Connect with us

POLITIKA

PREMIJER U TEHNIČKOM MANDATU

Abazović: Najvažnije da Đukanović više ne bude predsjednik Crne Gore

„Građanski pokret URA još nije zauzeo zvaničan stav povodom predsjedničkih izbora, vidjećemo ko će biti kandidati“, kazao je Abazović

Đukanović i Abazović, Foto: Boris Pejović

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Za Crnu Goru je najvažnije da dobije novog predsjednika i da to ne bude Milo Đukanović, kazao je premijer Dritan Abazović.

Nije saopštio da li će GP URA imati svog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

„Građanski pokret URA još nije zauzeo zvaničan stav povodom predsjedničkih izbora, vidjećemo ko će biti kandidati“, kazao je Abazović.

Abazović je odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, ponovo pozvao poslanike za izaberu četiri sudije Ustavnog suda.

“Nadam se da sada od ovih 26 kadidata, postojaće dogovor da se četvoro izaberu za sudije Ustavnog suda”, poručio je Abazović.

Ako se to ne desi treba, kako kaže, jasno kazati kome nije u iteresu da se popuni Ustavni sud.

On je saopštio da ne osjeća odgovornost povodom kritika iz Brisela. Vlada je, kaže on, završila sve svoje obaveze, a da nije srušena bilo bi kako dodaje i više rezultata na EU putu.

“Sve je urađeno osim onoga što je trebalo da bude urađeno u parlamentu”, naveo je Abazović.

Izbor ustavnih sudija, kazao je, je ključ da se otvore svi drugi procesi. Apelovao je na poslanike da što prije izaberu sudije Ustavnog suda.

„Na taj način bi riještili problem koji predstavlja prepreku na evropskom putu“, ukazao je Abazović.

Abazović je saopštio da je vlada u tehničkom mandatu radila mogo bolje od vlade dok je bila u regularnom mandatu.

Govoreći o položaju novinara, on je kazao da je potrebno riješiti napade na novinare i imovinu medija, a posebno ubistvo novinara.

Predložene izmjene zakona o tužilaštvu, po kojim bi Maja Jovanović ostala v.d. vrhovnog tužioca do izbora VDT u punom mandatu, premijer kaže da Vlada ne može da ignoriše zahtjev Tužilačkog savjeta.

„Ne mogu se osporiti dobri rezultati tužilaštva, u vremenu kada je na njegovom čelu tandem Maja Jovanović-Vladimir Novović“, tvrdi Abazović.

Odluka je, kazao je, sada u rukama poslanika, ističući da će vlada tražiti vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj bi se odlučivao o ponuđenim zakonskim izmjenama.

Premijer kaže da u zdravlju i veselju čeka nastavak realizacije projekata, ističući da za građane Crne Gore slijede dobre vijesti.

„Da nastavimo izgradnju auto-puta, Jadransko-jonska magistrala i Aerodromi Crne Gore. To su stvari od strateškog značaja. Crna Gora će u narednih pet godina na sjeveru i jugu imati više od šest hotela sa pet zvjezdica i to je nešto što je presudno da produžimo sezonu“, naveo je Abazović.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Dajković: Bila bi istorijska stvar da novi predsjednik Crne Gore bude Mandić

„Branio je srpski jezik, štrajkovao glađu…“, poručuje Dajković

Foto: Tviter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković podržao je jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića kao kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

„Javno, iskreno i bez kalkulacija podržavam Andriju Mandića za predsjednika Crne Gore. Branio je srpski jezik, našu Crkvu, borio se kao vojnik protiv NATO saveza, štrajkovao glađu za vrijeme sramnog crnogorskog priznanja ”Kosova”. Bio je osuđivan, proganjan i zajedno sa svojom porodicom maltretiran od strane mafijaškog režima svih ovih godina“, smatra Dajković.

Kako je dodao, mladi ljudi u Crnoj Gori u ovom trenutku ne smiju pokazivati ni sujetu, niti previsoke ambicije.

„Naše vrijeme će doći. Naposletku, bila istorijska stvar da novi predsjednik Crne Gore bude Srbin. Zajedno do pobjede“, poručuje Dajković.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Fotograf demantovao Medojevića: „Auto je moje, svaka mu je istina ovakva!“

„Auto je moje i gdje god da je ukucao da provjeri mogao je da vidi da se vodi na mene“, poručio je Purić, povodom izjave Medojevića da je automobil čiji je vlasnik otac lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića parkiran ispred vile u mjestu Muo

Foto: Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Fotograf Aco Purić komentarisao je na Tviteru objavu lidera PzP-a Nebojše Medojevića u kojoj tvrdi da je automobil čiji je vlasnik otac lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića parkiran ispred vile u mjestu Muo.

Purić je kazao da je Medojeviću „svaka priča ovakva“.

„Auto je moje i gdje god da je ukucao da provjeri mogao je da vidi da se vodi na mene. Ovo je stvarno sramota šta radi čovjek“, napisao je Purić na Tviteru.

Foto: Screenshot/Tviter

Podsjetimo Medojević je ranije kazao:

„Šta radi otac Mickeja Spajića ispred vile u MUo, ako nije njegovog sina Mickeja. I zašto Mickej prodaju kuću za 530.000 eura ako nije njegova. Novoviću na tebe je red!!!“.

Medojević je upitao i zašto Spajić hitno prodaje kuću koju nema.

 

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Osmani sjutra u Podgorici

Đukanović će Osmani dočekati sjutra u vili „Gorica“, uz najviše državne počasti

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Predsjednica institucija u Prištini Vjosa Osmani Sadriu boraviće naredna dva dana u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv crnogorskog kolege Mila Đukanovića.

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Osmani Sadriu dočekati sjutra u vili „Gorica“, uz najviše državne počasti.

„Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tet-a-tet razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, Đukanović i Osmani Sadriu će imati izjave za javnost“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Đukanović i Osmani Sadriu istog dana učestvovati na predsjedničkom panelu „Razvoj događaja na Zapadnom Balkanu: izazovi za mir i stabilnost u svijetlu regionalne i globalne krize“, u organizaciji Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

„U nastavku posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visoke gošće, kojoj će prisustvovati lideri albanskih političkih partija u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Osmani Sadriu će u srijedu posjetiti Tuzi i Ulcinj.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije