Connect with us

HRONIKA

UPRAVA POLICIJE

Policija na primorju kontrolisala pripadnike klanova: Jedna uhapšena u Tivtu

Kontrolisane su i bezbjednosno interesantne osobe

Policija je na primorju kontrolisala pripadnike organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica i pretresla objekte koje koriste.

U saopštenju Uprave policije se navodi da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ 23. i 24. juna, u koordinaciji službenika Odjeljenja bezbjednosti Bar, sproveli planske aktivnosti usmjerene prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim licima.

Navodi se da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije obavili pretres dva stambena objekta koje koriste pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, u mjestima Škaljari i Mirac.

Nakon pretresa od pripadnika OKG su prikupljena obavještenja.

„Shodno daljim planskim aktivnostima, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u saradnji sa službenicima Interventne jedinice Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, izvršili osam ciljanih kontrola pripadnicika organizovanih kriminalnih grupa, od kojh je šest bezbjednosno interesantnih lica sankcionisano zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok je od K.M. iz Kotora, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, u cilju provjera privremeno oduzet motocikl marke ‘Piaggo’, uz saglasnost osnovnog državnog tužioca u Kotoru“, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je od P.D. iz Kotora, oduzet startni pišolj koji je upotrijebilo na javnom mjestu u naselju Vranovići. Protiv P.D. je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

„Osim toga, kotorska policija je u večernjim časovima vršila pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju kojom prilikom je sankcionisano 18 vozača – podnijeto 18 prekršajnih prijava, od kojih je devet lica zatečeno da vozilom upravljaju pod dejstvom alkohola u organizmu. Shodno akciji „Poštuj život, vrati oružje“, od strane građana u Odjeljenje bezbjednosti Kotor predat je pištolj i 58 komada municije različitih kalibara“, piše u saopštenju.

U Ulici benovo, kontrolom „audija“, kojim je upravljalo V.V. iz Tivta, kako se dodaje, pronađeno je 13 pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin, ukupne težine 34,4 grama.

„V.V. je po nalogu višeg državnog tuzioca u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavijanje u promet opojnih droga. Od ovog lica je privremeno oduzet mobilni telefon kao i pomenuto vozilo. Juče su zatim, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa službenicima odjeljenja bezbjednosti Budva, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi pomenuti V.V. iz Tivta, na području opštine Budva. Pretresom je pronađen pištolj marke „Unique“ kalibra 7.65 mm, sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije. Takođe, istog dana izvršen je i pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.V. u Tivtu i tamo je policija pronašla pištolj marke „Glock 9×19″ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 11 komada municije, te 35 komada municije u kutiji. Pronađena opojna droga, mobilni telefon, kao i vatreno oružje biće predmet vještaćenja“, navodi se u saopštenju.

Iz policije navode i da su njihovi službenici u Tivtu u saradnji sa Interventnom jedinicom Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi 23. juna izveli akciju „Mladost“, i da su kontrolom ugostiteljskih objekta zatekli jedno maloljetno lice u konzumaciji alkohola.

„U nastavku akcije, kontrolisana su 74 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna, a koja su nakon izvršene kontrole dovedena u sluzbene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat, radi prikupljanja obavještenja. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ će i u narednom periodu preuzimati planske aktivnosti prema članovima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim licima u cilju obezbjeđivanja stabilnog i bezbjednog ambijenta kako za građane primorskih opština tako i za turiste koji borave na području crnogorskog primorja“, zaključuje se u saopštenju

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Ubistvo u Nikšiću: Uhapšen član kriminalne grupe

M.N. preminuo u Kliničkom centru Crne Gore od, kako je saopšteno iz policije, posljedica povreda koje je zadobio. Osumnjičeni uhapšen prilikom pokušaja bjekstva

Nikšićka policija uhapsila je S.R. (27), pripadnika ogranka jedne organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt M.N, koji je sinoć podlegao povredama u Kliničkom centru Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

„Osumnjičeni S.R. je pripremao i pokušao da se da u bjekstvo, međutim, on je u ranim jutarnjim časovima, uz adekvatne operativno taktičke mjere i radnje policijskih službenika, spriječen u toj namjeri i nakon izlaska iz objekta stanovanja, u neposrednoj blizini istog, lišen slobode. On je tom prilikom sa sobom nosio ruksak u kojem se nalazio pištolj sa okvirom i devet komada municije, dva okvira od pištolja i 65 komada municije, praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne mase oko 360 grama, kao i tri vage za precizno mjerenje“, navode iz policije.

Poručuju da se tako S.R. , osim krivičnog djela teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt oštećenog lica, sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Naime, 9. februara nikišćka policija je obaviještena od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći sa povredama glave u njihovim prostorijama nalazi M.N., te da je riječ o teškoj tjelesnoj povredi u vidu frakture medijalnog zida orbite sa dislokacijom. Tokom kriminalističke obrade oštećeni je naveo da je povredu zadobio padom u dvorištu svoje kuće, u koju izjavu su policijski službenici posumnjali i nastavili sa preduzimanjem daljih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastupila teška tjelesna povreda“, stoji u saopštenju.

Kriminalistička policija je, kako dodaju, u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzela niz mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je M.N. zadobio povrede, a kojom prilikom je sprovedena kriminalistička obrada, prikupljen veći broj obavještenja od građana, te izuzet i pregledan veći broj video nadzora sa lica mjesta.

„Sveukupne navedene aktivnosti su rezultirale rasvjetljavanjem činjeničnog stanja predmetnog krivičnog djela, te je policija došla do sumnje da je S.R., nakon kraćeg verbalnog konflikta, oštećenom M.N. nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu glave. S.R. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio gore pomenuta krivična djela i uz krivičnu prijavu sproveden je na dalju nadležnost državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici“, zaključuju iz Uprave policije.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Teška nezgoda: Automobil udario pješaka u Podgorici, prebačen u Klinički

Pješak ima ozbiljne povrede i trenutno je na reanimaciji u Kliničkom centru Crne Gore

Teška saobraćajna nezgoda dogodila se večeras u Podgorici kad je automobil udario pješaka.

Kako su kazali iz OKC-a Portalu RTCG, pješak ima ozbiljne povrede i trenutno je na reanimaciji u Kliničkom centru Crne Gore.

Nezgoda se dogodila u Ulici bratstva i jedinstva.

Uviđaj je u toku.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

U lokalu u Budvi pronađeni pištolj i kokain, podnijeta krivična prijava

„Kontrolom lokala ustanovljeno je da je 13 maloljetnika konzumiralo alkohol“, saopšteno je iz UP

Policija je u Budvi podnijela krvičnu prijavu protiv sugrađanina N.B.(26) nakon što je kontrolom jednog ugostiteljskog objekta pronašla pištolj za koji se sumnja da njemu pripada. Daljom kontrolom kod njega su pronađena i četiri manja pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga kokain.

Foto: Uprava policije

Policija je sinoć u Budvi u sklopu akcije „Mladost“ kontrolisala četiri ugostiteljska objekta. Kako se navodi u saopštenju, u jednom od njih zatečeno je 12 maloljetnka koji su konzumirali alkohol, a pregledom objekta, kako dodaju iz policije, u šanku je pronađen pištolj „EKOL Firat Compact K“ sa okvirom i 17 komada municije, kao i kutiju sa još 24 komada municije.

„Policija je preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti došla do sumnje da pomenuto oružje i municija pripadaju N.B. (26) iz Budve. Nadalje, kontrolom ovog lica pronađena su četiri manja pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga kokain, 130 eura za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela, kao i mobilni telefon“, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto: Uprava policije

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o eventualnom postojanju krivičnog djela izjasniti nakon potrebnih vještačenja oduzete materije, kao i mobilnog telefona.

Kako navode iz policije, sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv N.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

„U odnosu na točenje alkoholnih pića maloljetnim licima koja su zatečena u kontrolisanom ugostiteljskom objektu, prikupljena su obavještenja od vlasnika tog objekta, kao i od zaposlenih, te su preduzete druge mjere i radnje iz policijske nadležnosti sa čime će biti upoznati nadležni inspekcijski organi u cilju preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije