Connect with us

DRUŠTVO

PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović o knjizi Šešelja: „Ja sam zgrožen! Nevjerovatna gadost političkog marginalca“

„Postavlja se i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar“, kazao je Milatović, komentarišući uvrede u knjizi koju je Šešelj objavio o bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković

Milatović i Šešelj

Postupak Vojislava Šešelja je gadost političkog marginalca, kazao je to predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, komentarišući uvrede u knjizi koju je Šešelj objavio o bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković.

“Ne znam da li da upotrijebim ovu riječ, ali ću joj upotrijebiti, jedna gadost jednog političkog marginalca u odnosu na gospođu Vuksanović-Stanković. Ja kao predsjednik, naravno svih građani u Crnoj Gori, stajem u njenu odbranu i ponavljam, to je jedna užasna stvar. Prosto nije mi jasno kako uopšte knjiga sa takvim nazivom može da bude izdata. Negde sam postavio i to pitanje mojim saradnicima, nisam dobio odgovor, ali mislim da se postavlja stvarno i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar. Ja sam zgrožen i opet kažem potpuna podrška bez obzira na političko neslaganje koje imam sa gospođom Vuksanović-Stanković”, kazao je Milatović novinarima na Cetinju.

On kaže da je ličnost Draginje Vuksanović-Stanković apsolutno povrijeđena.

“Mislim da je to jedna, kao što sam rekao, nevjerovatna gadost. Ja ne znam koju drugu riječ da upotrijebim, iako je ovako ružno što dolazi od predsjednika, ali stvarno, eto, nemam drugu riječ… Apsolutno osuđujem, puna podrška za gospođu Vuksanović-Stanković, kažem, ona je politički oponent, ali je uvažena profesorica našeg Univerziteta, zaista nemam riječ”, poručio je predsjednik države.

On je odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta povodom Dana oslobođenja i Dana Prijestonice najavio je i da će uskoro poslati u proceduru predlog za guvernera Centralne banke Crne Gore.

“Čekao sam, naravno, da se u potpunosti zaokruži Skupština Crne Gore. Sada kada imamo taj preduslov, već u narednim danima ću poslati prijedlog. Prijedlog koji ja budem poslao Skupštini Crne Gore, apsolutno će biti u odnosu na profesionalne i akademske reference toga kandidata ili kandidatkinje koju budem predložio Skupštini Crne Gore. Mislim da je Centralna banka Crne Gore nevjerovatno važna institucija, da nijesam bio zadovoljan radom i mislim da je i generalno crnogorska javnost bila nezadovoljna radom prethodnog rukovodstva”, kazao je Milatović i poručio da će Skupštini u narednih 10-ak dana predložiti guvernera CBCG.

Bez odgovora na pitanje koliko je koštao put u Njujork

Milatović ni ovaj put nije saopštio novinarima kojiko je koštao njegov put i Njujork.

“Ja zaista time ne bavim, time se bavi služba predsjednika, mislim da smo već odgovorili na to pitanje, koliko sam obaviješten. Sve odgovore, treba tražiti od Službe predsjednika. Ja ću se potruditi da ih dobijete, ako ih već niste dobili”, kazao je Milatović.

On navodi da je u svom dosadašnjem radu pokazao transparentnost, pa i u odnosu prema medijima.

“Ja znam odgovor na pitanje šta sam radio u Njujorku, na koji način sam predstavljao Crnu Goru, koliko je to bilo važno za unapređenje i međunarodne pozicije Crne Gore. I to su stvari o kojima ja brinem kao predsjednik”, kazao je Milatović i ponovio da ne zna koliko je koštao put njegove delegacije u Njujork.

“Što se tiče obezbjeđenja, obezbjeđenje i predsjednika države i predsjednika vlade, kao što znate, je dio Uprave policije i sve stvari koje se tiču njihovih troškova su pitanje za Upravu policije. Možemo li da se složimo da se predsjednik države ne bavi zaista tim stvarima”, zaključio je Milatović.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

(FOTO) NVO “Škola sporta Iva”: Održano predavanje na temu “Značaj zaštite životne sredine i zdravih stilova života” na Lokvama

„Sve aktivnosti su usmjerene u tom pravcu da se djeca RE populacije upoznaju sa značajem boravka u prirodi, njenom zaštitom kao i važnostima sporta“, kazao je osnivač i predsjednik ove organizacije za naš Portal, Ivan Babović

Foto: Privatna arhiva

U turističkom kompleksu “Skrivena” na Lokvama, kod Berana, održano je predavanje na temu “Značaj zaštite životne sredine i zdravih stilova života”, u skopu projekta “Sportom do bolje inkluzije Roma u društvo”.

Foto: Privatna arhiva

Projekat realizuje NVO “Škola sporta Iva” iz Berana, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Foto: Privatna arhiva

„Sve aktivnosti su usmjerene u tom pravcu da se djeca RE populacije upoznaju sa značajem boravka u prirodi, njenom zaštitom kao i važnostima sporta“, kazao je osnivač i predsjednik ove organizacije za naš Portal, Ivan Babović.

Foto: Privatna arhiva

Navode da najmlađi nisu krili oduševljenje prilikom posjete pomenutom turističkom kompleksu, a većina je istakla da im je to i prvi put da borave na Lokvama.

Foto: Privatna arhiva

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Andrijevica: Asfalt na putu preko Trešnjevika u katastrofalnom stanju, pretvoren u rupe i kratere

Da se saobraćajnica nalazi u katastrofalnom stanju potvrđuje i predsjednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić, apelujući na Direkciju za saobraćaj da čim vremenske prilike dozvole započne sanaciju

Foto: D. Jovović

Brojni zahtjevi upućeni Vladi Crne Gore da se regionalnom putu koji od Andrijevice, preko Trešnjevika, vodi do Mateševa posveti više pažnje nijesu urodili plodom. U to će se uvjeriti svi oni koji se upute ovom prometnom saobraćajnicom koja je najkraća veza između nekoliko opština na sjeveru Crne Gore sa novoizgrađenim auto-putem. Naime, ovaj put iz dana u dan doživljava sve veća oštećenja tako da se saobraćaj odvija krajnje otežano.

Zbog prolaska teških kamiona i uklanjanja snijega sa kolovoza, u minulih dva mjeseca na brojnim mjestima došlo je do potpunog pucanja asfaltne podloge i otvaranja velikih rupa i kratera, tako da se vozači često žale da su na ovom putu njihova vozila havarisana. Da se saobraćajnica nalazi u zaista katastrofalnom stanju potvrđuje i predsjednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić, apelujući na Direkciju za saobraćaj da, čim to vremenske prilike dozvole, pristupe sanaciji.

Foto: D. Jovović

„S obzirom na to da je put preko Trešnjevika regionalnog karaktera lokalna uprava nema nadležnosti da ga održava i da tamo uspostavlja režim saobraćaja. To radi država i ja ponovo apelujem da nadležne službe preduzmu hitne mjere kako bi se ovaj put doveo u red. Tim prije, jer je trenutno stanje na ovom putu, zbog velikih oštećenja kolovoza, katastrofalno. Konačno, ovaj put mora da dobije znatno ozbiljniji tretman kada je njegovo održavanje u pitanju“, kazao je Ćulafić.

Mještani smatraju da su ovakvom stanju, u dobroj mjeri, kumovali teški kamioni koji preko Trešnjevika svakodnevno prevoze nedozvoljene terete.

„Od kako je otvorena prva dionica auto-puta i usled rekonstrukcije saobraćajnice Berane – Bijelo Polje put preko Trešnjevika postao je izuzetno prometan. I pored toga što se radi o uskom kolovozu sa mnoštvom nepreglednih krivina ovim putem svakodnevno krstari veliki broj kamiona sa prikolicama koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja i koji svojom težinom stvaraju ozbiljna oštećenja na kolovozu. Sve to govori da se ne pridaje pažnja održavanju ovog puta i da uspostavljeni režim saobraćaja treba da se koriguje“, kazao je mještanin Milutin Đurković.

I vlasnici ugostiteljsko-uslužnih objekata na Komovima navode da loš put preko Trešnjevika usporova dolazak turista na ovo područje.

Foto: D. Jovović

„Veliki broj turista iz čitavog svijeta hita da posjeti Komove, jer se radi o izuzetno atraktivnoj destinaciji. Međutim, ti turisti kad naiđu na prilazne puteve koji preko Trešnjevika vode ka Štavnoj i Komovima hvataju se za glavu, jer ne vjeruju da nešto ovako postoji. Tako oni, pored ovakve prirodne ljepote kojom raspolažu naši krajevi, sa sobom odnose ružne slike o našim putevima. Pred ovakvom činjenicom nadležni bi trebalo dobro da se zamisle, jer se sa ovako lošim putevima ne može razvijati turizam“, navodi Mikša Ćulafić, jedan od vlasnika uslužno- turističkog objekta na planini Štavna.

Nadležni da shvate značaj saobraćajnice od Andrijevice do Mateševa

Mještani ističu da je krajnje vrijeme da nadležni shvate značaj puta preko koji od Andrijevice preko Trešnjevika vodi do Mateševa.

„Dužina ovog puta iznosi 35 kilometara. Međutim, u datim okolnostima, zbog lošeg stanja saobraćajnice preko Trešnjevima, primorani smo da koristimo put preko Mojkovca i Kolašina u dužini od oko sto kilometara. No, i taj put se nalazi u fazi rekonstrukcije, zbog čega se vozači suočavaju sa otežanim putovanjem i dugotrajnim zastojima. Treba imati u vidu da je put preko Trešnjevika, zbog neadekvatnog čišćenja snijega u zimskom periodu, često neprohodan i da je po prioritetima održavanja svrstan u petu kategoriju. Ovo su podaci koji opominju da država mora konačno da shvati da i narod ovoga kraja ima pravo na život“, poručili su mještani.

(Izvor: Dan)

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Vlada smijenila direktoricu Kliničkog centra Ljiljanu Radulović

Novi direktor prema nezvaničnim saznanjima RTCG biće kardiohirurg Aleksandar Radović

Dr Ljiljana Radulović

Vlada je na današnjoj sjednici smijenila direktoricu Kliničkog centra Crne Gore Ljiljanu Radulović, saznaje Portal RTCG. Novi direktor prema njihovim nezvaničnim saznanjima biće kardiohirurg Aleksandar Radović.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun predložio je Vladi prošle sedmice razrješenje direktorice Kliničkog centra Ljiljane Radulović.

Šimun je zatražio detaljnu analizu poslovanja zdravstvenih ustanova, uključujući i rad direktora.

Nakon pregleda dokumentacije i provjere rada od strane Komisije, Šimun je smijenio i direktora podgoričkog Doma zdravlja Danila Jokića i Doma zdravlja u Herceg Novom Aleksu Đekića.

Šimun je naveo da će uslijediti smjene svih koji nijesu radili po zakonu i propisima, a koji su time ugrozili rad ustanove i pacijente.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije