Connect with us

HRONIKA

OSUMNJIČENI BIO U CRNOJ GORI SA LAŽNIM DOKUMENTIMA

Nađeni eksplozivi i oružje

Državljanin Srbije, navijač Partizana i povratnik u vršenju krivičnih djela, u međuvremenu uhapšen u Austriji. Policija istražuje ko mu je pružao logističku podršku prilikom dolaska u Crnu Goru i boravka u Nikšiću

Crna Gora, policija. Arhiv

Nikšićka policija, podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv državljanina Srbije S.B. (31) iz Beograda, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, saopštila je Uprava policije.

“Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uz tijesnu saradnju sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, identifikovali su S.B., kao izvršioca krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave”, navodi se u saopštenju policije.

Tokom januara, prilikom preduzimanja policijsko tužilačkih mjera i radnji izvršen je, kako navode, pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšću, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje – pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije na ime D.J., rođen 1991.godine.

“U koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka”, navode u saopštenju.

U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S.B., koristio falsifikovana dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se.

“U upravo tom stanu pronađeno je vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio”, kazali su iz policije.

Prikupljeni podaci ukazuju da se radi o osobi koja je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navajača Partizana „Vandal Boys“ i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda.

“Prema obavještajnim podacima sumnja se da je aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica, koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića, kazali su iz policije.

U međuvremenu, osumnjičeni S.B. je uhapšen u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministartsva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, u cilju neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana”, navode iz policije.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Pronađeno tijelo vozača kamiona koji je sletio u Moraču

„Ronioci su pronašli tijelo, a vatrogasci su izvukli kamion pomoću elevatora“, kazao je Blečić

Foto: Patrola/Viber

Pronađeno je tijelo vozača B.G. koji je juče kamionom sletio s puta u mjestu Dromira u rijeku Morača, saopštio je vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spasavanja Podgorica Zdravko Blečić za Portal RTCG.

Kako je saopšteno, ronioci su pronašli tijelo u vodi.

„Ronioci su pronašli tijelo, a vatrogasci su izvukli kamion pomoću elevatora“, kazao je Blečić.

Podsjetimo, juče je na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u mjestu Dromira došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teretno vozilo sletjelo sa puta.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Budva: Poginula državljanka Srbije dok je prelazila bulevar, vozač priveden

Nju je udarilo vozilo kojim je upravljao Budvanin. Na mjestu gdje je S. V. prelazila bulevar nema pješačkog prelaza

Državljanka Srbije S. V. (75) iz Priboja poginula je u Budvi, dok je prelazila bulevar u Bečićima kod hotela Splendid.

To je Vijestima potvrđeno u budvanskoj saobraćajnoj policiji, koja je po nalogu tužioca obavljala uviđaj.

Nju je udarilo vozilo kojim je upravljao Budvanin. Policija je privela vozača.

Na mjestu gdje je S. V. prelazila bulevar nema pješačkog prelaza.

Operativno-komunikacioni centar je saopštio da je do nesreće na Jadranskom putu došlo u 7.57 sati.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Rožaje: Uhapšen 18-godišnji mladić, kroz naselje vozio 112 km/h

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“,

Policija je u Rožajama uhapsila Dž.K. (18) jer je u mjestu Rasadnik, kroz naselje, vozio brzinom od 112 kilometara na sat, kazali su iz Uprave policije na društvenoj mreži X.

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“, navodi se u njihovoj objavi.

Dž.K. je uhapšen i priveden sudiji za prekršaje uz prekršajnu prijavu.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije