Connect with us

POLITIKA

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ:

„Opet pronađen kokain u bananama biznismena crnogorskog porijekla Izeta Rastodera, dobrog prijatelja Mila Đukanovića“

„Ista količina, isti uvoznik, isto pakovanje, ista zemlja porijekla, isti Crnogorac… previše slučajnosti u poslu od 300 miliona eura”, kaže lider PzP-a

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Rekordna zaplijena 1,5 tone kokaina na Malti povezana je sa crnogorskim narko kartelima, tvrdi lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

On kaže da je kokain opet pronađen u pošiljci banana slovenačke firme “Derby” kao i u slučaju zaplijene 500 kg kokaina u magacinu Volija za koje, kako podsjeća, niko iz Volija nije uhapšen ni saslušan.

“Vlasnik firme “Derby” je “kralj banana” Izet Rastoder, inače dobar prijatelj predsjednika DPS-a i Crne Gore Mila Đukanovića. Isti “modus operandi” ukazuje na osnovanu sumnju da se radi o crnogorskom DPS narko kartelu, koji godinama operiše preko najvećih uvoznika banana u regionu.

Ista količina, isti uvoznik, isto pakovanje, ista zemlja porijekla, isti Crnogorac… previše slučajnosti u poslu od 300 miliona eura”, kaže Medojević.

Očigledno je, dodaje, da “crnogorski DPS narko kartel nije posebno zabrinut što je Driton Abazi premijer Vlade Crne Gore, već nastavljaju svoje uhodane operacije šverca kokaina”.

“Đukanović nikako da shvati da više nema podršku najvećih zapadnih službi za šverc kokaina i cigareta i da oni sada žele da se riješe starih “partnera”. Pošiljke padaju jer dojučerašnji zaštitnici Đukanovića dostavljaju informacije policijama i službama u regionu.

Došao je kraj DPS narko kartelu. Pitanje je samo vremena kada će morati da uhapse i same šefove kartela i njihove političke mentore.

Zato je još čudnija i besmislenija odluka Dritana i Jokovića da uđu u koaliciju sa DPS narko kartelom kome su dani odbrojani. Ta politička koalicija može samo da odloži hapšenja vođa kartela i da dovede do unutrašnjeg terorizma, likvidacija političara, policajaca, tužioca, sudija, novinara”, navodi Medojević.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

POLITIKA

Vuksanović Stanković: „Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas“, poručila je poslanica SDP-a

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Dan nezavisnosti.

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas. Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“, napisala je ona na Tviteru.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(VIDEO) I Miraš Dedeić na prijemu kod Abazovića

Dedeić iz nepriznate CPC je raš­či­nje­n od Vaseljenske patrijaršije

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na prijemu kod predsjednika Vlade Dritana Abazovića u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio se i Miraš Dedeić iz nepriznate CPC, koji je raš­či­nje­n od Vaseljenske Patrijaršije.

Podsjetimo, Vaseljenska Patrijaršija, zajedno sa svim drugim Pravoslavnim Crkvama, kao jedinu kanonsku pravoslavnu jurisdikciju u Crnoj Gori priznaje onu pod nadležnošću Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog, jerarha Najsvetije Crkve Srpske, svepravoslavno priznate Patrijaršije Srpske, i sve eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopštio je ranije patrijarh Vaseljenski Vartolomej.

Prijem kod Abazovića okupio je večeras zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(FOTO/VIDEO) Evo ko je sve bio na prijemu kod Abazovića

Abazović je poručio da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović priredio je prijem u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Poručio je da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji.

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Domaćin i ministri prisustvovali su svečanosti, kao i amaerička ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke. Crnogorski princ Nikola Petrović je bio među zvanicama, kao i predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Na prijem je stigao i predsjednik Milo Đukanović, kao i većina poslanika DPS-a. Na prijemu su i gradonačelnici pojedinih crnogorskih opština, među kojima su i Ivan Vuković i Dušan Raičević.

Prisutno je i rukovodstvo SNP-a.

Prijemu su prisustvovali i poslanici Pokreta za promjene Branka Bošnjak, Branko Radulović i Vladan Raičević.

Na referendumu 21. maja 2006. godine, većina građana izjasnila se za nezavisnu Crne Goru. Nezavisnost Crne Gore proglašena je 3. juna 2006. godine, dok je 28. juna iste godine naša zemlja postala 192. članica Ujedinjenih nacija, a 11. maja 2007. godine članica Savjeta Evrope.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije