Connect with us

SPORT

KONDICIONI TRENER FK "RADNIČKI"

Beranac Stefan Došljak, najmlađi trener u Superligi Srbije

Došljak ima 29 godina. Sarađivao je ranije sa još jednim Berancem, fudbalerom Partizana Aleksandrom Šćekićem

Došljak, Foto: Privatna arhiva

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Stefan Došljak iz Berana od jula ove godine radi uspješno kao glavni kondicioni trener FK „Radnički“ iz Kragujevca koji se takmiči u Superligi Srbije.

Ovaj 29-godišnji Beranac je karijeru kondicionog trenera započeo još 2018. godine u omladinskom timu kragujevačkog Radničkog 1923. koji je takođe superligaš.

Foto: Privatna arhiva

„Svaki profesionalac zna da mu karijera zavisi od forme i fizičke spreme, tako da je uloga kondicionog trenera od velikog značaja“, kaže nam Stefan, koji je zvanično najmlađi trener u Superligi Srbije, na početku priče.

Stefan je nakon završenog Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu – odsjek fizioterapija, bio aktivni učesnik brojnih edukacija iz oblasti sporta i rehabilitacije u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji…

„Obuke su bile u organizaciji Fitnes saveza Srbije, Medisporta iz Italije, Fudbalskog saveza Crne Gore i mnogih drugih“, priča on za „Berane online“.

Nedavno je njegov Radnički bio domaćin fudbalerima Partizana u Kragujevcu. Za „crno-bijele“ iz Beograda igra naš sugrađanin Aleksandar Šćekić sa kojim je Stefan radio neko vrijeme individualne treninge.

Foto: Privatna arhiva

„Dok je Aleksandar igrao u Turskoj sarađivali smo. Interesantno je recimo to što smo sada na suprotnim stranama. Ali, naravno nikad se ne zna kada opet možemo napraviti neku saradnju“, kaže Došljak.

Kada je riječ o fizičkoj spremi igrača i uslovima za rad u Radničkom, ističe da je više nego zadovoljan.

„Uslovi su vrhunski, a Super liga je jedna od najjačih u regionu, poznata po odličnoj i atraktivnoj igri“, rekao nam je Stefan.

Foto: Privatna arhiva

Dodaje da je pored redovnih treninga, jako važna stavka u održavanju forme ishrana.

Na kraju ističe da je potpuno posvećen obavezama u sadašnjem klubu, ali da bi mu profesionalni izazov kao kondicionom treneru u narednom periodu bio eventualni angažman u klubovima izvan granica Balkana.

Piše: Berane online

Foto: Privatna arhiva

 

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

SPORT

Završen humanitarni turnir za Maksima: Prikupljeno preko 8.000 eura (FOTO/VIDEO)

Svi oni koji žele pomoći Maksimu Đukiću mogu to učiniti na sledeći način. Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun CKB Banke na ime Maksimovog oca Miloša Đukića.
Za uplate iz Crne Gore: 510040298027001826
Za uplate iz inostranstva: 100993630450000
SWIFT CKBCMEPG
IBAN ME25510000000122062027

Foto: Vuk Raičević

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Humanitarna organizacija „Čojstvo“ uz podršku lokalnog Sekretarijata za sport organizovala je danas humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Igrajmo za Maksima“ kako bi pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za dječaka Maksima Đukića iz Berana koji hitno treba da nastavi liječenje u Italiji.

Na turniru, koji je održan u balon hali u Beranama a čije otvaranje je pratio portal „Berane online“, učestvovalo je više od 30 ekipa od onih najmlađih pa do najstarijih, a prikupljeno je preko 8.000 eura.

Foto: Vuk Raičević

Pobjednik turnira je ekipa „Balon“, a pehar namijenjen pobjedniku, uručili su organizatori.

„Organizacija „Čojstvo“ je uz podršku lokalnog Sekretarijata uspješno organizovala još jednu humanitarnu akciju. Ovoga puta igrali smo fudbal za našeg malog sugrađanina, Maksima Đukića, kojem je neophodna novčana pomoć za odlazak u Italiju na dalje liječenje. Nadamo se da smo uspjeli da pomognemo porodici Đukić u jednom dijelu biti i da će Maksim nakon ovog turnira biti bliži cilju”, kazao je Vladan Džiknić iz „Čojstva“.

Foto: Vuk Raičević

Zahvalio se svim ekipama koje su učestvovale, a posebno brojnim partnerima koji su im pomogli da uspješno organizuju turnir.

On je podsjetio da organizacija „Čojstvo“, koja broji preko 40 članova, redovno organizije humanitarne akcije za sugrađane kojima je pomoć potrebna, a o čemu je Berane online u nekoliko navrata i pisao.

Foto: Vuk Raičević

„Povezali smo sport i humanost. Raduje velika zainteresovanost ekipa koje su željele da daju doprinos u ovoj humanoj misiji, tako da smo i nakon završenog roka za prijavu imali ekipe koje su željele da učestvuju i tako pomognu Maksimu da što prije prikupi neophodna sredstva“, zaključio je Džiknić.

Apel za pomoć Maksimu

Maksimu Đukiću je, kada je imao svega četiri i po godine, dijagnostifikovan anaplastični gangliom gradius tri, tumor na mozgu, nakon čega je operisan u maju 2019. godine i podvrgnut radio i hemioterapijama.

Nažalost, liječenje nije dalo očekivane rezultate pa je ponovo operisan u junu ove godine pod dijagnozom pedijatrijski glikom visokog stepena.

Tri mjeseca kasnije na magnetnoj rezonanci otrkivena su mu dva recidiva.

Prema preporukama ljekara dječaku je hitno potrebna operacija i liječenje na Insitututu za Neurologiju „Carlo Besta“ u Milanu.

Maksimovi roditelji mole sve ljude dobre volje da pomognu kako bi Maksim što prije nastavio liječenje i dobio šansu da odrasta poput vršnjaka.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun CKB Banke na ime Maksimovog oca Miloša Đukića.

Za uplate iz Crne Gore: 510040298027001826

Za uplate iz inostranstva: 100993630450000

SWIFT CKBCMEPG

IBAN ME25510000000122062027

Piše: Berane online
Foto: Vuk Raičević

Foto: Vuk Raičević

Foto: Vuk Raičević

Foto: Vuk Raičević

Foto: Vuk Raičević

 

 

Nastavite sa čitanjem

SPORT

Rukometaši Berana igraju danas za Maksima

RK „Berane 1949“, član Prve i Kadetske lige Crne Gore, doniraće sav prihod ostvaren od prodaje karata za ligaške utakmice protiv Sutjeske Maksimu, kojem je potreban novac za liječenje u Italiji. Utakmice će biti odigrane danas u beranskoj Hali sportova. Prvo će se u 15 časova i 30 minuta sastati kadeti ova dva kluba, nakon čega će u 18 časova snage odmjeriti seniorski timovi

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Sportisti su generalno prepoznati kao humanisti, prekaljeni borci, ljudi koji nikada ne odustaju i ne predaju se na terenu i van njega i uvijek su spremni da pomognu svima kada je teško.

U tom duhu, Rukometni klub „Berane 1949“ odlučio je da podrži našeg mladog sugrađanina Maksima Đukića i njegovu porodicu i pruži im pomoć u velikoj bici koju biju za zdravlje i normalan život ovog mališana.

RK „Berane 1949“, član Prve i Kadetske lige Crne Gore, doniraće sav prihod ostvaren od prodaje karata za ligaške utakmice protiv Sutjeske Maksimu, kojem je potreban novac za liječenje u Italiji.

Utakmice će biti odigrane danas u beranskoj Hali sportova. Prvo će se u 15 časova i 30 minuta sastati kadeti ova dva kluba, nakon čega će u 18 časova snage odmjeriti seniorski timovi.

Cijena karte je jedan euro, a iz kluba ističu da jedna osoba može kupiti više karata.

„Dođite da svi zajedno pomognemo Maksimu“, poziv je RK “Berane 1949”.

Ovaj klub je prijavio ekipu za učešće na humanitarnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za Maksima“, kako bi i na taj način doprinio akciji sakupljanja sredstava potrebnih za Maksimovo liječenje, u koju su se već uključili i uključuju brojni pojedinci, privrednici, institucije, udruženja, organizacije iz našeg grada.

Nastavite sa čitanjem

SPORT

16-godišnji Beranac Srđan Saković karijeru nastavlja u Italiji (FOTO)

„Dobio sam odličnu priliku i otišao sam da bih napredovao. Nadam se da ću izboriti svoje mjesto u timu“, rekao nam je Srđan

Saković, Foto: Privatna arhiva

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Košarkaš Lima iz Berana, 16-godišnji Srđan Saković karijeru nastavlja u italijanskim klubovima Delfini (Monopolija) i Brindizi iz istoimenog grada, potvrdio je on za portal „Berane online“.

Radi se o klubovima, koji igraju u prvoj i trećoj italijanskoj ligi.

Saković je visok je 2,07 i igra na poziciji centra. Ugovor sa Italijanina potpisao je na četiri godine.

Saković, Foto: Privatna arhiva

„Dobio sam odličnu priliku i otišao sam da bih napredovao. Nadam se da ću izboriti svoje mjesto u timu“, rekao nam je Saković.

Otkrio je kako je došlo do toga da počne da igra u Italiji.

„Prijateljskoj utakmici mog, sada već bivšeg, kluba „Lim“, koju smo igrali u Podgorici početkom ljeta, prisustvovao je menadžer koji sarađuje sa talanetovanim igračima. Svidjelo mu se kako igram i pozvao me da dođem u Beograd. Mjesec dana nakon toga pozvan sam na probu u Italiju, gdje sam ostao četiri dana. Potom sam dobio ponudu da potpišem profesionalni ugovor na četiri godine, što sam i prihvatio“, kazao je Saković.

Dio iz italijanskih novina

Srđan Saković ima 16 godina, drugi je razred Srednje medicinske škole. Za KK „Lim“ iz Berana trenirao je pet godina. Trener mu je bio Blažo Ivanović.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije