Connect with us

HRONIKA

UPRAVA POLICIJE NE ODGOVARA DA LI JE DRŽAVU NAPUSTIO NJIHOV SLUŽBENIK LJUBO MILOVIĆ

Policajac Milović povezan sa kavačanima pobjegao iz Crne Gore?

Više izvora iz Uprave policije i bezbjednosnog sektora početkom juna kazali su za Vijesti da je Milović napustio državu – u jeku istrage kojom se ispituju njegove konekcije sa organizovanom kriminalnom grupom kavčani i uključenost u šverc kokaina

Foto: Libertas Press

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Uprava policije već petnaest dana ne odgovara na pitanja Vijesti – da li je iz Crne Gore pobjegao njihov službenik Ljubo Milović (39) koji je navodno povezan sa kavačkim kriminalnim klanom.

Više izvora iz Uprave policije i bezbjednosnog sektora početkom juna kazali su za Vijesti da je Milović napustio državu – u jeku istrage kojom se ispituju njegove konekcije sa organizovanom kriminalnom grupom kavčani i uključenost u šverc kokaina.

Ta informacija, međutim, nije zvanično potvrđena u Upravi policije.

Tu bezbjednosnu instituciju Vijesti su 6. juna pitale da li je Milović napustio Crnu Goru, ako jeste kada i na kom graničnom prelazu.

Milović je u žižu javnosti dospio početkom maja kada je portal Libertas objavio dio transkripata sa kriptovane Sky ECC aplikacije i fotografije.

Foto: Libertas Press

Među objavljenim fotografijama je i ona na kojoj su Milović, sin donedavnog pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića – Petar Lazović, policajac Nebojša Bugarin, zatim kavčani Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, Marko Miljković zvani Mesar i odbjegli šef te organizovane kriminalne grupe Radoje Zvicer.

Ona je dio dokumentacije koju je Europol u julu 2021. godine dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) kao dokaz da su Lazović, Milović i Bugarin radili za kavački kriminalni klan.

Nastala je najvjerovatnije u restoranu “Grahovac” i to 21. januara prošle godine, kada je u Crnoj Gori navodno spriječena likvidacija Belivuka i Miljkovića. To je bilo tri mjeseca nakon što su Belivuk i Miljković u Danilovgradu, kako se sumnja, ubili škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Iz Uprave policije ranije nijesu željeli da odgovore na pitanja da li su Milović, Lazović i Bugarin bili na tajnom zadatku sa članovima kavačkog kriminalnog klana – fotografisali se sa njima, razmjenjivali oružje i poklone. Bez odgovora ostalo je i pitanje ako su bili na tajnom zadatku ko ih je poslao i na osnovu kog zakona, s obzirom na to da zbog ukinutih odredbi policija godinama nije mogla da u radu koristi prikrivene isljednike.

Nijedna bezbjednosna institucija do danas nije saopštila da li su Milović, Lazović i Bugarin saslušani u istrazi ponovo otvorenoj nakon tekstova objavljenih na portalu Libertas.

Taj portal početkom maja objelodanio je komunikaciju koju je, pod nikom Junior, mlađi Lazović vodio sa Bornom (Zvicerom) preko kriptovane Sky aplikacije.

Ipak, ni nakon toga Uprava policije nije odgovorila na pitanja Vijesti o komunikaciji mlađeg Lazovića sa navodnim vođom kavačkog kriminalnog klana, a pitanja su im poslata još 5. maja 2021. godine.

Prvi dio dokaza Europol je Specijalnom državnom tužilaštvu dostavio u julu 2021. godine, a 18. oktobra iz agencije Evropske unije za sprovođenje zakona stigla je nova pošta.

U svim tim dokumentima transkripti su razgovora sa Sky aplikacije koje su međusobno vodili članovi crnogorskih organizovanih kriminalnih grupa, kao i fotografije koje su razmjenjivali i prepiska glasovnih poruka.

Od tada, “Vijesti” su na gotovo svim konferencijama Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije pitale da li je utvrđeno ko su Kardinal, Komita i Junior, ali i ko je sa vrhom kavačkog klana ručao na Grahovu. Konkretni odgovori nikada nijesu dobijeni.

Podaci Europola, a koje je objavio portal Libertas, pokazuju da su zaštitu Belivuku i Miljkoviću za vrijeme višednevnog boravka na Crnogorskom primorju, pružali Lazović, Milović i Bugarin, za koje se vjeruje da su sa njima učestvovali u međunarodnom lancu dopremanja kokaina iz Ekvadora, švercu oružja, cigareta…

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović nedavno je, u intervjuu Vijestima, kazala da razumije pažnju javnosti za taj i druge predmete, pojasnivši da je taj predmet veoma obiman.

”U konkretnom predmetu dostavljeno nam je više od 700.000 poruka, tekstualnih i glasovnih, što je samo dio dokumentacije koja mora da bude pregledana i analizirana. Samo glasovne poruke traju oko 30 sekundi. Za sve to potrebno je vrijeme, a specijalni tužioci sa svojim specijalnim istražnim timovima danonoćno rade na analizama te dokumentacije. Uz to, rade i na drugim predmetima.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

HRONIKA

Beranska policija pronašla eksplozivnu napravu: Krivična prijava protiv jedne osobe

„Pronađena je eksplozivna naprava sa izvađenom detonirajućom kapislom koja je zalijepljena uz tijelo eksplozivne naprave“

Foto: Uprava policije

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Beranska policija pretresom porodične kuće R.V, koju koristi njegov sin B.V. (27), u mjestu Konjuhe u Andrijevici, pronašla je eksplozivnu napravu, nakon čega je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama protiv B.V. podnijelo krivičnu prijavu.

To je saopšteno iz Uprave policije.

„Pronađena je eksplozivna naprava sa izvađenom detonirajućom kapislom koja je zalijepljena uz tijelo eksplozivne naprave“, dodaje se u saopštenju.

Kako su navodi po nalogu nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama protiv B.V. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Eksplozivna naprava upućena je na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Uhapšen Predrag Vukadinović (23) u Sloveniji zbog stvaranja kriminalne organizacije

„On je, kako se sumnja, u kriminalnog organizaciji bio u dijelu pružanja logistike drugim članovima kriminalne organizacije, tokom i nakon izvršenja teških krivičnih djela, kroz obezbjeđivanje i iznajmljivanje lokacija za skrivanje članova krim organizacije i drugo“, saopšteno je iz policije

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Dvadesettrogodišnji Predrag Vukadinović (23) državljanin Crne Gore uhapšen je u Sloveniji.

Prema saznanjima RTCG uhapšeni je iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on se prema operativnim podacima dovodi u vezu sa jednom organizovanom kriminalnom grupom iz Crne Gore, a potražuje se radi krivičnog gonjenja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

„On je, kako se sumnja, u kriminalnog organizaciji bio u dijelu pružanja logistike drugim članovima kriminalne organizacije, tokom i nakon izvršenja teških krivičnih djela, kroz obezbjeđivanje i iznajmljivanje lokacija za skrivanje članova krim organizacije i drugo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prilikom hapšenja, kod Vukadinovića pronađena i falsifikovana inostrana lična dokumenta.

„Pored policija Crne Gore i Slovenije, u ovu aktivost uključene su bile i druge zemlje i njihove nadležne policijske službe članice ENFAST-a – Evropska mreža timova za ciljano traganje“, navodi se u saopštenju policije.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Bjelopoljcu 60 dana zatvora: Vanbračnu suprugu tukao kuhinjskom daskom i prijetio da će je ubiti

Zbog opasnosti da okrivljeni ponovi nasilje prema oštećenoj, određeno je da se isti odmah uputi na izdržavanje kazne zatvora u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenje u Herceg Novom Andrija Vojvodić izrekao je kaznu zatvora od 60 dana Bjelopoljcu Z. A. (37) zbog vrijeđanja, prijetnji i fizičkog napada na vanbračnu superugu, kao i mjeru zabrane prilaska u trajanju od šest mjeseci.

“Po podnijetoj prijavi da je okrivljeni Z.A. (37) iz Bijelog Polja sa privremenim boravkom u Herceg Novom u noći 28.juna počinio nasilje u porodici, pripadnici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su okrivljenog lišili slobode danas u ranim jutarnjim časovima. On je danas priveden kod dežurnog sudije Odjeljenja u Herceg Novom. Nakon sprovedenog hitnog postupka u kojem je nesporno utvrđena njegova krivica, sudija Andrija Vojvodić je okrivljenom Z.A. izrekao kaznu zatvora u trajanju od 60 (šezdeset) dana (što je pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore propisano kao najveća kazna za počinjeni prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici)”, naveo je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Kako je dodao tokom postupka je utvrđeno da je okrivljeni u večernjim časovima prvo vrijeđao svoju vanbračnu suprugu M.D, nakon čega joj je uputio prijetnju da će je ubiti.

“Da bi joj zatim zadao više udaraca u predjelu glave i ramena držeći u ruci kuhinjsku drvenu dasku. Zbog opasnosti da okrivljeni ponovi nasilje prema oštećenoj, određeno je da se isti odmah uputi na izdržavanje kazne zatvora u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu. Okrivljenom je izrečena i mjera zabrane približavanja oštećenoj u trajanju od šest mjeseci”, naveo je Đukanović

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije