Connect with us

HRONIKA

POLICIJA UČESTVOVALA U MEĐUNARODNOJ AKCIJI

Oduzeta veća količina oružja, pronađen eksploziv, nagazne mine, granate, ručne bombe…

Preduzete operativne aktivnosti u cilju suzbijanja različitih oblika kriminaliteta

Ilustracija, Foto: Andoly Agency

Službenici crnogorske policije učestvovali su u Europolovoj međunarodnoj akciji „JAD Mobile 4“ pod liderstvom Fronteksa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u periodu od 11. do 22. oktobra, tačnije tokom te aktivnosti, na teritoriji Crne Gore policija je oduzela veću količinu oružja, automatskih pušaka i municije, osim toga pronađen je i privredni eksploziv, protiv tenkovske nagazne mine, minobacačke granate, ručne bombe i sporogoreći štapini, a izvršene su i provjere za ukupno 1.064 vozila.

Crnogorska policija je takođe pružila kontinuiranu operativnu podršku kroz aktivnosti provjera i razmjene informacija sa ostalim zemljama učesnicama, te kroz realizaciju planiranih operativnih aktivnosti na terenu.

„Službenici Uprave policije su u koordinisanoj akciji Frontex-a, Interpola i Europola, na cjelokupnoj teritoriji Crne Gore preduzeli operativne aktivnosti u cilju suzbijanja različitih oblika kriminaliteta sa posebnim fokusom na nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ukradena motorna vozila, krijumčarenje migranata i razne vrste prevara u vezi sa ličnim i putnim ispravama, u kojim oblastima su postignuti značajni rezultati“, navodi se u njihovom saopštenju.

U akciji „JAD Mobile 4“ su bili uključeni pripadnici policija 23 evropske i zapadno balkanske države, a predvođeni Grčkom, Njemačkom, Poljskom, pripadnicima Europol-a i pripadnicima Fronteks-a planirana je i usmjerena na suzbijanje različitih oblika organizovanog imovinskog kriminala i krivičnih djela prevare.

U 16 evropskih i šest balkanskih država operativci su uspješno otkrili 518 otuđenih vozila, 400 otuđenih auto djelova, 140 lažnih dokumenata, četiri otuđena plovila, kao i 1.000 ilegalnih migranata što je dovelo do hapšenja 31 lica koje se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Izvršeno je 10.000 provjera baza podataka.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Dojava o bombi u Kotoru: Evakuisani učenici Pomorske škole i Gimnazije

Policija je na licu mjesta

Škole u Kotoru

Na mejl Pomorske škole u Kotoru stiglo je upozorenje da je podmetnuta bomba.

Učenici te škole kao i Gimnazije, koja se se nalazi u okviru istog objekta, evakuisani su.

Policija je na licu mjesta.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

U Barama Kraljskim zaplijenjena krijumčarena roba vrijedna preko 20.000 eura

Vozilom upravljao Rožajac

Foto: Uprava policije

Službenici Uprave carina i granične policije zaplijenili su, na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo, veću količinu krijumačarene tekstilne robe i obuće, vrijednosti više od 20 hiljada eura.

Iz Uprave carina su kazali da su, u saradnji sa službenicima policije, postupajući po operativnim informacijama, u noći između utorka i srijede, vršili su kontrolu na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo.

Tom prilikom, kako navode, u mjestu Bare Kraljske, zatečeno je vozilo iz kojeg se osoba koja je upravljala vozilom udaljilo od vozila neposredno prije dolaska carinskih i policijskih službenika.

Kako navode, daljim operativnim radom utvrđeno je da je vozilom podgoričkih registarskih oznaka upravljao F.B. (42) iz Rožaja.

Iz Uprave carina su rekli da je pregledom vozila pronađena veća količina tekstilne robe i obuće, ukupne vrijednosti 20.680 eura.

Prema njihovim riječima, carinski službenici su oduzeli predmetnu robu s obzirom da nema dokaza o njenom porijeklu.

„A predmet su predali na dalje postupanje policijskim službenicima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta Bijelo Polje koji će u komunikaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kolašinu preduzeti dalje korake“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Podgorica: Udes kod Komana, tri osobe primljene u Klinički

Tri osobe su primljene u Urgentni blok

Na Komanskom mostu nadomak Podgorice u 7.50 sati desila se saobraćajna nezgoda, nekoliko osoba je povrijeđeno, saopšteno je Portalu RTCG iz OKC Uprave policije.

Kako kažu, tri osobe su primljene u Urgentni blok KCCG.

Više detalja za sada nije poznato.

Uviđaj je u toku.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije