Connect with us

HRONIKA

SUD ODBIO PREDLOG TUŽILAŠTVA

Pušteni na slobodu osumnjičeni za napad na Sadikovića

Omerović i Dizdarević pušteni su nakon 72-časovnog zadržavanja, ali im je određena „mjera nadzora“, zabrana napuštanja stana bez odobrenja suda i zabrana viđanja sa svedocima

Osnovni sud u Bijelom Polju odbio je predlog Tužilaštva da se odredi pritvor dvojici Bjelopoljaca, Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenim za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

Branilac Dizdarevića, advokat Kemal Čindrak, kazao je da su Omerović i Dizdarević pušteni nakon 72-časovnog zadržavanja, ali da im je određena „mjera nadzora“, zabrana napuštanja stana bez odobrenja suda i zabrana viđanja sa svjedocima.

Grupa građana organizovala je sinoć protest zbog odluke tužilaštva da predloži određivanje pritvora Dizdareviću i Omeroviću. Nakon okupljanja ispred tužilaštva, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade suda. Protestom, na kojem se okupilo na desetine građana, prekršene su aktuelne protivepidemijske mjere.

Sadiković je napadnut 20. marta tokom „patriotskog“ skupa u Bijelom Polju.

Sadiković je nedavno u svojoj emisiji ocijenio da, „kao što u svakom žitu ima kukolja, tako balavurdije ima i na jednoj i na drugoj strani, ali je to u srpskom svijetu izuzetak, dok je to u neokomitskom, nažalost, skoro pa pravilo“.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Rožaje: Uhapšen 18-godišnji mladić, kroz naselje vozio 112 km/h

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“,

Policija je u Rožajama uhapsila Dž.K. (18) jer je u mjestu Rasadnik, kroz naselje, vozio brzinom od 112 kilometara na sat, kazali su iz Uprave policije na društvenoj mreži X.

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“, navodi se u njihovoj objavi.

Dž.K. je uhapšen i priveden sudiji za prekršaje uz prekršajnu prijavu.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Dječak pao sa krova zgrade Crvenog krsta u Sutomoru: Teško povrijeđen

Dječak pao sa krova zgrade, sa visine od 7- 8 metara

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

Trinaestogodišnji dječak je hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore.

Iz Uprave policije Portalu RTCG saopštili su da je dječak pao sa krova zgrade, sa visine od 7- 8 metara.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Preminula jedna osoba u nesreći na Skadarskom jezeru, uhapšen Cetinjanin

Do nesreće je došlo juče u mjestu Rijeka Crnojevića, a iz policije je sinoć rečeno da je vozač glisera udario plovilom u stub

Potraga na jezeru

U nesreći koja se desila juče na u Rijeci Crnojevića poginula je jedna osoba, a uhapšen je Cetinjanin P. M. (41), saopšteno je iz cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva.

Cetinjanin je, kako se navodi u saopštenju, uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Do nesreće je došlo u 18 časova, u mjestu Rijeka Crnojevića, a iz OKC-a je Portalu RTCG sinoć rečeno da je vozač glisera udario plovilom u stub.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije