokoj da vas prosječan građanin Crne Gore i ne vidi, ali nema te “visine” na koju se možete popeti da se sakrijete od one spore ali dostižne pravde, i da će vas uskoro biti, vas što više to bolje u Spužu, pa pakujte u kofere skupe toalete, da se sa drugaricama i koleginicama takmičite, u čijoj se ćeliji najbolje oblači”, zaključili su u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović: „Lidija Đukanović na protestu u prsluku koji košta deset minimalnih zarada“

„Najbolja slika partije koja stoji iza protesta je prsluk sa slike koji košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih zarada prije Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, zarade bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vrijedi ovo đile“, napisao je Milatović

Foto: Tviter/Jakov Milatović

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i nosilac liste tog pokreta na podgoričkim izborima Jakov Milatović osvrnuo na svom Tviter nalogu na odjevnu kombinaciju Lidije Đukanović, supruge predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, koja je prisustvovala večerašnjem protestu pokreta „Ima nas“.

On je napisao da prsluk koji je tokom večerašnjeg protesta nosila Đukanović košta „10 minimalnih zarada“.

„Najbolja slika partije koja stoji iza protesta je prsluk sa slike koji košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih zarada prije Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, zarade bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vrijedi ovo đile“, napisao je Milatović.

Podsjećamo, treći protest pokreta „Ima nas“ održan je večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije