Connect with us

POLITIKA

INCIDENTI

Glasaće se ponovo i naredne nedjelje u Šavniku: Zatvorena dva biračka mjesta

Na biračkom mjestu Kruševica četvorica mladića napala su člana biračkom odbora Radula Lazovića (DF) . Udarali su ga, a potom otišli do auta i pokušali da pobjegnu

Foto: RTCG/Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na dva, od ukupno tri biračka mjesta u Šavniku, prekinuto je glasanje. Glasanje je zbog napad na člana biračkog odbora prekinuto na biračkom mjestu u Kruševicama, a prethodno i na biračkom mjestu u Opštini Šavnik.

U Bijeloj do 11 sati i 30 minuta glasao 31 birač

Na biračkom mjestu u Bijeloj kod Šavnika do 11 sati i 30 minuta glasao je 31 birač, odnosno 22,46 odsto.

OIK: Ponovo će se glasati na dva izborna mjesta u Šavniku

Predsjednik OIK- a Šavnik Dušan Radanović potvrdio je za TVCG da je na dva biračka mjesta prekinuto glasanje i to na biračkim mjestima – Opština Šavnik i Kruševice.

“Mi kao OIK još nijesmo dobili prigovore, a po tim pregovorim ćemo rješavati i onda donijeti odluku da li će se ponoviti izbori ili ne”, kazao je Radanović.

Radunović je za TVCG ocijenio da se radi o organizovanom postupku opstrukcije.

„To nijesu nepravilnosti koje se dešavaju u redovnom izbornom procesu već organizovane opstrukcije tako da se po treći put na određenim biračkim mjestima ponavlja izborni proces“, kazao je Radunović.

Na pitanje da li će u Šavniku naredne nedjelje biti i četvrtog izbornog procesa Radunović je kazao: „Nakon pribavljenih izvještaja biračkih odbora mi kao OIK mogu sa sigurnošću reći da će se ponoviti na ovim izbornim mjestima postupak glasanja“.

Kaže i da na trećem biračkom mjestu – Bijela nije bilo prijava o nepravilnostima.

On je dodao da je do 13 sati izlaznost na biračkom mjestu Bijela oko 40%.

DPS: Članovi Demokratskog fronta (DF) ne dozvoljavaju biračima da glasaju

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik kazali su da članovi Demokratskog fronta (DF) ne dozvoljavaju biračima da glasaju i pozivaju nadležne da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa u toj varošici.

„Jutros su na ponavljanju izbora u Šavniku članovi DF nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente“, kazali su iz šavničkog DPS-a.

Jakić: Naš član napadnut, htjeli da glasaju a nijesu iz Šavnika

Bojana Jakić iz koalicije “Za budućnost Šavnika”, kaže za TVCG da je njihov član Radule Lazović, nakon što je napadnut na biračkom mjestu u Kruševicama u bolnici.

Ona navodi da je na to biračko mjesto došla grupa građana koji nijesu iz Šavnika da glasaju, a njima to, kako dodaje nije dozvoljeno, nakon čega su nasrnuli na Lazovića.

Kaže i da su nakon toga osobe kojima nije dozvoljeno da glasaju polomili kutije i dio kabina za glasanje.

Napad na biračkom mjestu Kruševica

Kako javlja reporter TVCG na biračkom mjestu Kruševica četvorica mladića napala su člana biračkom odbora Radula Lazovića (DF) .

Udarali su ga, a potom otišli do auta i pokušali da pobjegnu.

Međutim brzom intervencijom policije sva četvorica su uhapšeni, javlja reporter TVCG.

Prekinuto glasanje na jednom biračkom mjestu

U Šavniku su jutros u sedam sati otvorena tri biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje, ali je već dva sata kasnije glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto.

Član biračkog odbora iz koalicije „Za budućnost Šavnika“ nije dozvolio da glasa biraču za kojeg tvrdi da je iz Nikšića. Nakon toga je uništio dio glasačkih listića.

Kako javlja reporter TVCG prekinuto je i glasanje na biračkom mjestu Kruševica.

Novinar TVCG na tom biraškom mjestu doživio je neprijatnost jer mu jedna osoba nije dozvolila da snima izborni proces, nakon čega su od njega tražili da se udalji.

Izbori su danas trebalo da budu ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice, a pravo glasa ima 679 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

(Izvor: RTCG) 

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Nikolić: DPS služi državi, a lažov Abazović Beogradu

„Stavovi DPS-a jasni i principijelni i zasnivaju se uvijek na onome što je najbolji državni interes“, kaže portparol Đukanovićeve partije

Nikolić, Foto: Mara Babović/Pobjeda

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić poručio je premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću da su stavovi DPS-a “jasni i principijelni i zasnivaju se uvijek na onome što je najbolji državni interes”.

On je reagovao nakon što je Abazović saopštio da “svaki put pred važnu odluku DPS izmisli nešto da bi skrenuo pažnju”.

“Lažov, prevarant i škaljarski brat Abaz optužuje DPS za skretanje sa teme. Komično i očekivano od strane glavnog cirkusanta političke scene Crne Gore. Naši stavovi su gospodine Abazoviću jasni i principijelni i zasnivaju se uvijek na onome što je najbolji državni interes”, rekao je poslanik DPS-a.

Nikolić je kazao da su stavovi Abazovića konzistentni – “uvijek onako kako Vučić kaže”.

“Doduše i vaši su stavovi konzistentni – uvijek je onako kako Vučić kaže. Prema tome, odvaja nas samo jedna sitnica – mi služimo državnom interesu a vi ste posluga Beograda”, naveo je Nikolić na Tviteru.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Gradonačelnik Cetinja traži: „Nadležni hitno da procesuiraju Kneževića i obezbjeđenje“

„Dokazalo se sramotno i huligansko ponašanje Milana Kneževića. Zbog ovoga sam, a znajući časnu familiju Gardaševića i tražio objavljivanje snimka“, kazao je Đurašković

Foto: Pobjeda/S. Vasiljević

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković zatražio je da nadležni organi hitno procesuiraju jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića i njegovo obezbjeđenje, nakon što je sud nakon uvida u snimak incidenta sa Aerodroma pustio na slobodu osumnjičenog Ivana Gardaševića.

„Dokazalo se sramotno i huligansko ponašanje Milana Kneževića. Zbog ovoga sam, a znajući časnu familiju Gardaševića i tražio objavljivanje snimka“, kazao je Đurašković.

On je poručio da će Prijestonica Cetinje biti na raspolaganju porodici Gardašević za svu pravnu pomoć.

„Kako bi se stalo na put kabadahijama koji koriste političku poziciju da maltretiraju mirne i časne građane Cetinja i Crne Gore. Još jednom pozivam tužilaštvo da reaguje i bez odlaganja procesuira primitivizam i nasilništvo Kneževića i njegovog obezbjeđenja“, zaključio je Đurašković.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Adžić: „Ne bih rekao da je Knežević bio napadnut i da je njegova bezbjednost bila ugrožena“

“Knežević može nositi oružje, ali će za to biti sankcionisan kao i svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje”, jasan je Adžić

Adžić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, povodom jučerašnjeg incidenta na podgoričkom aerodromu, kazao je da jedan od lidera DF-a Milan Knežević može nositi oružje ali će biti sankcionisan kao i “svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje”.

Adžić je rekao da je odgledao snimak incidenta objavljenog u medijima i da sudeći po njemu “ne bi rekao da je Knežević bio napadnut i da je njegova bezbjednost bila ugrožena”.

On je u emisiji na Adria TV poručio je Kneževiću, ali i svima drugima, da se “ni na koji način ne pokušavaju igrati sa institucijama i državom”.

“Knežević može nositi oružje, ali će za to biti sankcionisan kao i svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje”, jasan je Adžić.

Komentarišući navode Kneževića da se osjeća ugroženo, Adžić smatra da nema prostora za “neku preveliku paniku kada je bezbjednost Kneževića u pitanju”.

Prema njegovim riječima, svako ko se bavi javnim poslom mora biti spreman na određeni vid javnih prozivki.

„Negdje je za očekivati za svakog ko se bavi javnim poslom, a politika posebno izaziva netrepeljivost određenih ljudi, da bude spreman da u određenom momentu naiđe na negativne komentare, stavljanje svog imena u negativnu konotaciju… To je nešto za očekivati. Ja sam zaista vjerovao da je Knežević svjestan toga“, kazao je Adžić.

Dodaje da je očekivao da će Knežević nastaviti da na provokacije reaguje u šaljivom tonu.

„Ipak gledajući snimak, ne bih rekao da je Knežević bio napadnut i ne bih rekao da je njegova bezbjednost bila ugrožena. Ali ipak ostavio bih institucijama da rade svoj posao”, istakao je Adžić.

Ponovio je da je odgeledao snimak objavljen u medijima i kazao da nije vidio “da je Knežević bio napadnut, da je u bilo kojem momentu došao u fizički sukob sa prisutnima”.

“Čak naprotiv vidio sam izuzetno agresivno ponašanje pratioca Kneževića. Trenutno se slučaj nalazi kod nadležnog tužilaštva. Vjerujem da će institucije na pravi način odgovoriti na kompletan događaj”, kazao je Adžić.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije