Connect with us

POLITIKA

ĐUKANOVIĆI ZVANIČNO ŽIVE MJESEČNO OD 3.600 EURA

Agencija za sprečavanje korupcije baviće se skupom garderobom prve dame: Satovi predsjednika koštaju više od milion eura

ASK je do sada imala nekoliko postupaka u kojima je za manje od 10 javnih funkcionera utvrdila da im se životni stil ne poklapa sa prihodima, a da li će se u toj grupi naći i predsjednik države, ostaje da se vidi

Milo i Lidija Đukanović, Foto: Vijesti

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) još istražuje, odnosno sprovodi upravni postupak, otkud predsjedniku države Milu Đukanoviću skupocjeni satovi, koji prema nekim procjenama, vrijede i više od milion eura.

Iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljuju još jedan postupak vezan za porodicu Đukanović, a ovog puta će pod lupom biti prva dama Crne Gore Lidija Đukanović i njen skupocjeni stajling.

Lidija Đukanović na kraljevskoj večeri nosila haljinu i torbu koje koštaju kao deset prosječnih plata

ASK je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

Iz Agencije su šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsjednika države Mila Đukanovića koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koje smo imali priliku da vidimo na predsjednikovoj ruci da bi utvrdila njihovu vrijednost, odgovaraju vrlo kratko i bez novih informacija.

„Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nijesmo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom“, kažu u ASK.

Predsjednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odjevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene. Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu „Ima nas“ ispred Skupštine, gdje je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, njen stajling, odnosno prsluk i džemper, koštao navodno 4.300 eura.

ASK smo pitali da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak zbog nepoklapanja životnog stila i prijavljenih prihoda.

„Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, provjeriti vaše navode“, uvjeravaju u ASK.

Agencija je do sada ocijenila da putovanja koja je Milu Đukanoviću platio kontroverzni biznismen Duško Knežević nijesu bila poklon i prihvatili su predsjednikovo opravdanje da je bio gost kod prijatelja.

Inače, samo nekoliko mjeseci ranije Đukanović je kazao da mu Knežević nije bio prijatelj. ASK, takođe, nije utvrdila konflikt interesa ni kada je Vlada na čijem je čelu bio Đukanović, njegovom sinu Blažu dala koncesije za izgradnju mini-hidroelektrana.

ASK je do sada imala nekoliko postupaka u kojima je za manje od 10 javnih funkcionera utvrdila da im se životni stil ne poklapa sa prihodima. Da li će se u toj grupi naći i predsjednik države, ostaje da se vidi. Istina, Đukanovićeva odijela nikada nijesu analizirana i nisu iznošeni podaci koliko koštaju, ali zato se prva dama često u medijima mogla vidjeti upravo zbog skupog odijevanja.

Prošle godine supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odjeću – odlučila se haljinu brenda „valentino“, koja košta 3.500 eura.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke Emilia Wickstead, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cijenu od oko 3.000 eura.

Ona se u društvu supruga pojavila na kraljevskoj gala večeri u Madridu koju je organizovao princ Filip Šesti.

Lidija Đukanović je poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se i ovog puta, kao i ranije odlučila za marku „dior“. Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 eura.

Đukanovići zvanično žive od mjesečnih prihoda od ukupno 3.100 eura

Prema zvaničnim podacima iz baze ASK, Lidija Đukanović ima platu od 915 eura.

U poslednjem izvještaju o imovini i prihodima za njenog supruga nije navedeno gdje radi, ali ranije je kao stalno radno mjesto ona prijavljivala Prvu banku, gdje je najveći pojedinačni akcionar njen djever Aco Đukanović.

Predsjednik države Milo Đukanović zvanično živi od plate od 2.202 eura. Kada se saberu prihodi supružnika dolazi se do cifre od oko 3.100 eura. Đukanović je suvlasnik dvije firme, ali nikada nije prijavio nikakve prihode od njih.

(Dan) 

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Održan sastanak kod Milatovića: Prisustvovali Bečić, Medojević, Spajić, Joković, Vukšić, Ibrahimović…

Sastanku nisu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić

Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna održan je danas u Vili Gorica u Podgorici.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim temama za dalji razvoj Crne Gore.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku sa Milatovićem su prisustvovali predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Abaz Dizdarević, nosliac liste „Narodne koalicije“ Dejan Vukšić, lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić, predsjednik Force Genci Nimanbegu, predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović i nositeljka liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ Dragica Perović Ivanović.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku njijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Knežević neće na sastanak kod Milatovića: Zahvaljujući DF-u ubjedljivo ste pobijedili Đukanovića

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om

Predsjednik Demokratske narodne partije i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević sinoć je u sali Doma vojske u Pljevljima, na skupu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ odgovorio na poziv za sastanak predsjednika države Jakova Milatovića i jasno kazao da neće prisustvovati sastanku.

„Gospodine Milatoviću, zahvaljujući glasovima Demokratskog fronta, zahvaljujući pozivu Andrije Mandića, zahvaljujući svima nama, ostvarili ste ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem 2. aprila. Iako ste nas do 19. marta optuživali da smo dvije strane iste medalje i da želimo da idemo sa Demokratskom partijom socijalista i da smo sve dogovorili sa Milom Đukanovićem. Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu“, kazao je Knežević.

Da je to istina, Knežević istiće da to pokazuju i 22. i 23. april, kada je na Milatović Glavnom odboru ostao u ubjedljivoj manjini, da ga nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem.

„To je najbolji pokazatelj kako je varljiva narodna volja i kako ljudi jasno opredjeljuju ko i što govori, a ko što radi. I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne `98. godine i da je moj razredni starješina, posljednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića“, kazao je Knežević.

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, „jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS“.

„A kada pogledate listu PES-a i DPS-a , ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata“, zaključio je Knežević.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Medojević: Tvrdim da je Spajić kriminalac koji treba da bude procesuiran (VIDEO)

„Očekujem da sve što sam tamo dokazao da Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil“, kazao je Medojević u intervjuu za Portal Berane online

Foto: Berane online

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da sjutra ima specifičnu situaciju jer u osam sati ide na suđenje gdje ga, kaže, tuži lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, a u 10 sati ide kod predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića na konsultacije.

„Idem na suđenje gdje me tuži Spajić za povredu časti i ugleda. Treba u osam da idem da se sudim sa njim, a u deset idem kod Jakova Milatovića na razgovore o budućnosti Crne Gore i o konsolidaciji demokratije“, kaže lider PzP-a u intervjuu za Portal Berane online.

O Spajiću je, kako kaže, sve rekao.

Podsjetio je da je predao četiri krivične prijave glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

„Očekujem da sve što sam tamo dokazao da Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil… Tvrdim da se radi o kriminalcu koji treba da bude procesuiran. Jer ako on naslijedi Đukanovića, sa ovim populizmom i vrlo opasnim programom koji sigurno vodi Crnu Goru ka bankrotu i ka grčkom scenariju, ovaj narod i država više neće imati šanse“, istakao je lider PzP-a.

Medojević kaže i da će “pomoći Milatoviću” da napravi distancu od dijela Pokreta Evrope sad.

„Biću na usluzi Jakovu Milatoviuću da mu pomognem da, kao neiskusan i mlad političar, napravi distancu od dijela svoje političke organizacije iza koje stoji opasni, krupni narko-karteli i duvanski karteli“, tvrdi Medojević u razgovoru za Portal Berane online.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije