Connect with us

POLITIKA

REAGOVANJE

Pejović iz KAP-a: Abazoviću ko Vam je nudio 21 milion eura i kako Vam je prišao taj ponuđač?

„Prekinuću na neko vrijeme komunikaciju sa Vama, uz saopštenje odluke koju sam donio – a to je da Vam se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji“, navodi se u saopštenju direktora Uniproma upućenom potpredsjedniku Vlade

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Izvršni direktor Uniproma, u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), Veselin Pejović saopštio je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da mu trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike tog privrednog društva dok ono postoji. Abazovića je pitao i ko mu je nudio 21 milion eura.

Pejović je u reagovanju na raniji odgovor Abazovića saopštio da je odlučio da sa njim prekine komunikaciju na neko vrijeme.

„Kako nam je kraj poslovne godine, a gasimo proizvodnju, imamo puno problema koje sami rješavamo, kako sa partnerima tako i zaposlenim radnicima i tehnološko-proizvodnim linijama koje se zaustavljaju poslije 50 godina. Prekinuću na neko vrijeme komunikaciju sa Vama, uz saopštenje odluke koju sam donio – a to je da Vam se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji“, navodi se u reagovanju Pejovića.

Očekuje, kako je rekao, da Abazović saopšti i rezultate pretraga koje obavljaju državni organi na šta ih je podstakao i, kako je rekao, „neprekidno ih huškate u nadi da će pronaći manjkavosti u našem poslovanju koje bi opravdali: neistine, insinuacije, nedorečenosti i loše namjere sa Vaše strane“.

„Ovo je nazapamćen pritisak na jednog privrednika koji nije zabilježen u istoriji jedne zemlje koja pretenduje da bude demokratska. Ukoliko ste izostavili neki od državnih organa i nijeste ga stavili u svrhu Vaše zlobe, sujete i mržnje, prekontrolišite da li su svi okupljeni na tom zadatku i dopunite kako bi Vaš angažman bio cjelovit, sa konačnom verzijom koja će Vas predstaviti ili kao kredibilnu i istinitu javnu ličnost ili kao čovjeka koji, kao što mi mislimo, podmeće, urušava, nanosi štetu a zaboravlja da time i samog sebe stavlja na nivo društvenih vrijednosti koje je rezervisano samo za prezir. Ja ću svoja prava moralna i svaka druga prava potražiti tamo gdje im je mjesto, u međunarodnom sistemu pravne zaštite“, rekao je Pejović.

Uporni nasrtaji Abazovića i, kako kaže Pejović, njegova želja da mu nanese štetu pred domaćom i stranom javnošću „eskalirali su juče pitanjem zašto sam otvarao firme u Velikoj Britaniji i pominjanjem ozbiljnog poslovnog čovjeka i stanovnika evropske zemlje, čime ste grubo povrijedili moralna prava pomenutog čovjeka“.

„Unipromova proizvodnja aluminijuma kotira na berzi, sarađuje sa više od 30 inostranih kompanija na komercijalnoj osnovi. Kako je vrijeme posebne međunarodne pažnje-kontrole za sve finasijske i robne transfere izuzetno važno, a berza ne trpi odlaganje u odlučivanju ponuda-tražnja odlučili smo da poslujemo preko pravnog i fiskalnog sistema Velike Britanije“, navodi Pejović.

Zainteresovani partner za saradnju, kako navodi, podrazumijeva i visok nivo poslovnog kredibiliteta.

„Kako privredno društvo iz Crne Gore nema instrumente kojima može provjeriti o kakvom se partneru radi, najsigurnija zaštita je da se transferi odvijaju preko Velike Britanije. Naime, ako bi firma sa neke daleke destinacije, iz nepouzdanog i neuređenog poslovnog ambijenta, iskazala zainteresovanost za poslovanje, uslov Uniproma je da se kompletna transakcija obavlja preko Velike Britanije, zbog čega uvijek imamo i registrovanu firmu sa kojom partner može da uđe u poslovni odnos i preko takve ‘zajedničke’ firme izvrši plaćanje i preuzimanje robe ili primi uplatu i isporuči robu“, navodi Pejović u reagovanju.

On je Abazovića pitai kada će prestati da urušava poslovni ambijent u Crnoj Gori, te kada će prestati da nanosi štetu njegovoj firmi.

„Kada ćete saopštiti ko Vam je nudio 21 milion eura i kako Vam je prišao taj ponuđač, smatrajući da za tu cijenu može promijeniti Vaš politički stav, preko koje destinacije? O čemu ste razgovarali sa jednim poslovnim čovjekom, značajnim investitorom u Crnoj Gori koju je napustio nakon vašeg dolaska na funkciju, za vrijeme Vašeg boravka u Dubaiju i na upriličenom sastanku unaprijed dogovorenom a održanom u poznatom restoranu tog grada“, pitao je Pejović.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

POLITIKA

Vuksanović Stanković: „Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas“, poručila je poslanica SDP-a

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Dan nezavisnosti.

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas. Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“, napisala je ona na Tviteru.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(VIDEO) I Miraš Dedeić na prijemu kod Abazovića

Dedeić iz nepriznate CPC je raš­či­nje­n od Vaseljenske patrijaršije

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na prijemu kod predsjednika Vlade Dritana Abazovića u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio se i Miraš Dedeić iz nepriznate CPC, koji je raš­či­nje­n od Vaseljenske Patrijaršije.

Podsjetimo, Vaseljenska Patrijaršija, zajedno sa svim drugim Pravoslavnim Crkvama, kao jedinu kanonsku pravoslavnu jurisdikciju u Crnoj Gori priznaje onu pod nadležnošću Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog, jerarha Najsvetije Crkve Srpske, svepravoslavno priznate Patrijaršije Srpske, i sve eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopštio je ranije patrijarh Vaseljenski Vartolomej.

Prijem kod Abazovića okupio je večeras zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(FOTO/VIDEO) Evo ko je sve bio na prijemu kod Abazovića

Abazović je poručio da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović priredio je prijem u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Poručio je da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji.

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Domaćin i ministri prisustvovali su svečanosti, kao i amaerička ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke. Crnogorski princ Nikola Petrović je bio među zvanicama, kao i predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Na prijem je stigao i predsjednik Milo Đukanović, kao i većina poslanika DPS-a. Na prijemu su i gradonačelnici pojedinih crnogorskih opština, među kojima su i Ivan Vuković i Dušan Raičević.

Prisutno je i rukovodstvo SNP-a.

Prijemu su prisustvovali i poslanici Pokreta za promjene Branka Bošnjak, Branko Radulović i Vladan Raičević.

Na referendumu 21. maja 2006. godine, većina građana izjasnila se za nezavisnu Crne Goru. Nezavisnost Crne Gore proglašena je 3. juna 2006. godine, dok je 28. juna iste godine naša zemlja postala 192. članica Ujedinjenih nacija, a 11. maja 2007. godine članica Savjeta Evrope.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije