Connect with us

SPORT

ZA SPORT UKUPNO 50.750 EURA

Opština Berane sufinansiraće rad 24 sportske organizacije, najveći iznos za KK „Lim“

Budžetom Opštine Berane za 2021. godinu za sport je predviđeno ukupno 50.750 eura, od čega je Pravilnikom o kriterijumima 60 odsto namijenjeno za sufinansiranje ekipnih sportova, dok je 40 odsto namijenjeno sufinansiranju pojedinačnih sportova

Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Opština Berane donijela je Odluku o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu, a na osnovu javnog konkursa i predloga Komisije za raspodjelu ovih sredstava.

Tom odlukom, rad ukupno 24 sportske organizacije iz Berana, biće sufinansiran iznosom od 50.750 eura, saopšteno je iz lokalne uprave Berana.

Najveći iznos novca, u kategoriji ekipnih sportova – 6.815 eura namijenjen je finansiranju rada Košarkaškog kluba „Lim“, 6.555 eura biće usmjereno na rad OFK „Berane“, dok je Odbojkaškom klubu „Ivangrad 2011“ namijenjen iznos od 5.225 eura. Stonoteniskom klubu „Budim“, u kategoriji pojedinačnih sportova, odlazi najveći iznos od 5.038 eura.

U kategoriji ekipnih sportova novac će dobiti još: Ženski rukometni klub „Berane 2003“   3.760,35; Omladinski košarkaški klub „Ivangrad 2016“ 3.597; Ženski fudbalski klub „Cveteks“ 2.374,36 i Muški omladinski rukometni klub „Berane“ 2.120.

U kategoriji pojedinačnih novac odlazi sledećim organizacijama: Atletski klub „LIM“ 2.246; Streljački klub „Donje Luge“ 1.956; Streljački klub „Berane“ 1.827; Bokserski klub „Radnički“ 1.633,80″; Džiu Džica klub „Panter“ 1.292; Džudo klub „Berane“ 957; Skijaški klub „Smiljevica“ 909,80; Stonoteniski klub „Ivangrad“ 796; Stonoteniski klub „Budimlja“ 607; Atletski klub „Džamp“ 614; Stonoteniski klub „Budimlja“ 607; Džudo klub „Kodokan“ 592; Streljački klub „Zajcev“ 418; Sportsko planinarski klub „Vojo Maslovarić“ 397; Šahovski klub „Gambit“ 363; Šahovski klub „Berane“ 349 i Vu Šu Kung Fu klub „Berane“ 300 eura.

Budžetom Opštine Berane za 2021. godinu za sport je predviđeno ukupno 50.750 eura, od čega je Pravilnikom o kriterijumima 60 odsto namijenjeno za sufinansiranje ekipnih sportova, dok je 40 odsto namijenjeno sufinansiranju pojedinačnih sportova.

Pravo na sufinansiranje mogu ostvariti klubovi koji su registrovani u skladu sa zakonom, imaju sjedište na teritoriji opštine Berane i takmiče se u okviru zvaničnog matičnog saveza.

Piše: Berane online 

Nastavite sa čitanjem
Advertisement
Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

SPORT

FK „Berane“ uručio plakete zaslužnim dobrotvorima (FOTO)

Predsjednik kluba je kazao da FK „Berane“ nikada ne zaboravlja ljude entuzijaste koji su dali veliki doprinos afirmaciji i radu kluba koji proslavlja 100 godina od osnivanja

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik Fudbalskog kluba „Berane“ Nebojša Đukić uručio je preduzećima i pojedincima priznanja za doprinos u radu ovog sportskog kolektiva iz našeg grada.

Plakete su posthumno dodijeljene doktoru Vukosavu Vulu Joksimoviću, koji je tri decenije bio sportski ljekar kluba, kao i sportskom radniku Milu Vukadinoviću za višedecenijski doprinos razvoju sporta u Beranama.

Plakate su dobili i vlasnici privatnih preduzeća „19. septembar“ – Dejan Femić, „Bulat“ – Rade Bulat i „Desetka“ – Slavko Šćekić.

Đukić je kazao da FK „Berane“ nikada ne zaboravlja ljude entuzijaste koji su dali veliki doprinos afirmaciji i radu kluba koji proslavlja 100 godina od osnivanja.

Zahvalio se svima koji su, kako je istakao, doprinijeli da klub pronosi slavu Berana daleko i izvan granica Crne Gore.

„Fudbalski klub „Berane“ ne zaboravlja svoje dobrotvore koji su svih ovih godina uz nas. Oni su prepoznajući značaj kluba pokazali i kako se voli naš grad. Neizmjerno im hvala na tome i ovom prilikom“, kazao je Đukić.

Podsjetimo, FK „Berane“ takmiči se u Amplitudo drugoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Nastavite sa čitanjem

SPORT

Mladi bokser na otvaranju Svjetskog prvenstva nosio crnogorsku trobojku

Petar Liješević pojavio se sa maskom na licu u bojama trobojke sa grbom iz vremena Kraljevine Crne Gore ponosno predstavljajući našu zemlju

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Evropski prvak u boksu za mlade i reprezentativac Crne Gore, Petar Liješević je na svečanoj ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u Poljskoj privukao pažnju i probao simpatije gledalaca jednim nesvkadišnjim detaljem.

Naime, na podijumu se pojavio sa maskom na licu u bojama trobojke sa grbom iz vremena Kraljevine Crne Gore ponosno predstavljajući našu zemlju.

Ovakav potez mladog boksera „zapalio“ je društvene mreže, tako da je fotografija za kratko vrijeme postala viralna.

Svjetsko prvenstvo se od 10. do 24. aprila održava u poljskom Kjelcu.

Podsjetimo, maska je postala tokom borbe sa koronavirusom neophodno sredstvo za zaštitu.

Inače, Liješević je prošle godine na Evropskom prvenstvu za mlade u kategoriji do 81 kilogram osvojio zlatnu medalju i time potvrdio da raspolaže velikim talentom.

Na takmičenju održanom u Budvi u svakoj od tri runde je bio bolji od Rusa Ramazana Dadajeva i na kraju se popeo na najviše postolje.

Velika je vjerovatnoća da će naš takmičar zablistati i na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

SPORT

Aleksandar Šćekić donirao dresove za OFK Berane

Fudbaleru iz Berana, koji trenutno igra u beogradskom Partizanu, uprava kluba se zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Fudbalski reprezentativac Crne Gore i igrač beogradskog Partizana, Aleksandar Šćekić, rođeni Beranac, donirao je OFK Berane komplet garnituru dresova, objavljeno je na Instagram profilu ovog kluba.

Naš klub mu se zahvaljuje na ovom divnom gestu i želi mu puno uspjeha u nastavku karijere„, poručuju iz OFK Berane.

On je kao jedan od naših najuspješnijih sportista potvrdio i ovaj put da svoj grad i svoje ljude nije zaboravio.

Šćekić, koji je karijeru započeo u FK „Berane“, pridružio se početkom marta jubilarnom „Klubu 100“ Fudbalskog kluba „Partizan“, i njemu i još četvorici aktuelnih fudbalera, kao i treneru Aleksandru Stanojeviću, uručena su tim povodom na stadionu u Humskoj ulici priznanja.

U skoro osam decenija dugoj istoriji Partizana nema mnogo igrača i trenera koji su zabilježili ovaj broj nastupa, tako da je ovo još jedan veliki uspjeh fudbalera iz Berana.

Podsjetimo, Šćekić je u Partizan stigao u avgustu 2018. godine. Ugovor, koji mu je isticao u junu 2021. produžio je na još dvije godine, tako da će ovaj defanzivni vezni fudbaler i u budućnosti nositi crno-bijeli dres.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije