Connect with us

DRUŠTVO

DOGOVORENO PRILIKOM POSJETE V. D. ŠEFA CRNOGORSKE POLICIJE

Crna Gora i Srbija formiraju zajednički istražni tim zbog „kopanja tunela“ ispod Višeg suda

Tim istražitelja iz Crne Gore već ove sedmice će otputovati za Beograd

Foto: Uprava policije

Prilikom posjete v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikole Terzića u Beogradu dogovorena je dalja saradnja na više predmeta. Pored ostalog, dogovorena je i saradnja između predmeta „tunel“, te je dogovoreno formiranje zajedničkog istražnog tima koji će se baviti ovom istragom u cilju bržeg protoka informacija lociranja osumnjičenih radi hapšenja, piše Dan.

Tim istražitelja iz Crne Gore već ove sedmice će otputovati za Beograd.

Podsjećanja radi, Terzić i pomoćnik direktora policije Srbije Dragan Vasiljević istakli su danas u Beogradu da je saradnja policija dvije zemlje dobra i profesionalna ali da uvijek postoji prostor za njenim daljim unapređenjem. Na sastanku je ukazano da je cilj dvije države borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kome se uspješno može suprotstaviti samo jasnim i snažnim odgovorom kroz zajednički rad i saradnju.

Terzić i Vasiljević osvrnuli su se i na saradnju ostvarenu tokom ljetnje turističke sezone, tokom koje su policijski službenici iz Republike Srbije svakodnevno sa kolegama iz Crne Gore bili na usluzi srpskim državljanima u Baru, Budvi i Herceg Novom.

Istragom povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici identifikovana su tri lica, pisao je ranije naš portal. Kako nam je saopštio izvor blizak istrazi, sumnja se da su pomenute osobe iz Srbije i da su povezane sa radnjama kopanja podzemnog tunela od obližnjeg stana do depoa Višeg suda.

Istraga je utvrdila da se radi o tunelu dugačkom oko 40 metara koji vodi od stana obližnje zgarde do mjesta u kojem su, kako se do sada smatralo, na najbezbjedniji način smješteni dokazi i sudski predmeti među kojima je i oružje iz ubistava i velika količina droge čija je ulična vrijednoist više desetina miliona eura.

Za sada je utvrđeno da je iz depoa ukradeno oružje koje je dio dokaznog materijala u određenim sudskim postupcima i da su neki od sudskih predmeta ispreturani.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

(FOTO) Milatović ispratio crnogorske sportiste na Olimpijske igre

„Led“ bi trebalo da probije bokserka Bojana Gojković, jer su za 27. jul zakazane prve borbe u kategoriji do 54 kilograma, a moguće je da prva bude i Danka Kovinić (zavisi od rasporeda u tenisu), koja će nositi zastavu zajedno sa Milivojem Dukićem.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sa vaterpolistima (Foto: Gardašević Photography)

Nadmetanja na Olimpijskim igrama u Parizu počeće fudbalskim utakmicama 24. jula, dva dana kasnije je otvaranje na Seni, a nakon toga će na borilišta i crnogorski sportisti, prenosi RTCG.

„Led“ bi trebalo da probije bokserka Bojana Gojković, jer su za 27. jul zakazane prve borbe u kategoriji do 54 kilograma, a moguće je da prva bude i Danka Kovinić (zavisi od rasporeda u tenisu), koja će nositi zastavu zajedno sa Milivojem Dukićem.

Dan kasnije će početi nastup vaterpolo reprezentacija, a početkom avgusta će se nadmetati jedriličar Dukić, plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković, kao i atletičar Darko Pešić.

U foto-galeriji agencije Gardašević Photography pogledajte detalje sa svečanosti dvoru u organizaciji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića:

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Dajković: Uputiću inicijativu o uklanjanju spomenika Titu iz Podgorice

„Režim Josipa Broza Tita, a koji je bacio ljagu na slavnu antifašističku tradiciju naše zemlje u koju se i moj rođeni đed ugradio kao jedan od prvih antifašista u Rijeci Crnojevića“, naglasio je Dajković

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković saopštio je da će Skupštini Glavnog grada uputiti Inicijativu o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici.

„Kao dio vladajuće većine u Glavnom gradu, duboko svjestan nepravdi i zločina koje su činili komunisti na području Crne Gore, dakako ne umanjujući i zločine koji su činili drugi pokreti, uputiću Skupštini Glavnog grada Inicijativu o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu koji se nalazi nedaleko od crnogorskog parlamenta“, izjavio je Dajković.

„Tom odlukom bi Podgorica pošla u korak sa brojnim drugim evropskim gradovima koji su se suočili sa naslijeđem totalitarnih režima, među kojima je bio i režim Josipa Broza Tita, a koji je bacio ljagu na slavnu antifašističku tradiciju naše zemlje u koju se i moj rođeni đed ugradio kao jedan od prvih antifašista u Rijeci Crnojevića“, naglasio je Dajković.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Svi na sjever: Pogledajte gužvu na auto-putu

Koolone automobila uputile su se prema sjeveru države, pa je gužva nastala i na auto-putu Princeza Ksenija

Foto Slaviša Đorđević

Kolone automobila uputile su se prema sjeveru države, pa je gužva nastala i na auto-putu Princeza Ksenija. Novinar RTCG zabilježio je gužvu na izlazu sa auto-puta kod Mateševa.

Foto Slaviša Đorđević

Foto Slaviša Đorđević

Zbog blokade tunela Sozina, kolone su i prema Baru i Sutomoru.

Budući da će se tokom predstojećih dana praznika značajan broj naših sugrađana, ali i turista uputiti kako ka primorskim tako i sjevernim opštinama, Uprava policije skrenula je pažnju na pojačanju frekvenciju saobraćaja, najavljene obustave saobraćaja na pojedinim dionicama puta, i zamolila vozače za dodatni oprez i vožnju uz poštovanje saobraćajnih propisa.

„Imajući u vidu izrarzito visoke temperature i nepovoljne vremenske prilike koje su zahvatile Crnu Goru, te da će se ovakva situacija nastaviti i narednih dana, podsjećamo vozače da putovanje planiraju, uz preporuku da to čine u ranim jutarnjim ili kasnijim popodnevim časovima“, navodi se u saopštenju.

Apeluju na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

„Ovu priliku koristimo i da svim građanima Crne Gore čestitamo Dan državnosti, uz želju da praznike provedu u dobrom zdravlju, putujući sigurno i bezbjedno do odredišta.“

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije