Connect with us

POLITIKA

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA POKRETA "EVROPA SAD" NA TVITERU

Milatović: „Lidija Đukanović na protestu u prsluku koji košta deset minimalnih zarada“

„Najbolja slika partije koja stoji iza protesta je prsluk sa slike koji košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih zarada prije Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, zarade bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vrijedi ovo đile“, napisao je Milatović

Foto: Tviter/Jakov Milatović

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i nosilac liste tog pokreta na podgoričkim izborima Jakov Milatović osvrnuo na svom Tviter nalogu na odjevnu kombinaciju Lidije Đukanović, supruge predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, koja je prisustvovala večerašnjem protestu pokreta „Ima nas“.

On je napisao da prsluk koji je tokom večerašnjeg protesta nosila Đukanović košta „10 minimalnih zarada“.

„Najbolja slika partije koja stoji iza protesta je prsluk sa slike koji košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih zarada prije Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, zarade bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vrijedi ovo đile“, napisao je Milatović.

Podsjećamo, treći protest pokreta „Ima nas“ održan je večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Amerikanci pozvali Milatovića da posjeti Vašington: „Rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost NATO saveznika“

„Predsjednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu dio Evrope koja je cjelovita, slobodna, prosperitetna i bezbjedna“, poručio je Blinken

Blinken i Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entonija Blinkena da posjeti Vašington, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je u pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbjednost i stabilnost.

„Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan- gdje Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsjednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu dio Evrope koja je cjelovita, slobodna, prosperitetna i bezbjedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko- crnogorsko partnerstvo, koje ima korijene u našim zajedničkim vrijednostima. Primite moje najljepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama. Radujem se da Vas ugostim u Vašingtonu, kada obaveze to dozvole“, poručio je Blinken u čestitci.

U saopštenju piše da se Milatović zahvalio na pozivu Blinkena i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima SAD, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Krivokapić o proglašenju nezavisnosti Crne Gore: Toga dana nisam osjetio tijelo i nisam imao tremu

„Toga dana sam osjetio uznesenje“, prisjeća se tadašnji predsjednik Skupštine

Ranko Krivokapić, Foto: RTCG

Skupština Crne Gore 3. juna 2006. godine, proglasila je nezavisnost na svečanoj sjednici donijevši Odluku o proglašenju nezavisnosti i Deklaraciju nezavisnosti Crne Gore.

Proglas Nezavisnosti prije 17 godina u Skupštini Crne Gore objavili su František Lipka i tadašnji predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić.

Za tu odluku glasali su poslanici vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, kao i Građanske partije, Liberalne partije, Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza u Crnoj Gori. Formalnom proglašenju nezavisnosti Crne Gore u Skupštini nijesu prisustvovali poslanici bloka za zajedničku državu, jer nijesu priznavali rezultate referenduma.

U nakon 17 godina, tadašnji predsjednik Skupštine sjeća se kako je za njega taj dan bio veliki.

„Tog dana možda je najtačnije da sam bio miljenik istorije i tog dana sam osjetio uznesenje, ali to je to kad ne osjećate tijelo, a nemate tremu“, prisjeća se Krivokapić za RTCG.

Na dan kad je obnovljena nezavisnost, Krivokapić kaže, krenulo se čistog srca na put ka boljoj Crnoj Gori.

„Ja sam i tada rekao da mislim da sloboda neće znati da pjeva onako kako su sužnji pjevali i tog dana mi je jasno bilo da su pred nama izazovi“, kaže Krivokapić.

No, veći je izazov bio pobijediti istoriju i ne ponoviti iste greške.

„Rekao sam ako napravimo istu grešku kao kralj Nikola, koji je vratio kraljevinu, ako lojalnost kruni ne zamijenimo lojalnost državi, ako pojedince ne zamijenimo institucijama, desiće nam se isto što i kralju Nikoli i bojim se da ovih dana mnogi vide da je to bilo tačno da ne kažem proročanski“, napominje Krivokapić.

Mnogo je dobrih prilika tokom 17 godina imala Crna Gora, mnogo ih i propustila. Očekivanja su bila velika.

„Ispunila je mnogo više mojih strahova nego očekivanja, ali to ne znači da te strahove nećemo pretvoriti. To je normalno za mnogo zrelije narode. Nijesmo morali kroz to proći, ali smo prošli, jer očigledno da nezavisnost nije prihvaćena od svih“, ističe Krivokapić.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović čestitao novi mandat Erdoganu

Milatović je naveo i da je bilo „veliko zadovoljstvo upoznati se sa Njegovom Svetošću, Vaseljenskim Patrijarhom Vartolomejem“

Foto: Tviter

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da je predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu čestitao novi mandat u želji da obojica predano rade na daljem jačanju prijateljskih odnosa i unapređenju saradnje na svim poljima, sa posebnim akcentom na snaženje ekonomskih veza Crne Gore i Turske.

Milatović je to napisao na svom Tviter nalogu.

On je ranije poručio da je sa zadovoljstvom prisustvovao inauguraciji Erdogana u Ankari.

„Turska je naš važan saveznik u okviru NATO-a i značajan ekonomski partner. Sa velikom posvećenošću i zalaganjem nastavljamo da unaprjeđujemo uzajamne odnose i savezništvo“, napisao je Milatović na Tviteru.

On je naveo i da je bilo „veliko zadovoljstvo upoznati se sa Njegovom Svetošću, Vaseljenskim Patrijarhom Vartolomejem“.

Erdogan, koji je 20 godina na vlasti, danas je položio zakletvu i započeo svoj treći mandat kao predsjednik Turske.

Erdogan (69), koji je pobijedio sa 52 odsto glasova u drugom krugu predsjedničkih izbora održanih 28. maja, položio je zakletvu pred parlamentom na novi petogodišnji mandat i obećao da će svoju dužnost obavljati „nepristrasno“.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije