Connect with us

POLITIKA

PREDSJEDNIK BERANSKIH DEMOKRATA I SKUPŠTINE OPŠTINE BERANE

(VIDEO) Obradović na protestu u Beranama: Nećemo dozvoliti da partije koje se gase upravljaju voljom naroda

Ovdje smo počeli braniti svetinje, a ovdje ćemo braniti i volju naroda, ne smijemo dozvoliti da partije koje se gase upravljaju Crnom Gorom, branićemo avgustovske izbore i volju naroda, poručio je Obradović na protestu u Beranama

Obradović, Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Građani i predstavnici pojedinih partija iz vlasti okupili se ispred zgrade Opštine Berane u znak protesta zbog odluke o formiranju manjinske Vlade.

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata i predsjednik Skupštine opštine Berane, Novica Obradović je kazao, obraćajući se građanima Berana i Crne Gore, da je u Beranama počela borba za slobodnu Crnu Goru i da su spremni da je brane kao 30. avgusta 2020. godine i da neće dozvoliti da se iko igra sa voljom napaćenog naroda.

„30. avgusta 2020. godine narod je kazao da ne želi DPS na vlasti. Partije koje su na vlasti dobile su mandat da Crnu Goru uvedu u red demokratskih država, dobili su zadatak da kriminalnu hobotnicu razgrade.

Foto: Berane online

Danas imamo informaciju da jedna partija ili više njih koje su ostvarile najslabiji rezultat žele da prekrajaju izbornu volju građana.

U Beranama je počela borba za slobodnu Crnu Goru, prva pobjeda koju je tada narod izvojao uz pomoć olovke i večeras ponavljamo da smo spremni smo da branimo volju građana koju smo tada izborili“, poručio je Obradović sa protesta.

Ovdje smo počeli braniti svetinje, a ovdje ćemo braniti i volju naroda, ne smijemo dozvoliti da partije koje se gase upravljaju Crnom Gorom, branićemo avgustovske izbore i volju naroda, poručeno je sa protesta u Beranama i najaviljeno ponovno okupljanje sjutra veče u 18 časova na platou ispred zgrade Opštine.

Na skupu ispred zgrade Opštine su govorili još predsjednik Prave Crne Gore dr Milovan Živković, predsjednik grupe građana „Ne damo Berane“ Aleksandar Delević i predstavnik NVO Alternativa Jovan Petrović.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

POLITIKA

Vuksanović Stanković: „Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas“, poručila je poslanica SDP-a

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Dan nezavisnosti.

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas. Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“, napisala je ona na Tviteru.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(VIDEO) I Miraš Dedeić na prijemu kod Abazovića

Dedeić iz nepriznate CPC je raš­či­nje­n od Vaseljenske patrijaršije

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na prijemu kod predsjednika Vlade Dritana Abazovića u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio se i Miraš Dedeić iz nepriznate CPC, koji je raš­či­nje­n od Vaseljenske Patrijaršije.

Podsjetimo, Vaseljenska Patrijaršija, zajedno sa svim drugim Pravoslavnim Crkvama, kao jedinu kanonsku pravoslavnu jurisdikciju u Crnoj Gori priznaje onu pod nadležnošću Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog, jerarha Najsvetije Crkve Srpske, svepravoslavno priznate Patrijaršije Srpske, i sve eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopštio je ranije patrijarh Vaseljenski Vartolomej.

Prijem kod Abazovića okupio je večeras zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(FOTO/VIDEO) Evo ko je sve bio na prijemu kod Abazovića

Abazović je poručio da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović priredio je prijem u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Poručio je da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji.

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Domaćin i ministri prisustvovali su svečanosti, kao i amaerička ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke. Crnogorski princ Nikola Petrović je bio među zvanicama, kao i predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Na prijem je stigao i predsjednik Milo Đukanović, kao i većina poslanika DPS-a. Na prijemu su i gradonačelnici pojedinih crnogorskih opština, među kojima su i Ivan Vuković i Dušan Raičević.

Prisutno je i rukovodstvo SNP-a.

Prijemu su prisustvovali i poslanici Pokreta za promjene Branka Bošnjak, Branko Radulović i Vladan Raičević.

Na referendumu 21. maja 2006. godine, većina građana izjasnila se za nezavisnu Crne Goru. Nezavisnost Crne Gore proglašena je 3. juna 2006. godine, dok je 28. juna iste godine naša zemlja postala 192. članica Ujedinjenih nacija, a 11. maja 2007. godine članica Savjeta Evrope.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije