Connect with us

DRUŠTVO

PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović o knjizi Šešelja: „Ja sam zgrožen! Nevjerovatna gadost političkog marginalca“

„Postavlja se i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar“, kazao je Milatović, komentarišući uvrede u knjizi koju je Šešelj objavio o bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković

Milatović i Šešelj

Postupak Vojislava Šešelja je gadost političkog marginalca, kazao je to predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, komentarišući uvrede u knjizi koju je Šešelj objavio o bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković.

“Ne znam da li da upotrijebim ovu riječ, ali ću joj upotrijebiti, jedna gadost jednog političkog marginalca u odnosu na gospođu Vuksanović-Stanković. Ja kao predsjednik, naravno svih građani u Crnoj Gori, stajem u njenu odbranu i ponavljam, to je jedna užasna stvar. Prosto nije mi jasno kako uopšte knjiga sa takvim nazivom može da bude izdata. Negde sam postavio i to pitanje mojim saradnicima, nisam dobio odgovor, ali mislim da se postavlja stvarno i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar. Ja sam zgrožen i opet kažem potpuna podrška bez obzira na političko neslaganje koje imam sa gospođom Vuksanović-Stanković”, kazao je Milatović novinarima na Cetinju.

On kaže da je ličnost Draginje Vuksanović-Stanković apsolutno povrijeđena.

“Mislim da je to jedna, kao što sam rekao, nevjerovatna gadost. Ja ne znam koju drugu riječ da upotrijebim, iako je ovako ružno što dolazi od predsjednika, ali stvarno, eto, nemam drugu riječ… Apsolutno osuđujem, puna podrška za gospođu Vuksanović-Stanković, kažem, ona je politički oponent, ali je uvažena profesorica našeg Univerziteta, zaista nemam riječ”, poručio je predsjednik države.

On je odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta povodom Dana oslobođenja i Dana Prijestonice najavio je i da će uskoro poslati u proceduru predlog za guvernera Centralne banke Crne Gore.

“Čekao sam, naravno, da se u potpunosti zaokruži Skupština Crne Gore. Sada kada imamo taj preduslov, već u narednim danima ću poslati prijedlog. Prijedlog koji ja budem poslao Skupštini Crne Gore, apsolutno će biti u odnosu na profesionalne i akademske reference toga kandidata ili kandidatkinje koju budem predložio Skupštini Crne Gore. Mislim da je Centralna banka Crne Gore nevjerovatno važna institucija, da nijesam bio zadovoljan radom i mislim da je i generalno crnogorska javnost bila nezadovoljna radom prethodnog rukovodstva”, kazao je Milatović i poručio da će Skupštini u narednih 10-ak dana predložiti guvernera CBCG.

Bez odgovora na pitanje koliko je koštao put u Njujork

Milatović ni ovaj put nije saopštio novinarima kojiko je koštao njegov put i Njujork.

“Ja zaista time ne bavim, time se bavi služba predsjednika, mislim da smo već odgovorili na to pitanje, koliko sam obaviješten. Sve odgovore, treba tražiti od Službe predsjednika. Ja ću se potruditi da ih dobijete, ako ih već niste dobili”, kazao je Milatović.

On navodi da je u svom dosadašnjem radu pokazao transparentnost, pa i u odnosu prema medijima.

“Ja znam odgovor na pitanje šta sam radio u Njujorku, na koji način sam predstavljao Crnu Goru, koliko je to bilo važno za unapređenje i međunarodne pozicije Crne Gore. I to su stvari o kojima ja brinem kao predsjednik”, kazao je Milatović i ponovio da ne zna koliko je koštao put njegove delegacije u Njujork.

“Što se tiče obezbjeđenja, obezbjeđenje i predsjednika države i predsjednika vlade, kao što znate, je dio Uprave policije i sve stvari koje se tiču njihovih troškova su pitanje za Upravu policije. Možemo li da se složimo da se predsjednik države ne bavi zaista tim stvarima”, zaključio je Milatović.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

(FOTO) Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Đorđevića je dočekao iguman manastira Ostrog Sergije (Rekić), kome je roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”

Foto: Dragana Mijušković (Dan)

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba”, Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog.

Sa čuvenim muzičarem su bili zajedno prvi čovjek Opštine Nikšić Marko Kovačević i njegov savjetnik za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljan Mijušković, prenosi Dan.

Đorđevića je dočekao iguman manastira Ostrog Sergije (Rekić), kome je roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”.

Koncertom kultne rok grupe „Riblja čorba“ u centru Nikšića sinoć je počela turistička i festivalska sezona.

Predgrupa „Ribljoj čorbi“ bio je mladi bend iz Beograda “Free cats“, koji je sjajnim zvukom i obradama svjetskih evergreen hitova zagrijao posjetioce.

Podgorička Narodna biblioteka „Radosav Ljumović” večeras je ugostila Boru Đorđevića, koji je u sali „Marko Miljanov“ napravio veče pod nazivom “To je bilo neko lepše i srećnije vreme”.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Berane: Svoju knjigu pjesama „Pčelice“ sa učiteljicom predstavili učenici V-2 odjeljenja OŠ „Vukašin Radunović“

U Antologiji su se našle pjesme svih 28 učenika i recenzija učiteljice

Učenici V-2 odjeljenja Osnovne škole ,,Vukašin Radunović” iz Berana su sinoć, 14. juna, sa svojom učiteljicom Biljanom Janičić organizovali promociju antologije pjesama ,,Pčelice” u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“.

Naime, u Antologiji su se našle pjesme svih 28 učenika i recenzija učiteljice.

Foto: Berane online

Promocija svojih knjiga od strane prosvjetnih radnika je gotovo svakodnevna pojava, ali je prava rijetkost da neki prosvjetni radnik to učini za svoje učenike.

Foto: Berane online

Prisutnima se obratio direktor Osnovne škole Željko Golubović koji je ukazao na značaj ove Antologije kao podstrek za dalje napredovanje i obrazovanje djece, kao i na to koliko je teško pretočiti emocije i misli na papir, pogotovo u njihovim godinama. Direktorica Centra za kulturu Berane Tamara Kenjić je prilikom svom govora naglasila da su prosvjetni radnici poput Biljane Janičić danas rijetkost i da je Centar za kulturu sa velikim zadovoljstvom podržao ovaj vrlo izazovan poduhvat.

Foto: Berane online

Profesorica razredne nastave Biljana Janičić je istakla svoju želju da ova Antologija, koja je ujedno i kruna njihovog petogodišnjeg druženja, obasjava put za dalje i bude iskra uspomena na njihove bezbrižne minule dane.

Foto: Berane online

Moderatori promocije su bile Lana Praščević i Bojana Brakočević, učenice Gimnazije ,,Panto Mališić”.

Foto: Berane online

Imena malih-velikih pjesnika: Ibrahim Adrović, Anastasija Bakić, Vasilije Balević, Mihailo Beloica, Ranko Bojović, Konstantin Božović, Boško Brakočević, Sofija Cimbaljević, Anastasija Čukić, Leontina Ćorac, Milenko Damjanović, Sara Đeković, Lucia Golubović, Leticia Habibović, Nejla Kabašić, Davor Mandžukić, Božidar Mijović, Ajla Musić, Stefana Pešić, Radisav Raičević, Bogdan Raković, Vuk Sekulić, Salko Selmanović, Anes Sukić, Ivona Tomašević, Helena Tomović, Danilo Vasojević, Jana Vukićević.

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Emotivan oproštaj FSCG: Matija neka te anđeli čuvaju

„Baš kao što si ti čuvao nas“

Fudbalski savez Crne Gore izjavio je saučešće porodici Matije Šarkića koji je iznenada jutros preminuo u 27. godini.

„Sa neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je u 27. godini života napustio naš dragi Matija Šarkić. U ovom teškom danu mislima smo sa tvojom porodicom, rodbinom, prijateljima, saigračima i svima koji su sa tobom dijelili radosti života“.

U emotivnnom oproštaju, iz FSCG napominju sve kvalitete koje su krasile našeg golmana.

„Nedostajaćeš nam dragi naš Matija. Nedostajaće nam tvoj veseli duh, tvoja radna etika, tvoje prisustvo na golu, tvoje sjajne odbrane… Najviše od svega nedostajaće nam ljudska veličina Matije Šarkića. Neka te anđeli čuvaju baš kao što si ti čuvao sve nas“.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije