Connect with us

POLITIKA

KONVENCIJA U DANILOVGRADU

Milatović: Zapečatimo pobjedu 2. aprila! Uspjećemo zajedno!

“Ne smijemo pokleknuti, jer ulog je veliki, i u pitanju je budućnost cijele Crne Gore. Drugog aprila stižemo do cilja!“, poručio je predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad

Foto: ATA Images

Na konvenciji održanoj u Danilovgradu, predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović zahvalio se svima koji su ga podržali u prvom krugu izbora i istakao da će ukazano povjerenje zadržati i opravdati nakon pobjede nad Milom Đukanovićem.

„Bilo je teško, bilo je trnja u prvom krugu, ali što nas ne slomi, samo nas ojača. Sve što biva, tome smo i naredni, jer imamo cilj i vjerujemo u bolje dane i vjerujemo u bolju Crnu Goru. A bolji dani su pred Danilovgradom i cijelom Crnom Gorom”, istakao je Milatović.

“Ovdje postoje svi preduslovi za razvoj, a sa pravim ljudima kakav je predsjednik Opštine Aleksandar Grgurović preporodiće se ovaj grad! Ljudi će dobiti vjetar u leđa, pokrenuće se, širiće se i optimizam i porodice i biznisi”, kazao je Milatović.

Milatović je pozvao građane da i u drugom krugu u velikom broju izađu na birališta i odaberu bolju budučnost i uspjeh Crne Gore, a u prošlost pošalju največi teg koji koči progres Crne Gore.

“Ne smijemo pokleknuti, jer ulog je veliki, i u pitanju je budućnost cijele Crne Gore. Drugog aprila stižemo do cilja! Zapečatimo pobjedu! USPJEĆEMO ZAJEDNO!”, zaključio je Milatović.

Advertisement
1 Comment

1 Comments

  1. Naomi Samuel

    23.03.2023. 21:15 at 21:15

    Moje ime je Naomi Samuel, želim podijeliti dobre vijesti o svom životu sa svima i onima koji trebaju pomoć u braku/vezi. Patila sam šest godina, muž me ostavio i pošao za drugom ženom samo zato što me njegova obitelj nije voljela, i zato što mu nisam mogla dati dijete, plakala sam mjesecima jer se muž razveo od mene. Na internetu sam tražio nekoga tko bi mi mogao pomoći. Upoznao sam toliko mađioničara, svi su prikupljali novac, a da mi nisu pomogli, ali 4. siječnja 2023. vidio sam internetsku donaciju dobrog mađioničara po imenu Dr. Apata. Odlučila sam mu se obratiti kada sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirala, rekla sam mu sve svoje probleme i obećao mi je pomoći da vratim muža. Dr apata me uputio i pokazao mi što da radim tako da slijedim sve upute i radim ono što je tražio od mene nakon tri dana rekao mi je da će me muž nazvati prije nego što zaspim taj dan i ispričati se. Kad mi je sve ispričao, nazvao me suprug i zamolio me da mu se vratim nakon godinu dana razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet zna i da je to dobar posao, a također sam jako sretna što sam trudna i za one od vas kojima je potrebna pomoć, problemi na poslu ili napredovanje kontaktirajte dr. apata danas i riješite svoj problem evo e-pošte: drapata4@gmail.com Ili WhatsApp / Viber s njegovim brojem telefona: (+66 81 302 8552), obećavam ti da će tvoj problem biti riješen

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Ivanović: Žalosno je da se Vučić obraća neprimjerenim riječima Crnoj Gori

Tako nesrećne formulacije ne mogu biti pozdravljene iz naše zemlje, kazao je Ivanović

Ivanović, Foto: Gov.me

Žalosno je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neprimjerenim riječima obraća i govori o Crnoj Gori i tako nesrećne formulacije ne mogu biti pozdravljene iz naše zemlje, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović. Poručio je da Crna Gora ne želi da kvari odnose ni sa kim od susjeda.

“Predsjednik Vučić je prije nekoliko dana bio u Crnoj Gori, bio je upoznat sa sadržinom amandmana koji su poslati UN-u i nije na taj način komentarisao, već je govorio kako Srbija neće govoriti Crnoj Gori kako da glasa. To su nesrećne formulacije i teško da mogu biti pozdravljene iz Crne Gore”, kazao je Ivanović, kako prenosi Portal RTCG.

Na pitanje da li bi glasanje moglo da ugrozi odnose dvije zemlje, on je kazao da treba raditi na saradnji.

“I kada prođe 23. maj Crna Gora i Srbija će biti jedna pored druge, i dalje će neke stvari možda sagledavati različito, ali će biti još mnogo više pitanja i tema koje ih zbližavaju i na kojima treba zajedno da radimo. Crna Gora ne želi da kvari odnose ni sa kim od susjeda”, rekao je Ivanović.

Nije komentarisao Rezoluciju o Jasenovcu.

Podsjetio je da se u jednom amandmanu o Srebrenici navodi da je krivična odgovornost za zločin genocida pod međunarodnim pravom individualizovana i da ne može biti pripisana ni jednoj etničkoj, vjerskoj zajednici ili grupi kao cjelini.

“Druga formulacija glasi da se ponavlja nepokolebljiva posvećenost očuvanju stabilnosti i poštovanju jedinstva u različitosti BiH”, kazao je on.

On je kazao da je Vlada pokušala da djeluje kao pomiritelj u regionu i zbog unutrašnjih prilika kako bi se mogućnost manipulacije da se cijeli narod obilježi kao genocidan smanjila na minimum ili eliminisala.

“Druga diskusija koja se mogla čuti je da bi se tom rezolucijom moglo pokušati promijeniti unutrašnje uređenje BiH koje inače garantovano Dejtonskim sporazumom”, kazao je Ivanović.

Objasnio je da stabilnost u okviru BiH ne može biti dovedena u pitanje.

“A interpretacija prve formulacije koja je ušla u tekst rezolucije kaže da odgovornost za genocid ne može biti pripisana bilo kojoj grupi i naciji, što sprečava da se rezolucija sjutra zloupotrijebi za žigosanje jednog naroda kao genocidnog”, kazao je on.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Vuković: Da se povuče Rezolucija o Jasenovcu

Vuković je kazao da ne bi ušli u ovu Vladu ni da im neko plati i da ih zanima samo evropski put Crne Gore

Poslanik DPS-a Ivan Vuković kazao je da očekuju da će Vlada uticati da se iz skupštinske procedure povuče predlog Rezolucije o Jasenovcu, jer Vlada ne smije ukrasti evropsku budućnost građana Crne Gore.

Istakao je da zbog neodgovorne politike Vlade i zato što parlamentarna većina umjesto državnih slijedi režime Aleksandra Vučića, na mjesec dana od dobijanja IBAR-a predlaže Rezoluciju u Jasenovcu i ruši evropski put Crne Gore.

On je na konferenciji za medije rekao da država mora uraditi domaći zadatak kako bi dobila pozitivan IBAR i istovremeno obezbijediti političku volju svih država članica za proces proširenja, što uključuje i Hrvatsku.

Istakao je da su prihvaćene istorijske činjenice o Jasenovcu i da njima niko ne polemiše.

„Danas se takva rezolucija zbog trulih kompromisa servira Crnoj Gori. Služi da PES i Spajić ostanu na vlasti i da eksponenti politike iz Beograda opravdaju to što ne uskraćuju podršku ovoj Vladi ako usvoji Rezoluciju o Srebrenici“, istakao je Vuković.

On je kazao da ne bi ušli u ovu Vladu ni da im neko plati i da ih zanima samo evropski put Crne Gore.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

PES odgovorio Vučiću: Nije vam smetalo dok je DPS usvajao rezolucije o Srebrenici! Đukanovićev režim ste nazivali prijateljskim, a samog Đukanovića političarem od koga treba učiti“

„Onima koji kritikuju aktuelnu Vladu u Crnoj Gori nije smetao stav Abazovićeve Vlade niti njenih članova u vezi sa genocidom o Srebrenici, pa ni činjenica da su je izabrali oni koji su tri decenije vladali u Crnoj Gori. Imali su toliko razumijevanja za unaprjeđenje saradnje, čak do mjere da su neki ministri Abazovićeve Vlade, koji su lično prisustvovali i komemoracijama u Potočarima, dobijali Orden srpske zastave drugog stepena“

Premijer i lider PES-a Milojko Spajić, Foto: Boris Pejović

Kontinuirani i nekorektni komentari zvaničnika Srbije na račun crnogorskih amandmana u kritikama su skoro usaglašeni sa nekadašnjim prijateljima iz sadašnje crnogorske opozicije, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

Takođe, dodaju, te reakcije su „besmislene ako uzmemo u obzir da je Srbija propustila mogućnost da sama reaguje“ i amandmanima koriguje inicijalni tekst rezolucije koja je na dnevnom redu Ujedinjenih nacija.

Ranije danas, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su amandmani koje je Crna Gora podnijela na rezoluciju o genocidu u Srebrenici odvratna igra i perfidan trik.

„Neprincipijelnost pojedinih zvaničnika Srbije ogleda se i u tome što reaguje na račun rada aktuelne Vlade Crne Gore, a ćutali su i sarađivali sa Vladama DPS-a i Dritana Abazovića, što nažalost govori da aktuelna vlast u Srbiji ima jako čudne aršine“, navodi se u saopštenju.

„Očigledno im nije smetala deklaracija o Srebrenici iz 2009. godine. Podsjetićemo javnost da su na sedmi kogres DPS-a dolazili predstavnici SNS-a i slali pozdravne poruke, Đukanovićev režim nazivali prijateljskim, a samog Đukanovića političarem od koga treba učiti“, dodaje PES.

Zato ne čudi, kako su kazali, što su se iz DPS-a „pozivali na izjave čak i predsjednika Srbije kao krunski dokaz za umiješanost lidera DF-a u navodnom državnom udaru oktobra 2016. godine.“

„Samo pola godine kasnije, u februaru 2017. godine upravo su sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i tadašnji premijer Duško Marković isticali da dvije države imaju najbolje odnose u posljednjih 20 godina, te da se odluke Crne Gore ne doživljavaju kao prijetnja Srbiji. Možda sada neki zvaničnici iz Beograda žude za tim starim vremenima“, saopštio je PES.

Takođe, kako su kazali, onima koji kritikuju aktuelnu Vladu u Crnoj Gori nije smetao stav Abazovićeve Vlade niti njenih članova u vezi sa genocidom o Srebrenici, pa „ni činjenica da su je izabrali oni koji su tri decenije vladali u Crnoj Gori.“

„Imali su toliko razumijevanja za unaprjeđenje saradnje, čak do mjere da su neki ministri Abazovićeve Vlade, koji su lično prisustvovali i komemoracijama u Potočarima, dobijali Orden srpske zastave drugog stepena. Stoga, samo podsjećamo koliko su pojedini funkcioneri iz zvaničnog Beograda blagonaklono ćutali i unaprjeđivali saradnju dok su njihovi prijatelji Abazović i DPS bili na vlasti i usvajali rezolucije o Srebrenici“, navodi se u saopštenju.

„Umjesto što pojedinci dijele lekcije o rezolucijama, svrsishodnije bi bilo da se svi posvetimo poboljšanju odnosa Srbije i Crne Gore, ukoliko za to nije uslov povratak DPS-a, iako znamo koliko je dobrog za Crnu Goru i srpski narod uradila ta partija za tri decenije“, zaključuje PES.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije