Connect with us

POLITIKA

PREMIJER U TEHNIČKOM MANDATU

Abazović: Crna Gora rekorder u zapleni cigareta, mi smo sve zemlje premašili

Abazović tvrdi da bez obzira što imamo mali broj stanovnika sve smo zemlje premašili

Foto: Screenshot

Premijer Dritan Abazović kzaao je da je spaljivanje cigareta najveći udarac ljudima koji se bave organizovanim kriminalom jer se ljudi koji se bave švercom nadaju da se posle promjene političkih okolnosti ili nekih drugih doći do svoje robe.

„Kada ta roba dođe u peć oni su svjesni da ostaju bez robe. Mislim da je važno da kreiramo suprotan stav i da Crna Gora više ne bude zemlja u kojoj je lako švercovati. Zahvalan sam MUP-u, Upravi prihoda i carina, kolegama iz Bara i svim ljudima koji pomažu da CG svoju infrastrukturu stavi ne u funkciju organizvanog kriminala, već u funkciju građana. To se odnosi na Luku Bar i na ostalu infrastrukturu, nastavićemo sa svojim aktivnostima“, poručio je on.

Abazović je istakao da smo mi zemlja koja je rekorder u zapleni cigareta.

„Mi smo sve zemlje premašili, bez obzira što imamo mali broj stanovnika. Stvaramo svoju reputaciju, izuzetno sam zadovoljan“, dodao je on.

https://www.facebook.com/abazovicdritan/videos/5960801213952136/

Državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić kazao je da sa ovim Crna Gora dobija reputaciju odgovornog međunarodnog partnera.

„Sve ove cigare su završavale u Crnoj Gori ili regionu, ili EU. Ovim štitimo budžet Crne Gore, regiona i EU. Zahvaljujem svim institucijama koje su učestvovale u ovome“, naglasio je on.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević ocijenio je da je ovo dio robe koja se uništava, te da će se u narednim danima uništiti šest hiljada kartona.

Prostim jezikom uništiće se roba vrijedna tri miliona eura na tržištu, a u nabavci blizu milion. Ovo govori da je naša borba dobra i efikasna. Mi smo se odredili za ovaj model, da se ne opterećujemo samo da li će neko ili neće biti uhapšen. Mi smo se odlučili da uzimamo robu i da direktno štetimo budžet kriminalnih grupa. Imaćemo pres konferenciju gdje ćemo reći šta je urađeno za ovih 30 godina i šta je uradila ova vlada, a šta ostali, naveo je Milošević.

Akcija ANB

Odgovarajući na pitanja o hapšenju više ljudi, među kojima navodno ima i Rusa, Abazović je rekao da se rade pretresi na više lokacija.

„Ovo je međunarodna akcija, spremni smo da zaštitimo interese CG u svakom segmentu. S obzirom da je akcija tajna, relevantna agencija za imena i sve ostalo je Specijalno državno tužilaštvo“, naglasio je Abazović.

Posjeta SAD

Istakao je i da je posjeta Americi bila uspješna i da Crnu Goru čekaju dobre stvari kada je u pitanju vladavina prava.

„Zahvalan sam svima koji nam pomažu da dođemo do onih koji rade nelegalne aktivnosti. Sve što radimo je da pojačamo borbu protiv organizovanog kriminala u CG. Svi oni koji nas optužuju da ne postižemo rezultate prave konfuziju i uslugu da ruka pravde ne bude u opsegu u kojem ne bi trebala“, naglasio je on.

Hakerski napadi

Abazović je rekao da ANB će zasjedati uskoro i da će na sjednici imati detaljniji izvještaj s pbzirom da strani eksperti rade analizu i u odbrani našeg sistema.

„Razumijem i nervozu građana i da mnoge stvari čekaju. Mi živimo u 21 vijeku i mnoge države nisu imune na hakerske napade, trebalo se ranije razišljati o tome. Očekujem da se vrlo brzo stvari vrate u normalu“, dodao je on.

Uprava prihoda i carina Crne Gore u prostorijama Instituta za crnu metalurgiju u Nikšiću organizovala je uništavanje cigareta koje su oduzete tokom zadnje velike zapljene u Luki Bar, kojem je prisustvovao i Abazović.

1 Comment

1 Comment

  1. Anonim

    29.09.2022. 21:58 at 21:58

    Abazović sada ne poziva novinare da se hvali kako je otkrio i uhapsio dva naša špijuna, šest ruskih i i još trideset Rusa kojima je dat privremeni boravak. Na skupštinskom odboru nije znao kako da se sakrije kada je pomenuto hapšenje. Ima razloga da se boji. Nije trebalo da sa đavolom tikve sadi

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Američka ambasadorka: Zahvaljujemo Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu“

Foto: Screenshot

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila, saopštila je danas ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Ambasade SAD je saopšteno da se Rajzing Rajnke obratila povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku. Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda“, poručila je Rajnke.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

PES: Odavno primjetna namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i partije

„Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“

Pokret Evropa sad (PES) saopštila je da je odavno primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim napuštanjem partije.

U saopštenju navode i da je „dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je „važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“.

Milatović je danas podnio ostavku na sve funkcije u PES-u navodeći da je dosadašnji način rada partije „suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta“.

Iz PES-a su saopštili da su od preuzimanja vlasti, doprinijeli smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

„Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2“, navodi se u saopštenju PES-a.

Iz PES-a dodaju da su odblokirali proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u EU nego ikad ranije.

„Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u. Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja. Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsjednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti“, piše u saopštenju.

Ističu i da vjeruju „da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

„Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

„Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“

Milatović. Foto: Srđan Ilić

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji.

„Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu“, napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

„Jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“, kazao je Milatović.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije