Connect with us

POLITIKA

ODBIO KONSULTACIJE SA ODLAZEĆIM GRADONAČELNIKOM

Milatović odgovorio Vukoviću: Ne konsultujem se sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice

„Da je Vukoviću stalo do građana, imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore. Međutim razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije“, poručio je Milatović

Milatović i Vuković

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Zamjenik predsjednika i nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) u Podgorici Jakov Milatović kazao je da se ne konsultuje sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice.

On je odgovorio na poziv na konsultacije u ponedjeljak odlazećeg gradonačelnika Ivana Vukovića, koji je Milatoviću uputio taj poziv „kao najizglednijem kandidatu za budućeg gradonačelnika“.

Milatović je u svom odgovoru naveo da će se „kao civilizovan i racionalan čovjek – uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti“ sastati sa Vukovićem na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od strane većine odbornika, bude izabran za gradonačelnika Podgorice.

Do tada, kako je poručio, želi da vjeruje „da ćete uložiti onoliko slobode koliko vam je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča“.

Uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju“, navodi se u odgovoru Milatovića.

Dodaje i da su građani rekli Vukoviću „da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula“.

„Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju“, saopštio je Milatović.

Prema njegovim riječima, da je Vukoviću stalo do građana, „imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore“.

„Međutim razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije. Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima – što upravo izbori i jesu – i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj“, navodi se u odgovoru Milatovića.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Dajković: Bila bi istorijska stvar da novi predsjednik Crne Gore bude Mandić

„Branio je srpski jezik, štrajkovao glađu…“, poručuje Dajković

Foto: Tviter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković podržao je jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića kao kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

„Javno, iskreno i bez kalkulacija podržavam Andriju Mandića za predsjednika Crne Gore. Branio je srpski jezik, našu Crkvu, borio se kao vojnik protiv NATO saveza, štrajkovao glađu za vrijeme sramnog crnogorskog priznanja ”Kosova”. Bio je osuđivan, proganjan i zajedno sa svojom porodicom maltretiran od strane mafijaškog režima svih ovih godina“, smatra Dajković.

Kako je dodao, mladi ljudi u Crnoj Gori u ovom trenutku ne smiju pokazivati ni sujetu, niti previsoke ambicije.

„Naše vrijeme će doći. Naposletku, bila istorijska stvar da novi predsjednik Crne Gore bude Srbin. Zajedno do pobjede“, poručuje Dajković.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Fotograf demantovao Medojevića: „Auto je moje, svaka mu je istina ovakva!“

„Auto je moje i gdje god da je ukucao da provjeri mogao je da vidi da se vodi na mene“, poručio je Purić, povodom izjave Medojevića da je automobil čiji je vlasnik otac lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića parkiran ispred vile u mjestu Muo

Foto: Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Fotograf Aco Purić komentarisao je na Tviteru objavu lidera PzP-a Nebojše Medojevića u kojoj tvrdi da je automobil čiji je vlasnik otac lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića parkiran ispred vile u mjestu Muo.

Purić je kazao da je Medojeviću „svaka priča ovakva“.

„Auto je moje i gdje god da je ukucao da provjeri mogao je da vidi da se vodi na mene. Ovo je stvarno sramota šta radi čovjek“, napisao je Purić na Tviteru.

Foto: Screenshot/Tviter

Podsjetimo Medojević je ranije kazao:

„Šta radi otac Mickeja Spajića ispred vile u MUo, ako nije njegovog sina Mickeja. I zašto Mickej prodaju kuću za 530.000 eura ako nije njegova. Novoviću na tebe je red!!!“.

Medojević je upitao i zašto Spajić hitno prodaje kuću koju nema.

 

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Osmani sjutra u Podgorici

Đukanović će Osmani dočekati sjutra u vili „Gorica“, uz najviše državne počasti

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Predsjednica institucija u Prištini Vjosa Osmani Sadriu boraviće naredna dva dana u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv crnogorskog kolege Mila Đukanovića.

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Osmani Sadriu dočekati sjutra u vili „Gorica“, uz najviše državne počasti.

„Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tet-a-tet razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, Đukanović i Osmani Sadriu će imati izjave za javnost“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Đukanović i Osmani Sadriu istog dana učestvovati na predsjedničkom panelu „Razvoj događaja na Zapadnom Balkanu: izazovi za mir i stabilnost u svijetlu regionalne i globalne krize“, u organizaciji Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

„U nastavku posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visoke gošće, kojoj će prisustvovati lideri albanskih političkih partija u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Osmani Sadriu će u srijedu posjetiti Tuzi i Ulcinj.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije