Connect with us

HRONIKA

OSNOVNI SUD BERANE

Berane: Sinu zbog nasilja nad majkom 30 dana pritvora

Ć.M. je, kako se sumnja, 05. maja, oko 16 sati, u porodičnoj kući u selu kod Berana grubim nasiljem narušio tjelesni i duševni integritet svoje majke Ć.N.

Centar bezbjednosti Berane, Foto: M. S.

Osnovni sud u Beranama odredio je pritvor u trajanju do trideset dana Ć.M, iz Berana, osumnjičenom za nasilje u porodici, saopštio je sudija za istragu i predsjednik Osnovnog suda u Beranama Ivan Došljak.

Ć.M. je, kako se sumnja, 05. maja, oko 16 sati, u porodičnoj kući u selu kod Berana grubim nasiljem narušio tjelesni i duševni integritet svoje majke Ć.N.

“On je u alkoholisanom stanju pitao zašto ga je zvala telefonom, a zatim je otvorenom šakom udario u predjelu glave i tako joj nanio lake tjelesne povrede, nakon čega je polomio nekoliko tanjira i čaša bacivši ih na pločice dnevnog boravka i hodnika, što je kod oštećene stvorilo osjećaj straha i ugroženosti”, navodi se u obrazloženju Osnovnog suda.

Dodaje se da postoje okolnosti koje očigledno ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

“Imajući u vidu težinu posljedica, činjenicu da osumnjičeni i oštećena koja je narušenog zdravstvenog stanja žive u istoj kući, da je u pitanju lice sklono konzumiranju alkohola koje je i ranije osuđivano zbog porodičnog nasilja, čime se određivanje pritvora čini opravdanim”, zaključuje se u obrazloženju za pritvor.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

(VIDEO) Objavljen snimak osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda

Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Srbije, osumnjičeni da su kopali tunel

Foto: Screenshot

Redakciji „Vijesti“ dostavljen je snimak jedne od nadzornih kamera na kojem se navodno vide osumnjičeni za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ranije danas je kazao da su tunel do depoa Višeg suda kopali dominantno državljani Srbije, koji su identifikovani, i da su imali i pomagače iz Crne Gore.

Adžić je kazao da poklapanja otkrivaju da su u tom krivičnim djelu učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije.

Adžić je na današnjoj konferenciji za novinare pokazao i njihove fotografije.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, odnosno na dan kad je otkriveno da je depo višeg suda u Podgorici obijen.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Ovo su osobe osumnjičene da su kopale tunel do depoa Višeg suda

„To su: Veljko Marković (1991). , Milan Marković (1970). Dejan Jovanović (1993). i Vladimir Erić (1991). godište“, kazao je Adžić

Četvorica osumnjičenih, foto: Boris Pejović

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić objavio je fotografije osoba koje se sumnjiče da su po naređenju kopale tunel koji povezuje depo Višeg suda sa stanom u zgradi preko puta.

Veljko Marković

Adžić je objavio imena osumnjičenih i kazao da su fotografije ovih oosba poslate policijama zemalja regiona.

Milan Marković

„To su: Veljko Marković (1991). , Milan Marković (1970). Dejan Jovanović (1993). i Vladimir Erić (1991). godište“, kazao je Adžić.

Dejan Jovanović

 

Pokazao je i njihove fotografije. Dodao je da ova lica imaju kriminalnu prošlost, i da su napustila Crnu Goru.

Vladimir Erić

„Imamo informacije kada su napustili Crnu Goru, i granicu su prešli preko legalnih državnih prelaza“, naveo je Adžić.

Nepoznata ženska osoba za kojom se traga

Podsjetimo da je provala u sudski depo primijećena 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičini, navodno boravili.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Bijelo Polje: U udesu auto gotovo uništeno, srećom nema povrijeđenih

Vozač uništenog vozila je na nogama ušao u Hitnu pomoć, gdje će se obaviti detaljne pretrage

Foto: RTCG

U saobraćajnoj nezgodi u bjelopoljskom naselju Rakonje nema stradalih osoba, a vozilo je gotovo uništeno.

Do udesa je došlo oko 20:30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Vozač uništenog vozila je na nogama ušao u Hitnu pomoć, gdje će se obaviti detaljne pretrage.

Do nezgode je došlo kada se „pikap“ uključivao na magistralni put, kada je na njega naletio BMW iz pravca Slijepac mosta.

U toku je uviđaj.

U međuvremenu formirale su se kilometarske kolone iz oba pravca.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije