Connect with us

POLITIKA

PREDSJEDNIČKI IZBORI

(FOTO) Svi za Milatovića: Demokrate, DF, Ura i Ujedinjena dali podršku kandidatu Evrope sad

Sagovornici su konstatovali neophodnost i značaj da se Milo Đukanović pobijedi ubjedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano

Foto: Pokret Evropa sad

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović dobio je podršku DF-a, Demokrata, URA-e i Ujedinjene Crne Gore, saopšteno je iz tog Pokreta.

Foto: Pokret Evropa sad

„U razgovoru sa predsjedničkim kandidatom DF-a Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu kandidata PES ukljuci ovaj politicki savez. To podrazumijeva da će kompletna infrastruktura Demokratskog fronta biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsjedničkih izbora kao i na sami izborni dan kako bi pobjeda nad Milom Đukanovica bila potpuna”, navodi se u saopštenju Pokerta Evropa sad.

Sagovornici su konstatovali neophodnost i značaj da se Milo Đukanović pobijedi ubjedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano.

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

“Predsjednički kandidati Demokrata i Evrope sad istakli su potrebu pomoći i apsolutne podrške u susret izbornom danu zakazanom za 2. april. Pobjeda nad kandidatom DPS-a znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja”, ističe se u saopštenju.

Predsjednički kandidat i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Foto: Pokret Evropa sad

“Danilović i Danilo Jokić iz Ujedinjene i Milatović sa saradnicima su konstatovali da tek pobjedom nad Milom Đukanovićem trijumf iz 30. avgusta 2020. godine može biti i utvrđen”, piše u saopštenju.

Nakon razgovora sa funkcionerima GP URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, predsjednički kandidat Milatović je dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsjednika Crne Gore.

Foto: Pokret Evropa sad

Iz URA-e su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobjeda nad kandidatom DPS-a. Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbijediti sigurnu i ubjedljivu pobjedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora”, naglašava se u saopštenju.

U prvom krugu predsjedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjeje dobili su zajedno iznad 60 odsto podrške, te preko 80 hiljada glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića.

POLITIKA

Spajić uporedio Mandića sa Dalaj Lamom: „Šalje sjajne miroljubive poruke“

„Dalaj Lamine nisu toliko miroljubive kao njegove“, ocijenio je premijer

Premijer Milojko Spajić osvrnuo se na posjetu predsjednika Skupštine Crne Gore i lidera NSD Andrije Mandića Briselu ove sedmice.

„Sjajne poruke, Dalaj Lamine nisu toliko miroljubive kao njegove. Drago mi je zbog toga“, kazao je premijer koji je govorio u sali Centra za evropsku politiku (EPC) u Briselu, gdje je održao politički brifing na temu: „Nova vlada, novi izgledi? Oživljavanje nastojanja Crne Gore za pristupanje EU”.

Poručio je da želi zauvijek promijeniti Crnu Goru. „Vjerujte mi, na taj način ćemo ih promijeniti sve, kao i njihove glasače. Ako se političari ne promijene, postaće istorija.“

Jedno od pitanja Spajiću bio je i odlazak šefa Kabineta predsjednika Skupštine, kao i funkcionera Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije na Dan Republike Srpske.

Muškarac koji je postavio pitanje je konstatovao da je proslava neustavnog praznika u suprotnosti sa evropskim vrijednostima i vladavinom prava, sa čime se Spajić saglasio.

„Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog susjeda, sa kojim imamo sjajne odnose. Političari u Crnoj Gori imaju istoriju iracionalnog ponašanja. (U Crnoj Gori) svako ima jako mišljenje, ekstremni, napumpani ego, lako je stvoriti ideološke, etničke, religiozne tenzije. To je bio slučaj u prošlosti“, rekao je Spajić.

Kazao je i da je „obilje etničkih aktivnosti jer su svi ti političari izgubili rat sa politikom Pokreta Evropa sad“.

„Niko ne želi da glasa za njih. Ljudi gladaju sa PES, zašto? Kažemo – imaćete veće plate, penzije, depolarizovano društvo, članstvo u EU, bolju budućnost vaše djece… Svi drugi su u panici kako da odgovore na to, zato su iracionalnim ponašanjem pokušavali da privuku pažnju. Vidjeli su da to nisu mogli uspjeti u tome“.

Ukazao je i da šef parlamenta Andrija Mandić nije bio na proslavi Dana RS.

„Vide da nikoga više nije briga za takvo ponašanje i da sve manje građana glasa za politiku podjela“, rekao je Spajić.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Medenica nudi jemstvo od 1,4 miliona eura

Miloš Medenica garantuje nekretninama da neće pobjeći tokom sudskog postupka

Foto: BORIS PEJOVIC

Oko 1,4 milion eura u nekretninama ponudio je Miloš Medenica Višem sudu u Podgorici, kao zalog da će se redovno odazivati njihovim pozivima i da neće sabotirati postupak u kom ga terete da je formirao kriminalnu organizaciju koja je naručivala sudske odluke, švercovala cigarete.

Savjetnica za odnose sa javnošću tog suda, Marija Raković, Vijestima je kazala da su nekretnine kojima Medenica garantuje da neće pobjeći tokom sudskog postupka, u vlasništvu njegove rodbine.

Miloš Medenica uhapšen je 25. maja 2022. godine, na podgoričkom aerodromu, nakon što je u Crnu Goru ušao iz Srbije.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Miloša i njegove majke Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i “Kopad Company” iz Nikšića…

Terete ih za krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije. produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Eraković: URA nudila da formiramo Vladu sa njima i bivšim DF-om

„Budite sigurni da DPS nikad ne bi pristao da uđe u takvu Vladu“

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković saopštio je da su uoči formiranja aktuelne Vlade Crne Gore dobili mogućnost od Građanskog pokreta URA da formiraju vladu sa tom partijom i bivšim Demokratskim frontom (DF).

„Budite sigurni da DPS nikad ne bi pristao da uđe u takvu Vladu. Uoči formiranja ove vlade prije nego je izglasana, konkretno od političke grupacije URA dobili smo mogućnost da formiramo vladu zajedno sa bivšim Demokratskim frontom i GP URA, i na taj način u tom trenutku izađemo iz političkog ćorsokaka“, kazao je Eraković u emisiji „Argumenti“ na Televiziji Crne Gore (TVCG), prenosi Portal RTCG.

On je kazao da im nije padalo na pamet da gaze moralne i političke principe.

Učesnik emisije Slaven Radunović iz Nove srpska demokratija (NSD) koja je bila dio bivšeg DF ga je upitao da li je u pitanju neki lapsus, i da li je rekao da mu je lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović nudio koaliciju sa njima.

Eraković je odgovorio da je otvoreno kazao šta im je nuđeno.

„Nalazimo se u teškom trenutku, ne samo ekonomskom nego i političkom. Mora nam biti fokus ekonomska stabilnost. Mora da se zna na čemu vlada počiva, mora počivati na principima antifašizma. Crna Gora treba da pripada onim zemljama i pogledima gdje se itekako priznaje genocid na ovim prostorima“, rekao je on.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije