Connect with us

HRONIKA

UPRAVA POLICIJE

(FOTO) U soliteru kod hotela „Podgorica“ nađena oprema koju koriste samo vojska i policija: Panciri, maske, šok bombe…

Paketi sa opremom pronađeni su nakon što je Uprava policije (UP) krenula u pregled te zgrade i hotela „Podgorica“, a nakon što je tokom dana telefonom dojavljeno da je navodno postavljena eksplozivna naprava

Soliter kod hotela "Podgorica u kojem je pronađena oprema, foto: Boris Pejović // Dio municije, foto: Uprava policije

U podrumu solitera pored hotela „Podgorica“ u Podgorici policija je danas pronašla nekoliko paketa i torbi krcatih intervencijskom opremom koju koriste policijske i vojne formacije, pišu „Vijesti“.

Paketi sa opremom pronađeni su nakon što je Uprava policije (UP) krenula u pregled te zgrade i hotela „Podgorica“, a nakon što je tokom dana telefonom dojavljeno da je navodno postavljena eksplozivna naprava.

Foto: Uprava policije

Policija je u podrumskim prostorijama pronašla pakete u kojima se nalazi veliki broj pancira, zaštitnih vojnih maski, baklji i teleskopskih palica…

Tokom pretresa policija je pronašla i vreću u kojoj su bile ručne – fleš i dimne bombe, startni – gasni pištolj ali i veliki broj crvenih majica sa državnim grbom sa natpisom „Da je vječna“.

Foto: Uprava policije

Prema zakonu ovakvu opremu mogu da nabave i koriste samo Uprava policije i vojska tokom intervencija, a kupovina intervencijske opreme zabranjena je za pravna i fizička lica.

Nakon što je UP oduzela opremu otvorena je istraga tokom koje treba da se utvrdi ko je i zbog koje namjene nabavio intervencijsku opremu i sakrio je u podrum zgrade.

Foto: Uprava policije

Zgrada koju je gradila kompanija „Bemax“, i čija je reklama na vrhu zgrade, je izazvala negodovanje zbog uticaja na vizuelno okruženje hotela „Podgorica“ koji je remek-djelo Svetlane Kane Radević.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Duško Milanović potvrdio je „Vijestima“ da je po nalogu tog tužilaštva oduzeta oprema, koju je policija našla u podrumu višespratnice na obali Morače.

Foto: Uprava policije

„Oprema je oduzeta i sada se sve provjerava. U dogovoru sa postupajućim tužiocem obavijestićemo i Specijalno državno tužilaštvo“, kazao je Milanović.

Uprava policije: Pronađeni nedozvoljeni predmeti

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su prilikom pregleda solitera pronađeni nedozvoljeni predmeti u podrumskim prostorijama.

„Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su danas prilikom pregleda solitera u ulici Svetlane Kane Radović, a u kojem je prethodno prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava, pronašli različite predmete koji su izuzeti radi provjere i vještačenja“, ističe se usaopštenju.

Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije su dodali da je policija u podrumskim prostorijama solitera pronašla i oduzela: startni pištolj sa 50 komada municije, bejzbol palicu, pancir, dvije ručne fleš granate, četiri ogledala za pregled donjeg dijela vozila, 21 zaštitnu gas masku, 57 pirotehničkih sredstava, tri komada pirotehničkih sredstava topovski udar, 350 majica, 430 zaštitnih pamučnih maski za lice, kao i druge stvari i predmete.

„U toku su dalje mjere i radnje policije u odnosu na pronađene predmete“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

U Barama Kraljskim zaplijenjena krijumčarena roba vrijedna preko 20.000 eura

Vozilom upravljao Rožajac

Foto: Uprava policije

Službenici Uprave carina i granične policije zaplijenili su, na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo, veću količinu krijumačarene tekstilne robe i obuće, vrijednosti više od 20 hiljada eura.

Iz Uprave carina su kazali da su, u saradnji sa službenicima policije, postupajući po operativnim informacijama, u noći između utorka i srijede, vršili su kontrolu na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo.

Tom prilikom, kako navode, u mjestu Bare Kraljske, zatečeno je vozilo iz kojeg se osoba koja je upravljala vozilom udaljilo od vozila neposredno prije dolaska carinskih i policijskih službenika.

Kako navode, daljim operativnim radom utvrđeno je da je vozilom podgoričkih registarskih oznaka upravljao F.B. (42) iz Rožaja.

Iz Uprave carina su rekli da je pregledom vozila pronađena veća količina tekstilne robe i obuće, ukupne vrijednosti 20.680 eura.

Prema njihovim riječima, carinski službenici su oduzeli predmetnu robu s obzirom da nema dokaza o njenom porijeklu.

„A predmet su predali na dalje postupanje policijskim službenicima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta Bijelo Polje koji će u komunikaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kolašinu preduzeti dalje korake“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Podgorica: Udes kod Komana, tri osobe primljene u Klinički

Tri osobe su primljene u Urgentni blok

Na Komanskom mostu nadomak Podgorice u 7.50 sati desila se saobraćajna nezgoda, nekoliko osoba je povrijeđeno, saopšteno je Portalu RTCG iz OKC Uprave policije.

Kako kažu, tri osobe su primljene u Urgentni blok KCCG.

Više detalja za sada nije poznato.

Uviđaj je u toku.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Uhapšen doskorašnji suvlasnik Bemaxa i više policijskih starješina

Advokat Zoran Piperović potvrdio tu informaciju, nezvanični izvori tvrde da je u pitanju istraga o švercu cigareta

Mijajlović, foto Borba.me

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Aleksandra Aca Mijajlovića, jednog od doskorašnjih suvlasnika kompanije Bemax, potvrđeno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

On i još pet osoba lišeni su slobode zbog šverca cigareta, odnosno sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

To je „Vijestima“ potvrdio specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Foto: Boris Pejović

Mijajlovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, saopštio je „Vijestima“ da policija pretresom stana tog Podgoričanina nije pronašla ništa kompromitujuće.

„Oduzeli su zlatnik koji je njegovo dijete dobilo po rođenju, dva dječja laptopa, sat i automobil“, kazao je Piperović nakon pretresa.

Oduzeto vozilo, foto: Boris Pejović

Izvori Vijesti tvrde da je u pitanju istraga o švercu cigareta.

Navodno, u istoj istrazi uhapšeno je više osoba, među kojima i aktivni pripadnici policije. Neki od njih su starješine i komandiri, tvrde sagovornici „Vijesti“.

Foto: Boris Pejović

Jedan od izvora „Vijesti“ tvrdi da je u akciji Specijalnog državnog tužilaštva slobode lišen granični policajac Dragan Backović. Prema informacijama lista, uhapšeni su i policajci Radoje Rabrenović i Mirko Mijušković.

Foto: Boris Pejović

Među uhapšenima su i Golub Vojinović i Podgoričanin Dejan Jokić, tvrdi sagovornik lista.

Nakon njih, uhapšen je i Milan Vukadinović.

Policija ispred zgrade u kojoj je stan Mijajlovića u Podgorici, foto: Boris Pejović

„Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala, su lišili slobode A.M.,G.V.,D.J.,D.B.,M.M. i R.R.,zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje“, rekao je „Vijestima“ specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Radonjić, foto: Boris Pejović

Osumnjičeni će, kako je naveo, biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije