Connect with us

SPORT

KRAH SUPER LIGE

Raspala se liga bogatih – fudbal jači od novca

Prvi je odustao od Superlige Manchester City, a za njim i preostalih pet engleskih klubova. Povukli su se danas i Inter i Atletsko Madrid. Ostali su još samo Real, Barselona i Milan, za koji se uveliko priča da će sjutra saopštiti da se takođe povlači

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Nakon 48 sati od objave o pokretanju Superlige cijela se ideja o novom elitističkom fudbalskom takmičenju raspala usled nevjerojatnog pritiska navijača, javnosti, UEFE i FIFE, pa čak i državnih vlada.

Zamišljena kao zatvoreno takmičenje grupe bogatih klubova Starog kontinenta, mogla bi da uđe u istoriju kao najkraće u istoriji fudbala.

Odluka o Superligi toliko je razbijesnila svijet da je čak i moćna Uefa, dugogodišnji simbol korupcije i fudbalskog kriminala, izgledala kao nedužna žrtva pohlepnih megalomana.

Prvi je odustao Manchester City, a za njim i preostalih pet engleskih klubova.

Povlačenje Intera najavljeno je jutros, stiglo je i zvanično saopštenje, dok se o Atletikovom odustajanju pričalo i sinoć.

Madridski klub je obavijestio javnost da je izašao iz projekta, uz napomenu da su se čelnici konsultovali sa trenerom i igračima.

„Sportske zasluge moraju da budu ispred svih drugih kriterijuma“, naveli su „kolćonerosi“.

Ostali su još samo Real, Barselona i Milan, za koji se uveliko komentariše da će odluku o povlačenju saopštiti sjutra.

Savićević i Mijatović protiv Superlige

Fudbalski savez Crne Gore je u potpunosti podržao odluke Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), Svjetske fudbalske federacije (FIFA), nacionalnih saveza i nacionalnih liga koji su odlučni u stavu da za takmičenje ove vrste nema mjesta u evropskom fudbalu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević istakao je da kompletna fudbalska porodica mora biti jedinstvena u namjeri da zaustavi pokretanje ovakvog projekta.

„Fudbal je od svog nastanka bio igra za sve, za male i velike, slabije i jače, siromašne i bogate. Fudbal je igra koja svima pruža iste šanse za dokazivanje, bez obzira na sve naše različitosti. Uprkos svim različitostima fudbalska zajednica je uvijek bila složna, njegujući solidarnost kao jednu od ključnih vrijednosti fudbala koji poznajemo”, kazao je Savićević.

Nakon što je praktično propao projekat o formiranju Superlige, Predrag Mijatović je rekao da je ovo velika pobjeda UEFA i fudbala.

„Ta ideja je postojala već desetak godina, gde veliki žele da razmišljaju samo o sebi, zaboravljajući druge klubove koji su jako važni da bi fudbal bio ono što jeste, pristupačan svima i da svi kroz takmičenje jednog dana mogu da urade nešto veliko“, istakao je legendarni fudbaler Partizana i Reala i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije na televiziji „K1“.

On je rekao da su klubovi dobro prostudirali pravne okvire, ali…

„Zaboravili su osnovnu stvar, a to su navijači, fudbaleri i treneri i tu je nastao problem. Vjerovatno će UEFA i Superliga sada pokušati pravno da riješe ovu situaciju, a da ne dođe do velikog konflikta. To su svakako stvari koje treba izbjeći. Fudbal je najpopularniji sport, ne trpi ovu polemiku i sve mora da se riješi dijalogom“, zaključio je Mijatović.

Osnivanje Superlige prethodno je najavilo 12 klubova, među kojima su tri italijanska, tri španska i šest engleskih klubova.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem
Advertisement
Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

SPORT

Opština Berane i FK „Berane“: Podrška za Dejana Savićevića

„Svojim radom u FSCG i doprinosom razvoju fudbala, te značajnih ulaganja u sportsku infrastrukturu u Beranama, kao i uspješno realizovanih zajedničkih projekata Opštine Berane i Saveza, uz najavljene nove, zaslužujete našu nedvosmislenu podršku da ostanete na čelu FSCG“, kazao je predsjednik Bogavac

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac sastao se danas sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore (FCCG) Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem. Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo FK „Berane“.

Na sastanku je bilo riječi o trenutnoj fudbalskoj situaciji u Beranama i planovima koje klub i Opština Berane, koja je na čelu FK „Berane“, imaju za naredni period. U fokusu razgovora našla se dosadašnja uspješna saradanja kluba, Saveza i naše lokalne samouprave koja se, prije svega, ogleda u zajedničkim naporima usmjerenim ka unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Beranama.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac iskazao je punu podršku Dejanu Savićeviću, inače počasnom građaninu Berana, u kandidaturi za predsjednika FSCG.

„Svojim radom u FSCG i doprinosom razvoju fudbala, te značajnih ulaganja u sportsku infrastrukturu u Beranama, kao i uspješno realizovanih zajedničkih projekata Opštine Berane i Saveza, uz najavljene nove, zaslužujete našu nedvosmislenu podršku da ostanete na čelu FSCG“, kazao je Bogavac.

Predsjednik FK „Berane“ Nebojša Đukić naglasio je da je dosadašnja saradnja koju su klub i Opština imali sa Savezom bila izuzetno uspješna i najavio podršku predsjedniku Savićeviću na predstojećim izborima u Fudbalskom savezu.

„Veoma nam je drago što smo danas imali priliku da razgovaramo sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Crne Gore, sumiramo dosadašnju saradnju i razgovaramo o budućnosti fudbala u našem gradu. Dosadašnjim zajedničkim naporima, koji se prije svega ogledaju u izgradnju tribine i reflektorskog osvjetljenja, uspjeli smo da značajno unaprijedimo infrastrukturu, dobili stadion kojim se svi možemo ponositi i koji će biti centar okupljanja mladih fudbalera iz Berana i u budućnosti. Naravno, postoji prostor za dalja unaprijeđenja samog stadiona ali i ostalih sadržaja koji se koriste za bavljenje fudbalom i sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama napraviti još bolje rezultate u vremenu koje je pred nama.

Nakon svih ulaganja u fudbalsku infrastrukturu u Beranama, sticanja statusa počasnog građanina našeg grada i izuzetne saradnje u prethodnom periodu FK „Berane“ će, kako je već i ranije najavljeno, podržati Dejana Savićevića na izborima za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore. Sigurni smo da će i u narednom periodu saradnja sa Fudbalskim savezom i predsjednikom Savićevićem na čelu naš klub i naša Opština imati izuzetnu i plodonosnu saradnju“, istakao je predsjednik FK „Berane“ Nebojša Đukić.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević je kazao mu je veoma drago što je danas imao priliku da razgovaram sa predsjednikom Opštine Berane i predstavnicima FK „Berane“ o aktuelnim fudbalskim temama u Beranama.

Saradnja koju smo ostvarili prethodnih godina je za primjer i na ponos svih nas, u to sam apsolutno uvjeren. Unaprijedili smo infrastrukturu, popravili kompletan fudbalski ambijent i stvorili adekvatne uslove za bavljenje fudbalom. Nastavićemo saradnju sa fudbalskim klubom i Opštinom Berane, zajedno ćemo raditi na novim projektima i kompletnu fudbalsku situaciju u ovom gradu podići na još veći nivo. Na kraju iskoristiću priliku da se zahvalim predsjedniku Opštine Tihomiru Bogavcu na prijemu i prijatnom razgovoru, kao i Fudbalskom klubu „Berane“ na ukazanoj podršci uoči predsjedničkih izbora u Fudbalskom savezu Crne Gore„, rekao je Savićević.

Nastavite sa čitanjem

SPORT

Peković novi predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore

Proslavljeni igrač, svojevremeno jedan od najboljih evropskih centara, NBA as Minesote i predsjednik Partizana, naslijediće na tom mjestu Veselina Barovića

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Sve je spremno za velike promjene u Košarkaškom savezu Crne Gore.

Nikola Peković će u četvrtak na sjednici Upravnog odbora biti i zvanično predložen za novog predsjednika, prenose „Vijesti“.

Proslavljeni igrač, svojevremeno jedan od najboljih evropskih centara i NBA as Minesote, naslijediće na tom mjestu Veselina Barovića.

Peković (35) trenutno obavlja funkciju tim menadžera reprezentacije Crne Gore.

Nakon sjednice Upravnog odbora, u narednih 15 dana održaće se i sjednica Skupštine KSCG na kojoj će Peković biti izabran za prvog čovjeka crnogorske košarke.

Početkom godine pojavile su se prve inforamacije da će Peković doći na mjesto predsjednika, narednog mjeseca to će se i ozvaničiti.

Nastavite sa čitanjem

SPORT

VIDEO: Maestralno – Beranac Dušan Vuković dao gol s centra terena

Bio je to gol sa centra za pobjedu Podgorice u gradskom derbiju protiv Budućnosti, kojim je 18-godišnji napadač skrenuo pažnju na sebe

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Napadač Podgorice Dušan Vuković, rođeni Beranac, postigao je maestralan pogodak na utakmici protiv Budućnosti i tako donio pobjedu svom timu u gradskom derbiju 2:1.

I to kakav pogodak…

Osamnaestogodišnji Dušan, koji je i omladinski reprezentativac Crne Gore, na fenomenalan način je postigao evrogol sa sredine terena. 

Bio je to gol sa centra za pobjedu i definitivno njegov najbolji pogodak u dosadašnjoj karijeri koji će, nema sumnje, dugo pamtiti.

Ovaj momak, koji karijeru počeo u OFK „Berane“, 2018. godine je proglašen za nadu Berana. Zahvaljujući odličnoj igri, skrenuo je pažnju na sebe i sa 15 godina prešao da igra za prvoligaša iz Podgorice.

Piše: Berane online 

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije