Connect with us

DRUŠTVO

OPŠTA BOLNICA NIKŠIĆ

Majka preminule bebe iz Nikšića: Sa njom je sve bilo u redu, slučaj se zataškava

Tužilaštvo je zahtijevalo obdukciju, a porodici je rečeno da će nalaz biti gotov za dvadesetak dana

Majka bebe koja je preminula u nikšićkoj bolnici, Darija (Delibašić) Blagojević, tvrdi da je sa njenom kćerkicom do juče sve bilo u redu, da joj je tokom vizite rečeno da je beba dobila žuticu i da je nakon toga stavljena na fototerapiju.

„Rekli su da beba ima povećan CRP 12 i da zbog toga mora da primi antibiotik. Nijesu mi rekli koji antibiotik je u pitanju“, ispričala je Darija novinarima.

Rečeno joj je, kaže, da pripremi mlijeko za bebu, što je i uradila, jer je beba oko 21 čas trebala da jede.

„Bila sam kod nje desetak minuta, mazila joj nogice. Beba je bila živahna. Rekli su mi da ostavim flašicu i oko 21:30 časova je došla njegovateljica i rekla mi da je beba skoro sve pojela, da su prezadovoljni i da joj se žutica povlači. Petnaest minuta kasnije čujem alarm i čujem da zovu njegovateljicu koja je bila u prostoriji za osoblje, to je na jednoj strani hodnika, a moja beba je bila na drugoj strani. Nju su zvali jer su čuli alarm, a ne jer je neko vidio da se nešto dešava. Počela je da trči, čula sam da se nešto dešava, liftovi su išli gore dolje, čitava bolnica je bila na nogama. Imali sam neki predosjećaj da se radi o Iskri, jer su sve bebe bile s majkama, samo je ona bila tamo“, kaže Darija koja je sinoć otpuštena iz bolnice.

Tvrdi da jedno vrijeme nikoga od medicinskog osoblja nije bilo na spratu, da kada je konačno našla babicu ništa nije htjela da joj kaže, dok se nijesu pojavile dvije medicinske sestre, od kojih je jedna plakala.

„Povele su me u neku prostoriju, bio je tu ljekar koji je bio dežurni, moja doktorica Milica Glušac koja me porađala i kojoj sam zahvalna za sve što je za mene uradila. I njoj i babici Željki Marojević. Doktorica je došla sinoć od kuće da bude uz mene. Pedijatrica, koja je pripravnica, rekla mi je da je sve sa bebom bilo u najboljem redu, da je imala malo povećan CRP ali da se od toga ne umire, da ne znaju šta se desilo s njom i da će obdukcija da pokaže uzrok“, ispričala je Darija.

Ubrzo je stigao suprug kome je druga doktorica kazala da beba nije bila zdrava jer je rođena sa 2.850 grama.

„Svi znamo da beba može da se rodi sa 700 grama i da živi. Ja sam imala 2.400 grama kad sam se rodila pa sam živa i zdrava. Da je beba imala bilo kakav problem što se tiče kilaže, bila bi u inkubatoru, ne bi bila kod mene. Da rodim još deset ni jedna mi neće biti ona, niti nju može bilo koja druga beba da vrati“, jecajući kazala je majka preminule bebe.

Tužilaštvo je zahtijevalo obdukciju, a porodici je rečeno da će nalaz biti gotov za dvadesetak dana.

„Rekli su mi da su dva sata pokušali da je reanimiraju. Nije bila njegovateljica pored nje, jer sam čula kad je trčala iz sobe gdje boravi osoblje. Patalog je rekao da možda obdukcija neće pokazati uzrok smrti. Moje mišljenje je da je pojela to mlijeko koje sam joj dala i da nije adekvatno izbacila višak. Ovo mi je klasično zataškavanje. Nju neće ništa vratiti, ali nećemo odustati dok ne saznamo uzrok smrti“, poručila je Darija.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

(FOTO) Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Đorđevića je dočekao iguman manastira Ostrog Sergije (Rekić), kome je roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”

Foto: Dragana Mijušković (Dan)

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba”, Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog.

Sa čuvenim muzičarem su bili zajedno prvi čovjek Opštine Nikšić Marko Kovačević i njegov savjetnik za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljan Mijušković, prenosi Dan.

Đorđevića je dočekao iguman manastira Ostrog Sergije (Rekić), kome je roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”.

Koncertom kultne rok grupe „Riblja čorba“ u centru Nikšića sinoć je počela turistička i festivalska sezona.

Predgrupa „Ribljoj čorbi“ bio je mladi bend iz Beograda “Free cats“, koji je sjajnim zvukom i obradama svjetskih evergreen hitova zagrijao posjetioce.

Podgorička Narodna biblioteka „Radosav Ljumović” večeras je ugostila Boru Đorđevića, koji je u sali „Marko Miljanov“ napravio veče pod nazivom “To je bilo neko lepše i srećnije vreme”.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Berane: Svoju knjigu pjesama „Pčelice“ sa učiteljicom predstavili učenici V-2 odjeljenja OŠ „Vukašin Radunović“

U Antologiji su se našle pjesme svih 28 učenika i recenzija učiteljice

Učenici V-2 odjeljenja Osnovne škole ,,Vukašin Radunović” iz Berana su sinoć, 14. juna, sa svojom učiteljicom Biljanom Janičić organizovali promociju antologije pjesama ,,Pčelice” u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“.

Naime, u Antologiji su se našle pjesme svih 28 učenika i recenzija učiteljice.

Foto: Berane online

Promocija svojih knjiga od strane prosvjetnih radnika je gotovo svakodnevna pojava, ali je prava rijetkost da neki prosvjetni radnik to učini za svoje učenike.

Foto: Berane online

Prisutnima se obratio direktor Osnovne škole Željko Golubović koji je ukazao na značaj ove Antologije kao podstrek za dalje napredovanje i obrazovanje djece, kao i na to koliko je teško pretočiti emocije i misli na papir, pogotovo u njihovim godinama. Direktorica Centra za kulturu Berane Tamara Kenjić je prilikom svom govora naglasila da su prosvjetni radnici poput Biljane Janičić danas rijetkost i da je Centar za kulturu sa velikim zadovoljstvom podržao ovaj vrlo izazovan poduhvat.

Foto: Berane online

Profesorica razredne nastave Biljana Janičić je istakla svoju želju da ova Antologija, koja je ujedno i kruna njihovog petogodišnjeg druženja, obasjava put za dalje i bude iskra uspomena na njihove bezbrižne minule dane.

Foto: Berane online

Moderatori promocije su bile Lana Praščević i Bojana Brakočević, učenice Gimnazije ,,Panto Mališić”.

Foto: Berane online

Imena malih-velikih pjesnika: Ibrahim Adrović, Anastasija Bakić, Vasilije Balević, Mihailo Beloica, Ranko Bojović, Konstantin Božović, Boško Brakočević, Sofija Cimbaljević, Anastasija Čukić, Leontina Ćorac, Milenko Damjanović, Sara Đeković, Lucia Golubović, Leticia Habibović, Nejla Kabašić, Davor Mandžukić, Božidar Mijović, Ajla Musić, Stefana Pešić, Radisav Raičević, Bogdan Raković, Vuk Sekulić, Salko Selmanović, Anes Sukić, Ivona Tomašević, Helena Tomović, Danilo Vasojević, Jana Vukićević.

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Emotivan oproštaj FSCG: Matija neka te anđeli čuvaju

„Baš kao što si ti čuvao nas“

Fudbalski savez Crne Gore izjavio je saučešće porodici Matije Šarkića koji je iznenada jutros preminuo u 27. godini.

„Sa neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je u 27. godini života napustio naš dragi Matija Šarkić. U ovom teškom danu mislima smo sa tvojom porodicom, rodbinom, prijateljima, saigračima i svima koji su sa tobom dijelili radosti života“.

U emotivnnom oproštaju, iz FSCG napominju sve kvalitete koje su krasile našeg golmana.

„Nedostajaćeš nam dragi naš Matija. Nedostajaće nam tvoj veseli duh, tvoja radna etika, tvoje prisustvo na golu, tvoje sjajne odbrane… Najviše od svega nedostajaće nam ljudska veličina Matije Šarkića. Neka te anđeli čuvaju baš kao što si ti čuvao sve nas“.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije