Connect with us

DRUŠTVO

NOVI PREDSJEDNIK CRNE GORE

(FOTO) Milatović sa suprugom i djecom na vaskršnjoj liturgiji

„Čestitamo na novoj funkciji, ali prije svega pošto sam vas vidio danas ovdje sa suprugom i dječicom, želim i ličnu i porodičnu sreću i neka gospod blagoslovi vaš dom zdravljem i napretkom i svim dobrima“, rekao je između ostalog mitropolit Joanikije obraćajući se Milatoviću

Foto: Fejsbuk

U hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici jutros je održana vaskršnja liturgija, koju je služio mitropolit crnogorsko primorski Joanikije.

Liturgiji je prisustvovao i novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sa suprugom i djecom.

Foto: Fejsbuk

Mitropolit Joanikije je tokom liturgije pozdravio Milatovića.

„Hvala vam što ste danas došli da na ovaj sveti praznik podijelite radost sa svojim narodom. Čestitamo na novoj funkciji, ali prije svega pošto sam vas vidio danas ovdje sa suprugom i dječicom, želim i ličnu i porodičnu sreću i neka gospod blagoslovi vaš dom zdravljem i napretkom i svim dobrima. A isto tako vam želimo da ovu dužnost koju ste primili, visoku i odgovornu obavljate uspješno, kao što ste i sve dosadašnje dužnosti kojih ste se prihvatali obavljeli veoma uspješno i pošteno. Na radost svih građana Crne Gore, cijelog naroda kome najviše treba pravde, sloge, mira i rada“, rekao je između ostalog mitropolit Joanikije obraćajući se Milatoviću.

Foto: Fejsbuk

Novoizabrani predsjednik je na Fejsbuku napisao:

„Jutros smo porodično prisustvovali vaskršnjoj liturgiji u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici koju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Hristos vaskrse!“.

Foto: Fejsbuk

DRUŠTVO

Katnić nastavlja da protestuje zbog hapšenja: Odbija posjete porodice i advokata

U ponedjeljak je, kako saznaje Dan, porodicu odbio čak dva puta. Prvo im je u jutarnjim satima rekao da dođu popodne, dok je popodne rekao da ne može da ih vidi

Katnić

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nastavio je protest zbog postupka koji je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv njega. Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, ove sedmice, Katnić odbija posjetu porodice, ali i branioca u zatvoru.

U ponedjeljak je, kako saznaje ovaj medij, porodicu odbio čak dva puta. Prvo im je u jutarnjim satima rekao da dođu popodne, dok je popodne rekao da ne može da ih vidi.

Ovo je samo nastavak protesta koji Katnić iskazuje zbog hapšenja. On je slobode lišen sredinom aprila zbog sumnje da je član kriminalne grupe koju je, prema sumnjama SDT- a, formirao njegov dugogodišnji prijatelj, nekada visokopozicionirani policijski službenik Zoran Lazović. Oni se terete da su pomagali „kavačkom klanu“. Navodno, nekim od njih su omogućili da ne budu procesuirani, dok se Lazović tereti i da je ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, označenim kao plaćenici „kavčana“.

Od dana hapšenja, odnosno od određivanja pritvora, Katnić je počeo štrajk glađu. Nakon nekoliko dana počeo je da odbija i vodu i druge napitke, kao i terapiju. Nedavno, štrajk žeđu je prekinuo i počeo da uzima vodu i jogurt. Ubrzo je nastavio štrajk žeđu, ali je, navodno, bilo slučajeva i ponovo je odbijao i vodu.

Zdravstveno stanje bivšeg GST pogoršalo se u spuškom zatvoru zbog čega je izvođen na ukazivanje ljekarske pomoći, kao i na intervencije. Međutim, SDT se zainteresovalo i za postupke ljekara u tom slučaju, pa su počeli provjeravanje zakonitosti i prilikom liječenja Katnića.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Patrijarh Porfirije dolazi u Crnu Goru: Služiće liturgiju povodom 80 godina od genocida u Velici

Liturgija će početi u 9 sati, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke

Patrijarh Porfirije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služiće u nedelju, 28. jula, u Velici kod Plava Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetih mučenika Kirika i Julite, povodom 80 godina od stradanja svetih mučenika veličkih i gornjepolimskih.

Liturgija će početi u 9 sati, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Genocid u selu Velika u opštini Plav dogodio se pred kraj rata, u drugoj polovini 1944. godine. Počinile su ga nacističke vojne formacije i SS trupe „Skenderbeg“. Novija istraživanja pokazuju da je tom prilikom stradalo preko 500 civila, od toga preko 100 djece.

Crnogorski parlament usvojio je Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici 30. jula 2022. godine.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Mugoša oslobođen optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj u slučaju Carine

U obrazloženju sudije Vesne Kovačević navodi se da nema dokaza na osnovu kojih bi dokaza sud donio osuđujuću presudu

Mugoša, Foto: Savo Prelević

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša oslobođen je optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj.

Danas je u Višem sudu u Podgorici izrečena prvostepena presuda u ponovljenom postupku, pišu „Vijesti“.

U obrazloženju sudije Vesne Kovačević navodi se da nema dokaza na osnovu kojih bi dokaza sud donio osuđujuću presudu.

Dodala je da je sud postupio po ukidnom rješenju Apelacionog suda.

Njega je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) teretilo da je u slučaju prodaje gradskog zemljišta građevinskoj kompaniji DOO “Carine” oštetio budžet Glavnog grada od 6,7 miliona eura, a “Carinama” pribavio korist u istom iznosu.

Uskoro opširnije…

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije