Connect with us

POLITIKA

LIDER DNP-A

Knežević: Vratićemo topli obrok, regres, zimnicu…; Uz pomoć Srbije otvaramo dvije fabrike na sjeveru Crne Gore

Knežević je saopštio da će radnici dobiti 13 odsto veću platu

Knežević, Foto: Pobjeda/Iva Mandić

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević najavio je sinoć na skupu u Podgorici da će ta koalicija vratiti nivo radničkih prava iz vremena bivše Jugoslavije.

„Ne želimo da lažemo ljude, ali vam obećavam ono realno da ćemo vratiti i topli obrok, prevoz, regres i zimnicu na osnovu one plate koje već sad primaju, što se posebno odnose na one u privatnom sektoru, koji su do sada masovno izrabljivani i uništavani od strane privatnika“, kazao je Knežević na predizbornom skupu.

Lider Demokratske narodne partije je saopštio konkretno da će na taj način radnici dobiti 13 odsto veću platu.

„To možemo da realizujemo kroz obične izmjene i dopune zakona, već na prvom skupštinskom zasijedanju. Imamo ideje, imamo spremnosti i imamo kuraži da Crnu Goru vratimo na kolosjek od 30. avgusta“, poručio je Knežević.

DVIJE FABRIKE NA SJEVERU

Predsjednik DNP-a je najavio da će zajedno sa Srbijom otvoriti dvije fabrike na sjeveru Crne Gore, kako bi zaposlili građane i kako oni ne bi postajali radnička sirotinja po Podgorici i Budvi.

„I kako ne bi rasklapali suncobrane bjelosvjetskim ološima koji ih maltretiraju po kazinima i ekskluzivnim zatvorenim plažama…jer sjever Crne Gore zaslužuje da bude motorni zamajac naše države“.

Knežević je imao posebnu poruku za lidere Evrope sad.

„Mi se ne možemo trkati sa Milojkom Spajićem. Mi vam ne možemo obećati da ćete živjeti 150 godina. Jer, kako kaže jedan moj komšija kad je čuo da ćemo živjeti po 150 godina: „Mi nećemo imati đe ležat“, kazao je u svom stilu Knežević.

PES I DPS

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ je objasnio da građanima ne može obećati nerealne stvari.

„Ja vam ne mogu garantovati život dug kao kornjačama sa Galapagosa, da će vam izrasti kosa jer da to može izrasla bi meni, da ću vam skratiti uši jer bi to uradio sebi, da ću korigovati trepavice jer bi to uradio sebi“.

Knežević je dodao da građanima ne može obežati da će ih juriti Singapurke, Japanke i Francuskinje i da će rezati vene za nama jer „ne režu za njim“, i želi da budem pošten prema vama.

„U ovo trenutku neki zapadni faktori žele da naprave koaliciju DPS-PES i da ponište onu pobjedu i glasove od 30. avgusta“.

ZAPADNE AMBASADE

Odgovorio je na optužbe iz prvog kruga predsjedničkih izbora da su DPS I DF dvije strane jedne iste medalje.

„Pogledajte listu PES-a, sve vri od DPS-a, a ako pogledate listu DPS-a mnogo supe, a malo mesa. Zato bi neko od ambasada da pomiješa te dvije supe. Zato je naša obaveza da pošaljemo poruku Milojku Spajiću, Jakovu Milatoviću, Oliveri Injac, Andreju Miloviću da.. nijesu se naši đedovi i prađedovi rame uz rame borili sa prađedovima Eskobara, Lajčaka, Bilčika, Picule…“.

Poslanik DNP-a je poručio PES-u da ne sluša nikoga u ambasadama, da sluša jedino glas naroda, a glas naroda je jasan da nema koalicije sa DPS-om, ni sa nasljeđem Mila Đukanovića.

„Ne mogu u koaliciju sa onima koji su opljačkali ovu državu“, poručio je Knežević uz napomenu da su jednako gradili Crnu Goru, kao oni koji su slavili 21. maja.

1 Comment

1 Comment

  1. Makarije

    24.05.2023. 06:18 at 06:18

    Znaš li ti onu staru Crnogorsku – koga Rusija brani,a Srbija hrani – kukala mu majka

    Može li nešto use i u svoje kljuse?

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Održan sastanak kod Milatovića: Prisustvovali Bečić, Medojević, Spajić, Joković, Vukšić, Ibrahimović…

Sastanku nisu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić

Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna održan je danas u Vili Gorica u Podgorici.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim temama za dalji razvoj Crne Gore.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku sa Milatovićem su prisustvovali predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Abaz Dizdarević, nosliac liste „Narodne koalicije“ Dejan Vukšić, lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić, predsjednik Force Genci Nimanbegu, predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović i nositeljka liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ Dragica Perović Ivanović.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku njijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Knežević neće na sastanak kod Milatovića: Zahvaljujući DF-u ubjedljivo ste pobijedili Đukanovića

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om

Predsjednik Demokratske narodne partije i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević sinoć je u sali Doma vojske u Pljevljima, na skupu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ odgovorio na poziv za sastanak predsjednika države Jakova Milatovića i jasno kazao da neće prisustvovati sastanku.

„Gospodine Milatoviću, zahvaljujući glasovima Demokratskog fronta, zahvaljujući pozivu Andrije Mandića, zahvaljujući svima nama, ostvarili ste ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem 2. aprila. Iako ste nas do 19. marta optuživali da smo dvije strane iste medalje i da želimo da idemo sa Demokratskom partijom socijalista i da smo sve dogovorili sa Milom Đukanovićem. Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu“, kazao je Knežević.

Da je to istina, Knežević istiće da to pokazuju i 22. i 23. april, kada je na Milatović Glavnom odboru ostao u ubjedljivoj manjini, da ga nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem.

„To je najbolji pokazatelj kako je varljiva narodna volja i kako ljudi jasno opredjeljuju ko i što govori, a ko što radi. I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne `98. godine i da je moj razredni starješina, posljednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića“, kazao je Knežević.

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, „jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS“.

„A kada pogledate listu PES-a i DPS-a , ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata“, zaključio je Knežević.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Medojević: Tvrdim da je Spajić kriminalac koji treba da bude procesuiran (VIDEO)

„Očekujem da sve što sam tamo dokazao da Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil“, kazao je Medojević u intervjuu za Portal Berane online

Foto: Berane online

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da sjutra ima specifičnu situaciju jer u osam sati ide na suđenje gdje ga, kaže, tuži lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, a u 10 sati ide kod predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića na konsultacije.

„Idem na suđenje gdje me tuži Spajić za povredu časti i ugleda. Treba u osam da idem da se sudim sa njim, a u deset idem kod Jakova Milatovića na razgovore o budućnosti Crne Gore i o konsolidaciji demokratije“, kaže lider PzP-a u intervjuu za Portal Berane online.

O Spajiću je, kako kaže, sve rekao.

Podsjetio je da je predao četiri krivične prijave glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

„Očekujem da sve što sam tamo dokazao da Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil… Tvrdim da se radi o kriminalcu koji treba da bude procesuiran. Jer ako on naslijedi Đukanovića, sa ovim populizmom i vrlo opasnim programom koji sigurno vodi Crnu Goru ka bankrotu i ka grčkom scenariju, ovaj narod i država više neće imati šanse“, istakao je lider PzP-a.

Medojević kaže i da će “pomoći Milatoviću” da napravi distancu od dijela Pokreta Evrope sad.

„Biću na usluzi Jakovu Milatoviuću da mu pomognem da, kao neiskusan i mlad političar, napravi distancu od dijela svoje političke organizacije iza koje stoji opasni, krupni narko-karteli i duvanski karteli“, tvrdi Medojević u razgovoru za Portal Berane online.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije