Connect with us

DRUŠTVO

ČESTITAO 21. JUL, DAN OPŠTINE BERANE

Bečić: Potencijali beranskog kraja moraju biti stavljeni u funkciju bržeg razvoja opštine

„Uvjeren da će Crna Gora još snažnije biti prepoznata po beranskom kraju koji će u relativno skorom roku bogatstvo svojih prirodnih resursa preliti i na njegove stanovnike“

Foto: Vijesti

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Berane predsjedniku Opštine Tihomiru Bogavcu i predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću.

„21. jul, naročito u godini značajnog jubileja – 80 godina od Trinaestojulskog ustanka – nosi posebnu simboliku i važnost za cijelu Crnu Goru. Upravo smo na današnji dan, od hrabrih građanki i građana Berana mogli naučiti kako se ljubavlju i bratskom i komšijskom slogom pobjeđuje tadašnje zlo – fašizam, kako bismo se i u današnje vrijeme isto tako složno i odlučno suprotstavili svakom zametku sličnih ideja zla ili pojavi koja bi prijetila građanskom i demokratskom karakteru Crne Gore“, navodi se u čestitki Bečića.

„Opština Berane i ponosni Vasojevići, osim što su tokom istorije dali neke od najčasnijih, najsposobnijih i najznamenitijih ljudi, ne samo u našoj državi, već i u bivšoj Jugoslaviji, predstavljaju predio koji je prepoznatljiv po nepreglednim prirodnim resursima. Iako su decenijama bili zapostavljani, i tek se u posljednje vrijeme počelo donekle voditi računa o njima, potencijali beranskog kraja moraju biti stavljeni u funkciju bržeg razvoja opštine, a sve radi svijetle perspektive koja, naročito mladim ljudima, mora biti izvjesna“, naveo je Bečić.

Uvjeren je da će lokalna samouprava, u sprovođenju u djelo planova o strateškom razvoju beranske opštine imati značajnu podršku sa državnog nivoa.

„Ta saradnja ne smije izostati. Naprotiv, u cilju privlačenja investicija i još snažnijih ulaganja u privredu podneblja koje se prostire od Smiljevice do Bjelasice i od Sutjeske i Previje do Tivranske klisure, inteziviranje pomenute saradnje predstavlja neophodnost i nasušnu potrebu svih vas i svih nas. Uvjeren da će Crna Gora još snažnije biti prepoznata po beranskom kraju koji će u relativno skorom roku bogatstvo svojih prirodnih resursa preliti i na njegove stanovnike, koji neće napuštati svoja vjekovna ognjišta, još jedno Vam čestitam Dan opštine“, navodi se u čestitki.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Pomirenje i sloga srpskog naroda potrebni u ovim teškim vremenima

Gujon je saopštio da je u manastiru Đurđevi Stupovi zapalio svijeću u znak sjećanja na 118 djece i preko 400 civila zverski ubijenih 1944. godine

Foto: Fejsbuk

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Francuski humanitarac koji godinama pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji a od nedavno i v. d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Republike Srbije, Arno Gujon, posjetio je juče Berane.

On se tom prilikom sastao sa episkopom budimljansko-nikšićkim, G. Metodijem.

Gujon je saopštio da je u manastiru Đurđevi Stupovi zapalio svijeću u znak sjećanja na 118 djece i preko 400 civila zverski ubijenih 1944. godine, od strane pripadnika zloglasne nacističke SS jedinice ”Princ Eugen” potpomognute albanskim i muslimanskim ekstremistima iz jedinice ”Skenderbeg” iz sjevernoistocnih djelova Crne Gore i Kosmeta.

„Sjećanje na njihovu tragičnu sudbinu treba da bude mjera srpskog pomirenja i sloge koja nam je u ovim teškim vremenima prijeko potrebna“, rekao je on.

Nakon susreta sa episkopom Metodijem istakao je „tokom organizacije naših tradicionalnih humanitarnih ljetovanja za djecu sa Kosova i Metohije, vladika nas je svake godine obilazio i darivao mališane“.

„U dugom i sadržajnom razgovoru, episkopu Metodiju sam zahvalio na bezrezervnoj podršci koju nam pruža svih ovih godina, dok sam od njega dobio blagoslov i podršku da nastavim sa istim žarom rad na funkciji koju obavljam sada za Srbe u regionu i dijaspori“, napisao je Gujon na svom Fejsbuku.

On se takođe sastao i sa predsjednicima opština Berana i Nikšića Tihomirom Bogavcem i Markom Kovačevićem.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Nove mjere od petka: Uvode se Kovid potvrde za kafiće i diskoteke

Iz Ministarstva su najavili da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove

Foto: Marija Ralević

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Vlada će sjutra donijeti odluku o uvođenju nacionalne digitalne kovid potvrde i objaviti nove mjere, kojima će građani i stranci moći da dokažu da su vakcinisani ili da nemaju virus, prilikom ulaska u zatvorene ugostiteljske objekte.

Iz Ministarstva zdravlja su najavili da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.

„Nacionalna digitalna kovid potvrda, po uzoru na EU digitalni kovid sertifikat, a koja će biti dodatni digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom, sadržaće sljedeće podatke: da je osoba u cjelosti vakcinisana ili je primila prvu dozu vakcine protiv kovid-19 virusa; datum i vrijeme negativnog PCR testa na kovid-19 virus (prihvata se negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata); dokaz da je osoba preboljela kovid-19 infekciju, odnosno dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa; dokaz o negativnom brzom antigenskom testu (prihvata se BAT koji nije stariji od 48 sati)“, naveli su iz Ministarstva.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Ministarka Bratić hospitalizovana u Bugarskoj

Bečić je kazao da je Bratić u Bugarsku otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana, zbog čega se još nalazi u toj državi

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće prisustovati sjednici Skupštine gdje je trebalo da odgovara na poslanička pitanja, kazao je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je rekao da je Bratić u dopisu Skupštini navela da je hospitalizovana u Bugarskoj, gdje je otputovala u zvaničnu posjetu.

Bečić je kazao da je Bratić u Bugarsku otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana, zbog čega se još nalazi u toj državi.

Bratić je danas trebalo da odgovara na poslanička pitanja.

Bečić je rekao da je resorno Ministarstvo dostavilo odgovore na pitanja poslanika.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije