Connect with us

HRONIKA

SUD ZA PREKRŠAJE U BUDVI

Berancu 20 dana zatvora: Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pored kazne, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od šest mjeseci, kao i tri kaznena boda

Dežurni sudija odjeljenja u Baru Alija Musličić je okrivljenom C.D. (1982) iz Berana u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, jer je prethodne večeri upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

“Pored kazne, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od 6 mjeseci, kao i 3 kaznena boda”, saopštio je Marko Đukanović, predsjednik Suda za prekršaje u Budvi.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Andrijevica: Policija pronašla „kalašnjikov“ i municiju

Policija pretresla kuće koje koriste I.R. (34) i M.V. (37)

Foto: Filip Filipović (Standard)

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ su, preduzimajući planske aktivnosti, a po naredbi Osnovnog suda u Beranama, pretresli porodičnu kuću i druge prostorije u Andrijevici koje koristi I.R. (34) i tom prilikom je pronađena automatska puška AK47, kao i metalni okvir za automatsku pušku sa 19 komada municije, saopštila je Uprava policije.

Foto: Uprava policije

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama je naložio vještačenje oružja, nakon čega će se izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela.

Osim toga, po naredbi Osnovnog suda u Beranama obavljen je pretres kuće i drugih prostorija u Andrijevici koje koristi M.V. (37).

Pronađeno je 18 komada municije i okvir od pištolja.

Protiv M.V. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija u redovnom postupku.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Berane: Masovna tuča u Riversajdu, pa nastavljena ispred i u holu bolnice – polomili vrata; Koristili mačete i palice

Na mjestu obračuna pronađene su i čaure od pištolja, a tek nakon vještačenja će se utvrditi da li je korišćen gasni ili pravi pištolj

Riversajd

Masovna tuča dogodila se juče popodne u romskom naselju Riversajd u Beranama, povrijeđeno je najmanje pet osoba, od čega je jedna zadobila teške tjelesne povrede.

Nakon tuče – obračun se nastavio ispred i u holu beranske bolnice gdje su članovi dvije porodice lomili inventar bolnice u tom gradu.

Prema informacijama „Vijesti“ iz beranske policije u naselju je izbila tuča članova dvije porodice – jedne iz Riversajda i druge iz Taluma.

Tokom obračuna korišćene su bejzbol palice, mačete, motke…

Po prijavi, policija je brzo reagovala i razdvojila aktere masovnog sukoba.

„Jedan broj lica – njih pet upućen u HMP radi konstatovanja povreda, dok je drugi dio oko 5-6 lica doveden u OB Berane“, naveo je izvor „Vijesti“ iz OB Berane.

Oko 22:20 ispred Urgentnog centra došlo je do opšte tuče između dvije romske familije. Više ekipa Interventne je ubrzo stiglo i privelo jedan dio izgrednika dok se za drugima traga.

Na ulazu u bolnicu, kako je objasnio sagovornik, nekoliko osoba, članova familije povrijeđenih, oštetili su ulazna vrata bolnice u pokušaju da uđu…

Policija je obavila uviđaj, a o svemu je upoznati i tužilc ODT-a Berane, po čijem se nalogu preduzimaju istražne radnje.

Na mjestu obračuna pronađene su i čaure od pištolja, a tek nakon vještačenja će se utvrditi da li je korišćen gasni ili pravi pištolj.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Udes u Podgorici: Sudarilo se više vozila, ima povrijeđenih

Policija vrši uviđaj

Saobraćajna nezgoda dogodila se u podne na Bulevaru Peka Dapčevića u Podgorici. Kako je rečeno iz OKC-a, u udesu ima povrijeđenih.

Do nezgode je došlo kada se, iz za sada neutvrđenih razloga, sudarilo više vozila na nadvožnjaku u blizini hotela „Keto“.

Trenutno nema detalja o povrijeđenima.

Policija vrši uviđaj.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije