Connect with us

DRUŠTVO

PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović čestitao Božić: Da se uzdignimo iznad svih podjela, suparništvo ostavimo prošlosti

Đukanović je rekao da blagi dani podstiču ljude da se pojedinačno i zajedno rade na tome da društvo učine humanijim, bogatijim i boljim, a sebe društveno odgovornijim

Đukanović, Služba predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti najradosniji hrišćanski praznik Božić, uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa porodicama, susjedima i prijateljima.

„Veliki hrišćanski praznik Božić sa blagim danima koji su pred nama je prilika da se okupimo oko neprolaznih etičkih i civilizacijskih vrijednosti koje nosi božićna simbolika, svjesni da su povjerenje, ljubav i zajedništvo put ka ostvarenju našeg daljeg prosperiteta“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Đukanović je rekao da blagi dani podstiču ljude da se pojedinačno i zajedno rade na tome da društvo učine humanijim, bogatijim i boljim, a sebe društveno odgovornijim.

On je kazao da su danas u Crnoj Gori svi pred zajedničkim izazovom.

„Da se kao ljudi razumno uzdignemo iznad svih podjela, da suparništva ostavimo prošlosti, da emancipaciju crnogorskog društva nastavimo kao neodvojivi dio jedinstvene evropske porodice u kojoj se uzajamno potpomažemo povezani zajedničkim vrijednostima“, naveo je Đukanović.

Kako je istakao, obaveza i dužnost najodgovornijih u političkom životu Crne Gore, je da svojim promišljenim odlukama, odmjerenom riječju i postupcima iskreno doprinesu institucionalnom snaženju i ustavnom prevazilaženju krize u državi, zasnovanoj na principima vladavine prava, održivog ekonomskog razvoja i socijalne pravde, čuvajući identitet, duboko integrisan na civilizacijskoj mapi savremenog demokratskog svijeta.

„Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučno i odgovorno djelovanje u pravcu dostizanja ovih ciljeva“, poručio je Đukanović.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

CeMI poziva građane da budu posmatrači parlamentarnih izbora

da se prijave za posmatrače putem aplikacije ferizbori.me i veb sajta CeMI-ja.

Foto: CEMI

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) pozvao je građane, koji žele da doprinesu što većem stepenu demokratičnosti parlamentarnih izbora, da se prijave za posmatrače putem aplikacije ferizbori.me i veb sajta CeMI-ja.

PRIJAVI SE NA: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePen8FTei4jVNnv1W8Fs7X5PFeMbCQiizhO6Ec887gyH6PdA/viewform?mibextid=Zxz2cZ

Šef Pravnog odjeljenja u CeMI-ju, Ognjen Mitrović, kazao je da će CeMI posmatrati i ove parlamentarne izbore, koji će biti održani 11. juna.

„Naš cilj je da obezbijedimo posmatrače na svim biračkim mjestima jer je to jedini način kako bismo zaštitili integritet izbornog procesa. Do sada nam se prijavio zaista značajan broj građanki i građana Crne Gore. Imamo 700 prijava, ali da bismo bili u prilici da pokrijemo sva biračka mjesta, nedostaje nam još 600 posmatrača“, rekao je Mitrović.

Građansko nadgledanje parlamentarnih izbora 2023, koje sprovodi CeMI, se realizuje u okviru projekta koji je podržala Britanska ambasada Podgorica.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Damir Ramčić đak generacije Srednje medicinske škole

Ramčić je učenik IV-4 odjeljenja, čiji je razredni Nikola Novak

Foto: Privatna arhiva

Učenik Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“ iz Berana, Damir Ramčić, proglašen je za najboljeg u svojoj generaciji.

To je potvrđeno za Portal Berane online iz ove obrazovne ustanove.

Ramčić je učenik IV-4 odjeljenja, čiji je razredni Nikola Novak.

Piše: Berane online 

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Abazović: Riješen problem – naši mladi fizičari idu na olimpijadu u Tokio

„Hvala ministrima Goranu Đuroviću, Miomiru Vojinoviću, Biljani Šćepanović i privrednicima Crne Gore na ekspresnoj i nesebičnoj pomoći“

Foto: Vlada Crne Gore

Riješen problem – naši mladi fizičari i profesori idu u Tokio, saopštio je na Telegramu, predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

„Hvala ministrima Goranu Đuroviću, Miomiru Vojinoviću, Biljani Šćepanović i privrednicima Crne Gore na ekspresnoj i nesebičnoj pomoći. Vlada će ubrzano sprovesti procedure, a MVP (Ministarstvo vanjskih poslova) će pomoći oko dobijanja viza. Znanje ce uvijek naići na našu podršku. Učenicima želimo puno uspjeha i da nas obraduju medaljom“, poručio je Abazović.

„Vijesti“ su danas objavile da iako su još u aprilu pozvani na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju, najbolji srednjoškolci iz Crne Gore možda neće odmjeriti znanje sa vršnjacima jer su obrazovne intitucije zakazale u organizaciji.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da je uputio Abazoviću, i ministru prosvjete, Miomiru Vojinoviću, Inicijativu za hitno obezbjeđivanje sredstava i sprovođenje postupka za odlazak crnogorskih gimnazijalaca, njihovih mentora i predstavnika Ispitnog centra na Olimpijadu znanja iz fizike u Tokio.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopštio je danas da mladi fizičari moraju na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju te da će u komunikaciji sa privrednicima pokušati da riješi problem.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije