Connect with us

POLITIKA

LIDER DNP-A

Knežević: Vratićemo topli obrok, regres, zimnicu…; Uz pomoć Srbije otvaramo dvije fabrike na sjeveru Crne Gore

Knežević je saopštio da će radnici dobiti 13 odsto veću platu

Knežević, Foto: Pobjeda/Iva Mandić

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević najavio je sinoć na skupu u Podgorici da će ta koalicija vratiti nivo radničkih prava iz vremena bivše Jugoslavije.

„Ne želimo da lažemo ljude, ali vam obećavam ono realno da ćemo vratiti i topli obrok, prevoz, regres i zimnicu na osnovu one plate koje već sad primaju, što se posebno odnose na one u privatnom sektoru, koji su do sada masovno izrabljivani i uništavani od strane privatnika“, kazao je Knežević na predizbornom skupu.

Lider Demokratske narodne partije je saopštio konkretno da će na taj način radnici dobiti 13 odsto veću platu.

„To možemo da realizujemo kroz obične izmjene i dopune zakona, već na prvom skupštinskom zasijedanju. Imamo ideje, imamo spremnosti i imamo kuraži da Crnu Goru vratimo na kolosjek od 30. avgusta“, poručio je Knežević.

DVIJE FABRIKE NA SJEVERU

Predsjednik DNP-a je najavio da će zajedno sa Srbijom otvoriti dvije fabrike na sjeveru Crne Gore, kako bi zaposlili građane i kako oni ne bi postajali radnička sirotinja po Podgorici i Budvi.

„I kako ne bi rasklapali suncobrane bjelosvjetskim ološima koji ih maltretiraju po kazinima i ekskluzivnim zatvorenim plažama…jer sjever Crne Gore zaslužuje da bude motorni zamajac naše države“.

Knežević je imao posebnu poruku za lidere Evrope sad.

„Mi se ne možemo trkati sa Milojkom Spajićem. Mi vam ne možemo obećati da ćete živjeti 150 godina. Jer, kako kaže jedan moj komšija kad je čuo da ćemo živjeti po 150 godina: „Mi nećemo imati đe ležat“, kazao je u svom stilu Knežević.

PES I DPS

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ je objasnio da građanima ne može obećati nerealne stvari.

„Ja vam ne mogu garantovati život dug kao kornjačama sa Galapagosa, da će vam izrasti kosa jer da to može izrasla bi meni, da ću vam skratiti uši jer bi to uradio sebi, da ću korigovati trepavice jer bi to uradio sebi“.

Knežević je dodao da građanima ne može obežati da će ih juriti Singapurke, Japanke i Francuskinje i da će rezati vene za nama jer „ne režu za njim“, i želi da budem pošten prema vama.

„U ovo trenutku neki zapadni faktori žele da naprave koaliciju DPS-PES i da ponište onu pobjedu i glasove od 30. avgusta“.

ZAPADNE AMBASADE

Odgovorio je na optužbe iz prvog kruga predsjedničkih izbora da su DPS I DF dvije strane jedne iste medalje.

„Pogledajte listu PES-a, sve vri od DPS-a, a ako pogledate listu DPS-a mnogo supe, a malo mesa. Zato bi neko od ambasada da pomiješa te dvije supe. Zato je naša obaveza da pošaljemo poruku Milojku Spajiću, Jakovu Milatoviću, Oliveri Injac, Andreju Miloviću da.. nijesu se naši đedovi i prađedovi rame uz rame borili sa prađedovima Eskobara, Lajčaka, Bilčika, Picule…“.

Poslanik DNP-a je poručio PES-u da ne sluša nikoga u ambasadama, da sluša jedino glas naroda, a glas naroda je jasan da nema koalicije sa DPS-om, ni sa nasljeđem Mila Đukanovića.

„Ne mogu u koaliciju sa onima koji su opljačkali ovu državu“, poručio je Knežević uz napomenu da su jednako gradili Crnu Goru, kao oni koji su slavili 21. maja.

Advertisement
1 Comment

1 Comments

  1. Makarije

    24.05.2023. 06:18 at 06:18

    Znaš li ti onu staru Crnogorsku – koga Rusija brani,a Srbija hrani – kukala mu majka

    Može li nešto use i u svoje kljuse?

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

DPS: Katnić i Lazović decenijama radili u interesu građana Crne Gore, poštovati pretpostavku nevinosti

„Jutrošnja akcija SDT-a nastavak revanšizma koji traje od 30. avgusta 2020. godine. Cilj je kriminalizacija prethodne vlasti po svaku cijenu“

Jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva nastavak je prakse revanšizma koji traje od 30. avgusta 2020. godine, a koji za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cijenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

U jutrošnjoj akciji, po nalogu SDT-a, uhapšeni su bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović. To tužilaštvo ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

„Svjedoci smo da je sve što se jutros dogodilo prethodno mjesecima, pa i godinama, najavljivano od strane beogradskih medija i stranaka aktuelne vlasti dok su optužnice pisane na naslovnim stranama medija koji su eksluzivno i nezakonito u posjetu sumnjivih SKY materijala i dokumenata iz Agencije za nacionalnu bezbjednost. Takođe, interesantno je da za skoro 4 godine u Crnoj Gori nije učinjeno nijedno krivično djelo, budući da SDT i dalje ćuti na stotine krivičnih prijava koje je DPS podnio za očigledne zloupotrebe službenog položaja od strane funkcionera koji su došli na pozicije na talasu tridesetoavgustovskog ‘oslobođenja'“, saopštio je DPS.

„Finalno, Demokratska partija socijalista poziva na poštovanje pretpostavke nevinosti i suzdržavanje od medijskog senzacionalizma budući da lica koja su jutros lišena slobode su osobe koje su decenijama radili najodgovornije tužilačke i policijske poslove u interesu građana Crne Gore te bez obzira na iskompleksiranu ostrašćenost zaslužuju pošten tretman u javnosti“, zaključuju iz te partije.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Bečić: Crna Gora će ostvariti istorijski cilj i postati članica EU

„Idemo krupnim koracima“, poručio je Bečić

Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, tokom sastanka sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Sadržajan susret sa brojnom delegacijom i parlamentarcima iz Francuske Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije, Finske i Hrvatske bio je još jedna prilika da se pošalje poruka zajedništva i solidarnosti“, saopštio je kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

Bečić je rekao da Crna Gora jeste najmanja, ali i veoma kredibilna članica Sjeveroatlantskog saveza.

„Crna Gora daje doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti. Zato svjedočimo kontinuiranom rastu podrške građana evropskom i evroatlantskom putu zemlje. Beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, jačanje institucija, demokratsko sazrijevanje i snaženje sloboda, smirivanje tenzija, unapređenje ekonomskog položaja građana jesu konačno ključne teme u našem društvu koje pobjeđuje teme prošlosti, podjela i nasljeđa 90-ih. Drago mi je da na svakom koraku afirmišemo te politike i vrijednosti, jer pobjeda tih politika na unutrašnjem planu, uz posvećenost spoljnopolitičkim prioritetima, jesu garancija pravno sigurne, ekonomski osnažene, pomirene i bezbjedne Crne Gore,” kazao je Bečić.

Zamjenik predsjedavajućeg Fernando Gutieres je, između ostalog, naglasio da “naš cilj mora biti očuvanje zajedništva u ovim teškim vremenima“. „Svi u našem savezu dijelimo i štitimo iste vrijednosti’’, zaključio je.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Mandić hvali PES: Imaju veliko političko znanje

„Rekonstrukcija Vlade da bude u junu. Ima prostora za Bošnjačku stranku“, poručuje Mandić

Crna Gora sada živi normalni demokratski život, vratili smo se na osnovne postulate demokratije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić gostujući u emisiji „Argumenti“. Naglasio je da rekonstrukcija Vlade treba da se desi u junu, te da u njoj ima prostora za Bošnjačku stranku.

„U tri godine smo imali velika dostignuća, postavljeno je sve na svoje mjesto i treba vremena da sve profunkcioniše kako treba“, istakao je Mandić.

Za pet mjeseci parlament je, kaže, uradio mnogo, teško da je mogao više.

Naglasio je da je zadovoljan funkcionisanjem parlamenta i parlamentarne većine.

„Zadovoljan sam funkcionisanjem parlamentarne većine ali moja odgovornost nije samo da brinem o parlamentranoj većini, moram da brinem i o opoziciji“, kazao je Mandić.

Vlada je, kako je istakao, bez potrebe pokazala neke slabosti, čak i ako je postojala saglasnost oko kadrovskih rješenja to se moglo riješiti u dijalogu.

Komentarišući turbulencije u Vladi kada se birao v.d. direktora Uprave policije, Mandić je kazao da je Vlada bez potrebe pokazala slabost u određenim trenucima.

„Desio se incident vezano za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, ali vjerujem da će vremenom kroz snaženje, Vlada odgovoriti najvažnijim zadacima“, istakao je Mandić.

„Teško da može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora“

On je naglasio da smatra da teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora.

„Teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer parlamentarnih izbora nema dok neka vlada ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore“, istakao je Mandić.

„Ne vidim da će samo na osnovu priče doći do parlamentarnih izbora“, naglasio je Mandić.

Upitan šta se desilo za godinu dana da se okrene situacija između njega i poslanika GP URA Dritana Abazovića, Mandić je kazao da se nije ništa desilo.

„Poštujem Abazovića koliko i on poštuje mene, ništa se nije lično promijenilo. Sada kada je opozicioni poslanik, normalno je da želi da se što prije obori ova Vlada“, kazao je Mandić.

„Zaoštravaju se odnosi između GP URA i vlasti“

Istakao je da primjećuje da se kroz djelovanje u parlamentu zaoštravaju odnosi između URE i vlasti.

„Mislim da to nije dobar put“, dodao je Mandić.

Mandić je istakao da smatra da nije najbolje rješenje da rekonstrukcija Vlade bude u dvije faze.

„Tako bi bilo da je Vlada čitavi mandat provela u rekonstrukcijama“, poručuje Mandić.

Naglasio je da rekonstrukcija Vlade treba da se desi u junu.

„Treba da premijer ispita dosadašnji tim koji je igrao u ovoj utakmici, a nakon toga da ispoštujemo koalicioni sporazum i da na jesen imamo rezultate kojima ćemo se ponositi“, poručuje Mandić.

„Ne vidim zašto bi smetalo nekom da imamo vladu koja je sastavljena od velikog broja činilaca. Zalažem se da u njoj budu oni koji su bili nosioci slobode 30. avgusta 2020. godie, oni treba da budu pozvani, svakako da prostora ima i za Bošnjačku stranku“, kazao je Mandić.

Mandić je naglasio da treba da se uzdržavamo od tema koje nas dijele.

Istakao je da je Pokret Evropa sad ovladao velikim političkim znanjem za četiri godine.

Problem sa Šavnikom trebalo riješiti nakon isteka mandata Skupštine

Mandić je naglasio da je problem sa Šavnikom trebalo davno riješiti, nakon isteka mandata Skupštine.

„Na dva biračka mjesta upisan je najveći broj lažnih glasača. Za sve postoji zakon i to je trebala da riješi prethodna vlada“, istakao je Mandić.

Poručio je da postoje dva rješenja za Šavnik.

„Uvođenje prinudne uprave i organizacija izbora ali prethodno čiščenje biračkog spiska, to je rješenje za Šavnik. Drugo rješenje je da se u parlamentu napravi dogovor oko posebnog zakona kojim bi se uredila ta materija“, kazao je Mandić.

Upitan kako komentariše imenovanja koja su izazvala reakcije u javnosti, između ostalih imenovanje Predraga Drecuna u Investiciono razvojnom fondu, Mandić je kazao da su za to odgovorne partije koje kandiduju svoje predstavnike.

„Mislim da će partije koje su kandidovale svoje predstavnike snositi odgovornost na izborima, oni polažu račune samo svojim glasačima“, poručio je Mandić.

Istakao je da će se vidjeti na izborima hoće li biti nagrađeni ili kažnjeni.

„To je odgovornost Vlade, kao i partije koja ga je kandidovala“, dodaje Mandić

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije