Connect with us

EKONOMIJA

OD DVA DO DEVET CENTI

Od utorka jeftinije sve vrste goriva

Cijena benzina će pasti za osam do devet centi, dok će eurodizel i lož ulje biti jeftiniji za dva do tri centa

Foto: Ilustracija

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Sve vrste goriva od utorka će pojeftiniti, potvrdilo je „Danu“ više izvora iz naftnih kompanija.

Prema do sada poznatim parametrima, cijena eurosupera će biti niža za devet centi i koštaće 1,26 eura po litru, eurosuper 98 će pasti za osam centi na 1,31 euro, dok će eurodizel biti jeftniji za dva do tri centa.

Tačan iznos smanjenja cijene za eurodizel znaće se u ponedjeljak, kada Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) objavljuje nove cijene na osnovu svih dostupnih parametara za obračun. Litar eurodizela trenutno košta 1,58 eura. Prije dvije sedmice dizel je poskupio 12 centi.

Lož ulje će kao i eurodizel pasti za dva do tri centa i sada košta 1,78 eura po litru. Prije dvije sedmice je poskupilo 11 centi po litru.

Još je ostalo da se u obračun unesu parametri za jedan dan, i kako naši izvori tvrde, neće se puno promijeniti u odnosu na dosadašnje stanje, već će samo odrediti tačnu cijenu pada za naftne derivate.

Nove cijene naftnih derivata će stupiti na snagu od utorka u ponoć, a objaviće ih MKI u ponedjeljak.

Naredni obračun će biti 26. septembra, a eventualno izmijenje cijene naftnih deroivata će stupiti na snagu od 27. septembra.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

EKONOMIJA

Abazović: Crna Gora je postigla rekordan izvoz od 700 miliona eura, najveći u istoriji!

“Ovo pokazuje da smo otpočeli sa diverzifikacijom crnogorske ekonomije, što je najvažniji zadatak ove Vlade. Crna Gora na pravom putu“, istakao je Abazović

Abazović, Foto: Gov.me

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je postignut novi rekord – izvoz je u 2022. godini iznosio 700 miliona eura i bio je najveći u istoriji Crne Gore.

„Nakon brojnih pokazatelja koji ukazuju da se Crna Gora ekonomski oporavlja od razorne ekonomske politike prošlog režima, želim sa vama da podijelim jednu sjajnu vijest: u 2022. godini Crna Gora je postigla rekordan izvoz u iznosu od 700.000.000 eura. Ako uporedimo izvoz 2022. sa, dosad, rekordnom 2019. godinom, izvoz je veći za čak 285 miliona eura“, naveo je Abazović na Telegramu.

Dodatno, kada gledamo pokrivenost uvoza izvozom, u 2022. godini je iznosio 19,8 odsto dok je 2019. godine iznosio svega 16 odsto.

„Ovo pokazuje da smo otpočeli sa diverzifikacijom crnogorske ekonomije, što je najvažniji zadatak ove Vlade. Crna Gora na pravom putu“, istakao je Abazović.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Aligrudić najavio: Penzije ćemo povećati za 2,5 odsto

Uvećane januarske penzije biće isplaćene 20. februara. I to je prvo usklađivanje penzija ove godine. Naredno je u maju, a treće u septembru

Aligrudić, Foto: TV Vijesti

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Penzije će od januara biti povećane dva i po odsto, kazao je za Radio Crne Gore v.d. direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić.

Taj procenat, kako je pojasnio, je uslijedio nakon što je Monstat objavio rast zarada za prethodni kvartal, kao i potrošačkih cijena.

Uvećane januarske penzije biće isplaćene 20. februara. I to je prvo usklađivanje penzija ove godine. Naredno je u maju, a treće u septembru.

U Crnoj Gori, od 1. januara ove godine, stupanjem na snagu dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, minimalna penzija iznosi 270 eura.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Od sjutra skuplje sve vrste goriva

Benzin 95 i 98 skuplji po sedam centi, dizel šest

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Od sjutra pa u naredne dvije nedjelje važiće nove cijene goriva, pa će eurodizel biti skuplji za sedam centi, lož ulje za četiri centa, dok će benzin eurosuper 95 i 98 poskupjeti za po sedam centi.

To je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tako će cijena eurodizela po litru iznositi 1,53 eura, lož ulja 1,56 eura, a benzina 95 1,48 eura do će benzin 98 koštati 1,58 eura.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije