Connect with us

HRONIKA

VIJEĆE VIŠEG SUDA U BIJELOM POLJU

Beranka osumnjičena da je pokušala da usmrti supruga, presuda u ponedjeljak

Tužilac tražio za Joksimović dvije godine zatvora, a za Radovanića tri mjeseca

Radovanić sa advokatom, Foto: M. Novović

Pred vijećem sudije Višeg suda u Bijelom Polju Dragana Mrdaka juče je završeno ponovljeno suđenje Beranki Danojli Joksimović (52) zbog pokušaja ubistva i njenom nevjenčanom suprugu Mirku Radovaniću (56) zbog nasilja u porodici.

Svi učesnici su dali završne riječi, a presuda će biti saopštena u ponedjeljak.

„Dokazano je da je izvršeno krivično djelo i predlažem sudu da Joksimović ponovo osudi na dvije godine, a Radovanića na tri mjeseca zatvora“, kazao je državni tužilac Vladan Đalović, dok su branioci okrivljenih, Ranko Popović i Filip Obradović, tražili oslobađajuće presude, prenosi Dan.

Inače, prvostepenom presudom Viši sud je na dvije godine zatvora osudio Joksimović zbog pokušaja ubistva nevjenčanog supruga Radovanića.

Istom presudom Radovanić je bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Apelacioni sud je ukinuo presude i predmet vratio na ponovni postupak.

Prema navodima optužnice, Joksimović je 16. januara pretprošle godine u porodičnoj kući, u mjestu Donja Ržanica kod Berana, pokušala da ubije Radovanića s kojim živi u vanbračnoj zajednici.

Navodi se da ga je nožem ubola u predjelu lijeve bočne strane grudnog koša, usljed čega je zadobio laku tjelesnu povredu.

Radovanić se tereti da je u isto vrijeme i na istom mjestu, primjenom grubog nasilja, narušio tjelesni i duševni integritet svoje vanbračne supruge sa kojom ima dijete.

„Nakon što je zadobio povredu od supruge i kada je ona krenula ka izlaznim vratima, povukao je i oborio na pod, a zatim pesnicom i otvorenom šakom više puta udario u predjelu lica i tijela i rukom stezao za vrat, usljed čega je zadobila lake tjelesne povrede“, piše u optužnici, navodi Dan.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Željeznička nesreća u Kolašinu: Stradala jedna osoba

Identitet stradale osobe još nije utvrđen

Jedna osoba čiji identitet nije saopšten iz Uprave policije stradala je u željezničkoj nesreći na željezničkoj stanici Selište u Kolašinu.

To su Vijestima kazali iz Uprave policije dodajući da identitet stradale osobe još nije utvrđen.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Uhapšen i drugi osumnjičeni za napad na Pavićevića u Nikšiću

Aktivista Boško Pavićević pretučen je kada je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja na trgu u Nikšiću i nalazi se u Kliničkom centru Crne Gore na liječenju

Foto: Privatna arhiva

Na graničnom prelazu Ranče, na ulazu iz Republike Srbije u Crnu Goru, danas je uhapšen Matija Stanišić (18), koji se sumnjiči da je bio među napadačima na Nikšićanina Boška Pavićevića.

„Na graničnom prelazu Ranče uhapšen je M.S. (18) koji je identifikovan od strane policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, kao jedno od dva lica koja su u nedjelju 3. decembra, fizički napala B.P. i D.R. koji su tom prilikom zadobili povrede“, saopšteno je iz policije.

Podsjetimo, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, juče je uhapšen M.S. (19).

„Za ista krivična djela sumnjiči se M.S. (18) koji je danas lišen slobode i on će u zakonskom roku biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost“, zaključuje se.

Aktivista Boško Pavićević, koji je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja na trgu u Nikšiću pretučen je 2. decembra i nalazi se u Kliničkom centru Crne Gore na liječenju.

Napad je naišao na oštru osudu javnosti.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Auto sletio s puta Kolašin-Mateševo: Četiri osobe povrijeđene

Dvije osobe su transportovane u Klinički centar na ispitivanje

Na putu Mateševo-Kolašin, u mjestu Skrbuša danas je oko 16 sati došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su povrijeđene četiri osobe.

Kako su kazali iz OKC-a Portalu RTCG, dvije osobe su transportovane u KCCG na ispitivanje.

Do nezgode je došlo kada je automobil sletio sa kolovoza. Na terenu su bili i pripadnici Službe zaštite i spašavanja.

Uviđaj je u toku.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije