Connect with us

DRUŠTVO

U SVIM HRAMOVIMA U CRNOJ GORI SVEŠTENSTVO DA SE MOLI

Mitropolit Joanikije i episkop Metodije pozvali da se moli za Kosovo i Metohiju

U toku Velikog posta svakog petka uveče služiće se Molebni kanon Presvetoj Bogorodici za narod i svetinje na Kosovu i Metohiji

Mitropolit Joanikije i episkop Metodije

U svim hramovima Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke u toku Velikog posta svakog petka uveče služiće se Molebni kanon Presvetoj Bogorodici za narod i svetinje na Kosovu i Metohiji.

Kako su kazali iz mitropolije, to je odluka mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

DRUŠTVO

(FOTO) Milatović ispratio crnogorske sportiste na Olimpijske igre

„Led“ bi trebalo da probije bokserka Bojana Gojković, jer su za 27. jul zakazane prve borbe u kategoriji do 54 kilograma, a moguće je da prva bude i Danka Kovinić (zavisi od rasporeda u tenisu), koja će nositi zastavu zajedno sa Milivojem Dukićem.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sa vaterpolistima (Foto: Gardašević Photography)

Nadmetanja na Olimpijskim igrama u Parizu počeće fudbalskim utakmicama 24. jula, dva dana kasnije je otvaranje na Seni, a nakon toga će na borilišta i crnogorski sportisti, prenosi RTCG.

„Led“ bi trebalo da probije bokserka Bojana Gojković, jer su za 27. jul zakazane prve borbe u kategoriji do 54 kilograma, a moguće je da prva bude i Danka Kovinić (zavisi od rasporeda u tenisu), koja će nositi zastavu zajedno sa Milivojem Dukićem.

Dan kasnije će početi nastup vaterpolo reprezentacija, a početkom avgusta će se nadmetati jedriličar Dukić, plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković, kao i atletičar Darko Pešić.

U foto-galeriji agencije Gardašević Photography pogledajte detalje sa svečanosti dvoru u organizaciji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića:

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Dajković: Uputiću inicijativu o uklanjanju spomenika Titu iz Podgorice

„Režim Josipa Broza Tita, a koji je bacio ljagu na slavnu antifašističku tradiciju naše zemlje u koju se i moj rođeni đed ugradio kao jedan od prvih antifašista u Rijeci Crnojevića“, naglasio je Dajković

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković saopštio je da će Skupštini Glavnog grada uputiti Inicijativu o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici.

„Kao dio vladajuće većine u Glavnom gradu, duboko svjestan nepravdi i zločina koje su činili komunisti na području Crne Gore, dakako ne umanjujući i zločine koji su činili drugi pokreti, uputiću Skupštini Glavnog grada Inicijativu o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu koji se nalazi nedaleko od crnogorskog parlamenta“, izjavio je Dajković.

„Tom odlukom bi Podgorica pošla u korak sa brojnim drugim evropskim gradovima koji su se suočili sa naslijeđem totalitarnih režima, među kojima je bio i režim Josipa Broza Tita, a koji je bacio ljagu na slavnu antifašističku tradiciju naše zemlje u koju se i moj rođeni đed ugradio kao jedan od prvih antifašista u Rijeci Crnojevića“, naglasio je Dajković.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Svi na sjever: Pogledajte gužvu na auto-putu

Koolone automobila uputile su se prema sjeveru države, pa je gužva nastala i na auto-putu Princeza Ksenija

Foto Slaviša Đorđević

Kolone automobila uputile su se prema sjeveru države, pa je gužva nastala i na auto-putu Princeza Ksenija. Novinar RTCG zabilježio je gužvu na izlazu sa auto-puta kod Mateševa.

Foto Slaviša Đorđević

Foto Slaviša Đorđević

Zbog blokade tunela Sozina, kolone su i prema Baru i Sutomoru.

Budući da će se tokom predstojećih dana praznika značajan broj naših sugrađana, ali i turista uputiti kako ka primorskim tako i sjevernim opštinama, Uprava policije skrenula je pažnju na pojačanju frekvenciju saobraćaja, najavljene obustave saobraćaja na pojedinim dionicama puta, i zamolila vozače za dodatni oprez i vožnju uz poštovanje saobraćajnih propisa.

„Imajući u vidu izrarzito visoke temperature i nepovoljne vremenske prilike koje su zahvatile Crnu Goru, te da će se ovakva situacija nastaviti i narednih dana, podsjećamo vozače da putovanje planiraju, uz preporuku da to čine u ranim jutarnjim ili kasnijim popodnevim časovima“, navodi se u saopštenju.

Apeluju na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

„Ovu priliku koristimo i da svim građanima Crne Gore čestitamo Dan državnosti, uz želju da praznike provedu u dobrom zdravlju, putujući sigurno i bezbjedno do odredišta.“

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije