Connect with us

DRUŠTVO

NOVI PREDSJEDNIK CRNE GORE

(VIDEO) Milatović u Murini: „Ako se ne sjećamo naših žrtava onda nas ni kao naroda neće biti“

„Danas sam ovdje došao prvo kao čovjek, a onda kao novoizbrani predsjednik Crne Gore da odam počast nevino stradalim žrtvama i da se na neki način izvinim u ime države Crne Gore na prethodnom maćehinskom odnosu prema današnjem danu i velikoj žrtvi“, istakao je Milatović

Milatović i episkop Metodije u Murini, Foto: Berane online

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je odao počast i položio vijenac na spomen obilježju žrtvama NATO bombardovanja u Murinu.

U NATO bombardovanju Murina, 30. aprila 1999. godine, stradalo je šest civila, od kojih troje djece, a povrijeđeno je osam građana, i oštećen niz objekata.

„Danas sam ovdje došao prvo kao čovjek, a onda kao novoizbrani predsjednik Crne Gore da odam počast nevino stradalim žrtvama i da se na neki način izvinim u ime države Crne Gore na prethodnom maćehinskom odnosu prema današnjem danu i velikoj žrtvi“, istakao je Milatović u obraćanju okupljenima.

On je dodao da je 30. april 1999. godine bio tužan dan, ne samo za murinski kraj, nego za cijelu Crnu Goru.

„Možda i najtužniji u našoj skorijoj istoriji. Stradali su Olivera, Miroslav, Julija, Manojlo, Vukić i Milka. Šest nevinih ljudi je stradalo. I to stradanje obavezuje na sjećanje. Ako se ne sjećamo naših žrtava i ako ih ne poštujemo, onda nas ni kao naroda neće biti“, kazao je Milatović.

On je poručio da želi da pošalje poruku mira.

„Poruku bolje, ljepše, složnije i zajedničke budućnosti. U Crnoj Gori u kojoj se nikada više ovako nešto ne smije i neće dogoditi“, rekao je Milatović.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

CeMI poziva građane da budu posmatrači parlamentarnih izbora

da se prijave za posmatrače putem aplikacije ferizbori.me i veb sajta CeMI-ja.

Foto: CEMI

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) pozvao je građane, koji žele da doprinesu što većem stepenu demokratičnosti parlamentarnih izbora, da se prijave za posmatrače putem aplikacije ferizbori.me i veb sajta CeMI-ja.

PRIJAVI SE NA: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePen8FTei4jVNnv1W8Fs7X5PFeMbCQiizhO6Ec887gyH6PdA/viewform?mibextid=Zxz2cZ

Šef Pravnog odjeljenja u CeMI-ju, Ognjen Mitrović, kazao je da će CeMI posmatrati i ove parlamentarne izbore, koji će biti održani 11. juna.

„Naš cilj je da obezbijedimo posmatrače na svim biračkim mjestima jer je to jedini način kako bismo zaštitili integritet izbornog procesa. Do sada nam se prijavio zaista značajan broj građanki i građana Crne Gore. Imamo 700 prijava, ali da bismo bili u prilici da pokrijemo sva biračka mjesta, nedostaje nam još 600 posmatrača“, rekao je Mitrović.

Građansko nadgledanje parlamentarnih izbora 2023, koje sprovodi CeMI, se realizuje u okviru projekta koji je podržala Britanska ambasada Podgorica.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Damir Ramčić đak generacije Srednje medicinske škole

Ramčić je učenik IV-4 odjeljenja, čiji je razredni Nikola Novak

Foto: Privatna arhiva

Učenik Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“ iz Berana, Damir Ramčić, proglašen je za najboljeg u svojoj generaciji.

To je potvrđeno za Portal Berane online iz ove obrazovne ustanove.

Ramčić je učenik IV-4 odjeljenja, čiji je razredni Nikola Novak.

Piše: Berane online 

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Abazović: Riješen problem – naši mladi fizičari idu na olimpijadu u Tokio

„Hvala ministrima Goranu Đuroviću, Miomiru Vojinoviću, Biljani Šćepanović i privrednicima Crne Gore na ekspresnoj i nesebičnoj pomoći“

Foto: Vlada Crne Gore

Riješen problem – naši mladi fizičari i profesori idu u Tokio, saopštio je na Telegramu, predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

„Hvala ministrima Goranu Đuroviću, Miomiru Vojinoviću, Biljani Šćepanović i privrednicima Crne Gore na ekspresnoj i nesebičnoj pomoći. Vlada će ubrzano sprovesti procedure, a MVP (Ministarstvo vanjskih poslova) će pomoći oko dobijanja viza. Znanje ce uvijek naići na našu podršku. Učenicima želimo puno uspjeha i da nas obraduju medaljom“, poručio je Abazović.

„Vijesti“ su danas objavile da iako su još u aprilu pozvani na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju, najbolji srednjoškolci iz Crne Gore možda neće odmjeriti znanje sa vršnjacima jer su obrazovne intitucije zakazale u organizaciji.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da je uputio Abazoviću, i ministru prosvjete, Miomiru Vojinoviću, Inicijativu za hitno obezbjeđivanje sredstava i sprovođenje postupka za odlazak crnogorskih gimnazijalaca, njihovih mentora i predstavnika Ispitnog centra na Olimpijadu znanja iz fizike u Tokio.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopštio je danas da mladi fizičari moraju na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju te da će u komunikaciji sa privrednicima pokušati da riješi problem.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije