Connect with us

PROMO

UPIS TRAJE DO 20. OKTOBRA

„Malac genijalac“ – Škola mentalne aritmetike uskoro u Beranama

Škola „Malac genijalac“ je u sklopu igraonice „FunTown“ u Beranama. Nalazi se iza poslovnog centra „Evropa“ u centru grada. Zainteresovani roditelji mogu djecu upisati lično u periodu od 10 do 20 sati, svakog radnog dana, uključujući i subotu. Možete ih kontaktirati i na broj telefona: 068 048 966

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Svjetski trend primjene naprednih programa razvoja mentalnih sposobnosti u ranom dobu, stigao je i u Berane. Tako će u oktobru početi sa radom prva škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“, a riječ je međunarodnoj školi za razvoj mentalnih sposobnosti djece od 3 do 13 godina.

Iz beranske škole „Malac genijalac“ za „Berane online“ objašnjavaju da će se za uzrast od 3 do 5 godina raditi po prestižnom japanskom programu NUMICON, a od 5 do 13 godina po programu HIKARI, što na japanskom znači svjetlost i simbolizuje buđenje i razvoj naših intelektualnih potencijala.

NUMICON je namijenjen djeci mlađeg uzrasta koja žele da na lak i zabavan način upoznaju svijet brojeva i steknu matematičke vještine.

HIKARI program je namijenjen starijoj grupi i podrazumijeva upotrebu drevne japanske računaljke Soroban (Abakus).

Program ima za cilj da angažuje obje moždane hemisfere i da nauči djecu da koriste cjelokupan mozak. To se postiže upotrebom po dva prsta lijeve i dva prsta desne ruke (lijevom rukom se angažuje desna, a desnom lijeva polovina mozga)“, ističu iz škole.

Iz škole u Beranama, koja zvanično počinje sa radom u oktobru, kažu nam, na osnovu iskustava njihovih kolega u drugim gradovima širom regiona, da djeca u učenju ovom naprednom metodom pokazuju izvanredne rezultate.

Upis traje do 20. oktobra

Foto: Privatna arhiva

Škola „Malac genijalac“ je u sklopu igraonice „FunTown“ u Beranama. Nalazi se iza poslovnog centra „Evropa“ u centru grada.

Zainteresovani roditelji mogu djecu upisati lično u periodu od 10 do 20 sati, svakog radnog dana, uključujući i subotu.

Upis u školu traje do 20. oktobra.

Možete ih kontaktirati i na broj telefona: 068 048 966.

Brže čitaju, uče i usvajaju gradivo

„Rezultati koje su djeca pokazala pohađanjem ove škole u drugim gradovima i državama su izuzetno vidljivi – i što se tiče njihovih uspjeha u školama, dostignućima, brzini čitanja, brojanja i usvajanja gradiva, podsticanja inicijative, samopouzdanja i samostalnosti djece koja su po prirodi malo sramežljiva i povučena, tako da se sa njima onda dodatno radi na polju socijalizacije“, navode iz škole u Beranama.

Prema njihovim riječima, cilj ovakve edukacije je podsticanje i razvoj intelektualnih vještina i usavršavanje sposobnosti, povećanje emotivne inteligencije, a u nekim slučajevima, kako ističu, čak i prevenciji mentalnih bolesti.

„Nastavni program je tako osmišljen da se mentalni razvoj postiže kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi“, predočili su za Berane online.

Nastava u malim grupama

Oni objašnjavaju da će se nastava praktiktikovati u malim grupama (od 6 do 12 polaznika), a da će se uzimati u obzir individualne potrebe svakog djeteta.

„Ukoliko je potrebno organizuje se dopunska, odnosno dodatna nastava, individualni rad ili nadoknada časova i to tokom radne nedjelje, pošto je redovna nastava vikendom.

Timski rad predstavlja osnovni princip funkcionisanja prilikom procesa nastave, kako bi grupa funkcionisala kao jedinstveni organizam. Ali se takođe razvija i takmičarski duh i podstiče želja za napredovanjem“, kazali su.

Osim toga, ističu da škola “Malac genijalac” ne pruža samo mogućnost da se poboljšaju matematičke sposobnosti djeteta.

„Zapravo to nije škola matematike ili njena zamjena, već škola koja pozitivno utiče na razvoj razmišljanja, ali i niz drugih vještina i kognitivnih sposobnosti koje su djetetu potrebne u životu“, predočili su za „Berane online“.

Škola „Malac genijalac“ je prisutna je još u nekim gradovima u Crnoj Gori, zatim u Srbiji, BiH, Mađarskoj i Švajcarskoj, a i u drugim zemljama Evrope i regiona.

Čekaju vas u Beranama – dobrodošli!

Vrata ove škole su otvorena za vas!

Piše: Berane online 

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

PROMO

Auto servis „Petar“: Kompletan servis za vaš auto, otkup i prodaja vozila i usluge šlep službe

Nalazi se na svega tri kilometra od centra Berana, na Lisijevom polju (Donje Luge)

Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

U auto servisu „Petar“, koji se nalazi na Lisijevom polju u Beranama, brzo, profesionalno i kvalitetno obavljaju sve mehaničarske usluge.

Oni nude usluge šlepovanja i transporta putničkih vozila, kombija i lakih teretnih vozila, sve vrste (ispravnih i havarisanih).

Foto: Berane online

Auto servis „Petar“ vrši prodaju i otkup vozila. 

Foto: Berane online

 

Mehaničarske usluge izvode na svim tipovima i markama vozila i to na sledećim tehničkim sistemima automobila:

– Kočioni sistem

– Pogonski sistem

– Upravljački sistem

– Izduvni sistem / auspuh

– Sistem vješanja

– Veliki servis (zamjena kaiševa i španera)

– Zamjena ulja, antifriza i filtera

– Auto dijagnostika

– Generalno servisiranje motora.

Auto servis „Petar“ nalazi se na Lisijevom polju (Donje Luge). Na kraju puta, iz pravca grada, skrenete desno i idete još nekih 100 metara od glavne ceste do servisa.

Foto: Berane online

Nalazi se na svega tri kilometra od centra Berana.

Foto: Berane online

Rade svakog dana!

Radno vrijeme:

Ponedeljak – nedelja
Od 8 do 20h

Foto: Berane online

Kontaktirajte ih na brojeva telefona:

069 228 705 i 067 122 382. 

Piše: Berane online

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Nastavite sa čitanjem

PROMO

Novo u Beranama: Uslužno cijeđenje voća – „Plantinum d.o.o.“ (FOTO/VIDEO)

Novootvorena firma, prva ovog tipa u Beranama, nalazi se Buču i nude uslužno cijeđenje voća po pristupačnim cijenama. Za više informacija možete ih kontaktirati na broj telefona: 068 427 548. Možete ih zapratiti i na Fejsbuku i Instagramu

Foto: Plantinum DOO

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Ukoliko tražite uslužno cijeđenje voća pravo mjesto za vas i prvo ovog tipa u Beranama je „Plantinum d.o.o.“ na Buču.

Foto: Platinum DOO

Pretvorite jesenje plodove vašeg rada u idealan napitak i tako započnite svaki vaš dan, vaše tijelo će vam višestruko vratiti.

Posjetite ih na Buču jer oni nude uslužno cijeđenje voća po pristupačnim cijenama.

Foto: Plantinum DOO

Za više informacija možete ih kontaktirati na broj telefona: 068 427 548.

Zapratite ih na Instagramu: https://instagram.com/monarh_nature9?utm_medium=copy_link,

i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/Monarh-nature-109569654783419/.

Piše: Berane online

Foto: Plantinum DOO

Foto: Plantinum DOO

 

Nastavite sa čitanjem

PROMO

Škola „Malac genijalac“ počela sa radom u Beranama (FOTO/VIDEO)

Upis u školu je zbog velikog interesovanja produžen do 1. novembra. Uskoro će krenuti sa radom i „Škola posle škole“ za pomoć učenicima u izradi domaćih zadataka

Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Škola mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ je počela sa radom u Beranama. U prostorijama škole, koje su u sklopu igraonice „FunTown“ u centru grada, održani su i prvi časovi za polaznike.

Foto: Berane online

Iz škole obavještavaju da je upis zbog velikog interesovanja produžen do 1. novembra, tako da svi roditelji koji žele da njihovo dijete nauči da računa bez digitrona imaju mogućnost prijave.

Foto: Berane online

„To mogu učiniti lično u prostorijama škole koje se nalaze iza poslovnog centra „Evropa“ u Beranama, i to svakog radnog dana, uključujući i subotu, u periodu od 10 do 20 sati. Za više informacija mogu nas kontaktirati i na broj telefona: 068 048 966“, rečeno nam je u školi.

Foto: Berane online

Podsjetimo, škola „Malac genijalac“ je internacionalna i radi po programu koji je popularan u Japanu, a koji je namijenjen zdravom razvoju dječjeg mozga. Za uzrast od 3 do 5 godina radi se po prestižnom japanskom programu NUMICON, a od 5 do 13 godina po programu HIKARI.

Još jedna novina u okviru škole „Malac genijalac“ jeste da će uskoro krenuti sa radom i „Škola posle škole“.

„To je novi koncept rada sa učenicima od prvog do petog razreda, a koji podrazumijeva pomoć profesora pri izradi domaćih zadataka. Časovi će krenuti kada bude upisan dovoljan broj djece“, kazali su nam tim povodom.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije