Connect with us

POLITIKA

"DOĆI ĆEMO NA SASTANAK POBJEDNIKA 30. AVGUSTA, ODLUČIĆEMO DA LI ĆE TO BITI PRIJE ILI NAKON SMJENE ĐUROVIĆ"

Bogdanović: Neće uspjeti pokušaj spašavanja Danijele Đurović, kao što nije ni pokušaj spašavanja 43. DPS Vlade

„Gospođa Đurović je na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore zahvaljujući koalicionom Sporazumu URE i SNP sa DPS“, poručio je šef Kluba poslanika Demokrata

Boris Bogdanović, Foto: Skupština Crne Gore

Pokušaj spašavanja gospođe Danijele Đurović na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore, koja je tu zahvaljujući koalicionom Sporazumu URE i SNP sa DPS, taktikama naših kolega, na isti način kao i pokušaj spašavanja 43. DPS Vlade, neće uspjeti. Te je bolje da isto i ne pokušavaju, već da se iskreno odnesu prema onom što je predmet dijaloga.

To je u izjavi za Portal Berane online poručio predsjednik Kluba Demokrata Boris Bogdanović, povodom sastanka o sporazumu formiranja vlasti pobjednika 30. avgusta.

„Dobar je signal što su Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokratija (NSD) promijenili svoje odluke, nakon izričitog stava da nakon rušenja DPS Vlade nema više 30. avgusta i sastanaka o restartu“, kazao je Bogdanović.

Naveo je i da je sastanak prijeko potreban, a da ostaje da Klub poslanika Demokrata odluči da li će na sastanak doći „prije ili nakon razrješenja Danijele Đurović“ i u kom sastavu, odnosno ko će ga predstavljati.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Milatović: Zapečatimo pobjedu 2. aprila! Uspjećemo zajedno!

“Ne smijemo pokleknuti, jer ulog je veliki, i u pitanju je budućnost cijele Crne Gore. Drugog aprila stižemo do cilja!“, poručio je predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad

Foto: ATA Images

Na konvenciji održanoj u Danilovgradu, predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović zahvalio se svima koji su ga podržali u prvom krugu izbora i istakao da će ukazano povjerenje zadržati i opravdati nakon pobjede nad Milom Đukanovićem.

„Bilo je teško, bilo je trnja u prvom krugu, ali što nas ne slomi, samo nas ojača. Sve što biva, tome smo i naredni, jer imamo cilj i vjerujemo u bolje dane i vjerujemo u bolju Crnu Goru. A bolji dani su pred Danilovgradom i cijelom Crnom Gorom”, istakao je Milatović.

“Ovdje postoje svi preduslovi za razvoj, a sa pravim ljudima kakav je predsjednik Opštine Aleksandar Grgurović preporodiće se ovaj grad! Ljudi će dobiti vjetar u leđa, pokrenuće se, širiće se i optimizam i porodice i biznisi”, kazao je Milatović.

Milatović je pozvao građane da i u drugom krugu u velikom broju izađu na birališta i odaberu bolju budučnost i uspjeh Crne Gore, a u prošlost pošalju največi teg koji koči progres Crne Gore.

“Ne smijemo pokleknuti, jer ulog je veliki, i u pitanju je budućnost cijele Crne Gore. Drugog aprila stižemo do cilja! Zapečatimo pobjedu! USPJEĆEMO ZAJEDNO!”, zaključio je Milatović.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Abazović: Kavački klan je u vrhu Uprave policije

Premijer je istakao da je Dejan Knežević stupio na dužnost u martu 2021. godine i da je ubrzo sproveo akciju hapšenja vođa kavačkog klana na čijem je čelu Slobodan Kašćelan, te da je zbog toga je dobio zahvalnicu

Abazović, Foto: Lazar Ružić (Dan)

Zahvalan sam Europolu što je uspio da otvori svu komunikaciju i dokaže sve ono što sam mnogo puta na direktan i indirektan način upućivao, a to je da organizovani kriminal vlada Crnom Gorom. Naše javno obećanje da ćemo se toga riješiti se svakim danom ispunjava – kavački klan je u vrhu Uprave policije, poručio je Dritan Abazović, premijer u tehničkom mandatu.

„Nadam se da će oni koji su na čelu te organizovane kriminalne grupe na kraju biti procesuirani“, dodao je on za TV Nova M i naveo da je ponosan na akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljena (SPO).

Na pitanje osjeća li ličnu odgovornost, jer je pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević, koji je juče uhapšen, dobio zahvalnicu zbog rada u policiji, Abazović je istakao da je Knežević stupio na dužnost u martu 2021. godine.

„I ubrzo je sproveo opsežnu akciju hapšenja vođa kavačkog klana na čijem je čelu Slobodan Kašćelan i zbog toga je dobio zahvalnicu“, navodi.

Dodaje i da je tada pokrenuto ovo što se danas dešava.

„Da li je to prikriveno radio ili nije radio za to mora snositi odgovornost. Mi imamo jasnu politiku – ni po babu ni po stričevima. I to je to“, dodao je Abazović.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Utvrđen redosled kandidata u drugom krugu izbora

Iz DIK-a su kazali da će štampanje glasačkih listića početi u nedjelju

Đukanović i Milatović

Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je listu kandidata za drugi krug predsjedničkih izbora sa istim redosljedom rednih brojeva kao u prvom.

Iz DIK-a su saopštili da će kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović biti pod rednim brojem 1, a Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pod rednim brojem 2.

„Drugi krug glasanja održaće se na biračkim mjestima koja su određena za prvi krug glasanja 19. marta“, navodi se u saopštenju.

Iz DIK-a su kazali da će štampanje glasačkih listića početi u nedjelju, u štampariji Merkator u Bijelom Polju, dok će distribucija izbornog materijala opštinskim izbornim komisijama biti izvršena u ponedjeljak.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije