Connect with us

POLITIKA

SAOPŠTENJE

Demokrate Berane: Lalić smijenjen, nelegitimni ministar zdravlja nastavlja sa mrzilačkom taktikom

„Ono što je za OO Demokrata Berana nerazumljivo donekle jeste odluka nove direktorice Doma zdravlja da se uopšte povinuje iracionalnom pritisku i postupanju ministra bez povjerenja“

Fotografija koju su dostavile beranske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Berane saopštio je danas da je potpredsjednik tog odbora Mihailo Lalić smijenjen sa mjesta pomoćnika direktora Doma zdravlja u Beranama.

„Iako je revanšizam kao najprimitivniji politički hod ka ništavilu prevaziđen skoro i kod njihovih novih koalicionih partnera (DPS-a), kolege iz SNP-a svojim novim zahvatima oduševljavaju sve, a posebno beransku javnost, novom nezakonitom smjenom“, ističe se u saopštenju beranskih Demokrata.

Oni su dodali da „bez ikakvog utemeljenog razloga (ni u zakonu, ni u radu), nelegitimni ministar zdravlja, koji je i član Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje, ne samo da zloupotrebljava svoju slučajnu poziciju da crnogorsko zdravstvo preopterećuje novom ideologijom mržnje njegove partije, koja je mudrom i iskrenom politikom svedena na obračunsku izbornu grešku, već posredstvom novoimenovanih kadrova sprovodi dalju politiku mirenja Crne Gore na način što doslovno lovi ljude po Crnoj Gori koji su na bilo koji način povezani sa Demokratama“.

„Možda sa ciljem da ne svjedoči uništavanju Doma zdravlja? Tako je, poslije Gorana Folića (direktora Zavoda za zapošljavanje), dr Julijane Zečević (direktorke Doma zdravlja u Beranama), Violete Šćepović Aković (direktorke beranskog vrtića), na red došao i pomoćnik direktora Doma zdravlja u Beranama – Mihailo Lalić, koji je, inače, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Beranama. Ne zalazeći u ljudskost u postupanju u ovom činu, i načina na koji je, bez ikakvog razloga, krenuo u novi lov na funkcionera Demokrata, javnost želimo da obavijestimo da će i ova smjena građane Berana i Crne Gore koštati novih nekoliko desetina hiljada evra. Domaćinski, nema šta. I sve to nakon osam mjeseci od izglasavanja nepovjerenja ionako nelegitimnoj manjinskoj Vladi (u koju je pohrlio sa ciljem da zadovolji svoju nikad utaženu žeđ za ministrovanjem – kompleksi, šta li je, već?!)“, piše u saopštenju.

Beranske Demokrate su navele da „zahvalnost građani, razumije se, duguju nelegalnom ministru, Berancu, čuvenom po svom radu u lokalnoj samoupravi (u kojoj je ostvario sebe ostavivši dug veći od 20 miliona evra)“.

„Ono što je za OO Demokrata Berana nerazumljivo donekle jeste odluka nove direktorice Doma zdravlja da se uopšte povinuje iracionalnom pritisku i postupanju ministra bez povjerenja. Mihailo Lalić je diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom, dugogodišnji ugledni saradnik u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, otac dvoje djece, potpredsjednik OO Demokrata Berana. Možda je problem što diploma nije na pumpi kupljena? Umjesto smjene gospodina Lalića, možda nije zgoreg bilo energiju trošiti, za sada, na objašnjenje građanima Berana o ostavljenom stanju u Opštini Berane, o ostavljenom stanju u Fondu zdravstva Crne Gore (o čemu je nedavno i DRI izvještavala). Za promjenu, to bi bilo odgovorno, ozbiljno i, konačno, muški. Umjesto toga, nelegitimni ministar pribjegava skrivanju iza žene koja se nalazi na čelu Doma zdravlja. Žaljenje iskazujemo jedino zbog toga što odgovornost zbog hajdučije i nezakonitosti može snositi onaj ko nema prevelikog udjela u svemu“. piše u saopštenju.

Beranske Demokrate poručuju da „ipak, šta je tu je“.

„SNP-ova dika, nelegitimni ministar, nastavlja sa svojom mrzilačkom taktikom prema beranskim Demokratama, a očekuje da ga zakulisni dogovori vrate u lokalnu vlast. Snila baka što joj srcu milo“, zaključuje se u saopštenju Demokrata Berane.

1 Comment

1 Comment

  1. công ty xây dựng kiến tường

    18.05.2023. 18:28 at 18:28

    Hello colleagues, how is all, and what you desire to say
    about this post, in my view its really awesome designed for me.

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Bečić i Abazović danas u Beranama i Andrijevici

„Aleksa i Dritan pozivaju građane Andrijevice da danas budu na gradskom trgu u 17.30, a građane Berane da se okupe u glavnoj ulici u 18.30h“, saopšteno je iz ove predizborne koalicije

Foto: Koalicija "Aleksa i Dritan – Hrabro se broji"

Nosilac izborne liste „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“ i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić zajedno sa predsjednikom Vlade i čelnikom GP URA Dritanom Abazovićem posjetiće danas (utorak, 30. maj) Berane i Andrijevicu gdje će, kako se navodi, razgovarati sa građanima.

Foto: Koalicija „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“

„Aleksa i Dritan pozivaju građane Andrijevice da danas budu na gradskom trgu u 17.30, a građane Berane da se okupe u glavnoj ulici u 18.30h“, saopšteno je iz predizborne koalicije “Aleksa i Dritan – Hrabro se broji!”.

Foto: Koalicija „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“

Dodaju da je autobus hrabrosti otpočeo svoj obilazak svakog dijela Crne Gore u sklopu predizbornih aktivnosti.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori su zakazani za 11. jun.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Održan sastanak kod Milatovića: Prisustvovali Bečić, Medojević, Spajić, Joković, Vukšić, Ibrahimović…

Sastanku nisu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić

Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna održan je danas u Vili Gorica u Podgorici.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim temama za dalji razvoj Crne Gore.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku sa Milatovićem su prisustvovali predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Abaz Dizdarević, nosliac liste „Narodne koalicije“ Dejan Vukšić, lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić, predsjednik Force Genci Nimanbegu, predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović i nositeljka liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ Dragica Perović Ivanović.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku njijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Knežević neće na sastanak kod Milatovića: Zahvaljujući DF-u ubjedljivo ste pobijedili Đukanovića

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om

Predsjednik Demokratske narodne partije i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević sinoć je u sali Doma vojske u Pljevljima, na skupu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ odgovorio na poziv za sastanak predsjednika države Jakova Milatovića i jasno kazao da neće prisustvovati sastanku.

„Gospodine Milatoviću, zahvaljujući glasovima Demokratskog fronta, zahvaljujući pozivu Andrije Mandića, zahvaljujući svima nama, ostvarili ste ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem 2. aprila. Iako ste nas do 19. marta optuživali da smo dvije strane iste medalje i da želimo da idemo sa Demokratskom partijom socijalista i da smo sve dogovorili sa Milom Đukanovićem. Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu“, kazao je Knežević.

Da je to istina, Knežević istiće da to pokazuju i 22. i 23. april, kada je na Milatović Glavnom odboru ostao u ubjedljivoj manjini, da ga nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem.

„To je najbolji pokazatelj kako je varljiva narodna volja i kako ljudi jasno opredjeljuju ko i što govori, a ko što radi. I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne `98. godine i da je moj razredni starješina, posljednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića“, kazao je Knežević.

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, „jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS“.

„A kada pogledate listu PES-a i DPS-a , ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata“, zaključio je Knežević.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije