Connect with us

HRONIKA

ODLUKOM SUDA U PRIŠTINI

Risto Jovanović osuđen na šest mjeseci zatvora

Podgoričaninu, koji je uhapšen na Gazimestanu, sud može da uvaži i zamjenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 eura, prenosi RTS

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Sud u Prištini osudio je Podgoričanina Rista Jovanovića, uhapšenog na Gazimestanu zbog navodnog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“, na šest mjeseci zatvora. Sud može da uvaži i zamjenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 eura, sa čim se Jovanović složio.

Sud je u odluci naveo da je Jovanović imao namjeru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu, prenosi RTS.

Zbog toga ga sud, kako se navodi, osuđuje na šest mjeseci počevši od datuma izricanja presude.

Vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato, a sud može da uvaži i zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu id 6.700 evra, sa čim se Jovanović složio.

Jovanoviću se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina.

Jovanović je uhapšen 28. juna, prilikom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji da nemaju potrebe da pretresaju monahinju, a jednomjesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Azilant ujeo policajca za ruku

Državljanin Turske Mehmed Akif Duger je u Prihvatilištu za strance u Spužu prvo lomio inventar

Foto: Savo Prelević (Vijesti)

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Državljanin Turske Mehmed Akif Duger prekršajno će odgovarati iako je u Prihvatilištu za strance u Spužu prvo lomio inventar, a potom napao i za ruku ujeo policajca A. D.

Incident se dogodio juče ujutro, par minuta prije 10 sati, kada je i dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad telefonskim putem od policajaca zaposlenih u Prihvatilištu u Spužu obaviještena da je njihov štićenik lomio inventar u objektu, nakon čega je nanio povrede jednom policijskom službeniku.

Iz Uprave policije je, kako prenose „Vijesti“, odgovoreno da su nakon prijave na lice mjesta upućeni policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad:

”Koji su preuzeli lice M. A. D. kao i sačinjene spise predmeta – službenu zabilješku. Navedeno lice posjeduje potvrdu izdatu od MUP Crne Gore, Direktorat za građanska stanja i lične isprave – Direkcija za azil, kojom mu se odobrava međunarodna zaštita stranaca u Crnoj Gori”, kazali su iz UP.

Iz te institucije objasnili su da je o događaju upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici:

„Koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. M. A. D. je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 11 Zakona o Javnom redu i miru – ometanje ili omalovažavanje službenog lica koje na osnovu zakona vrši javna ovlašćenja u vezi s vršenjem poslova iz njihove nadležnosti i on će uz prekršajnu prijavu biti priveden sudiji Suda za prekršaje u Podgorici.”

U odgovorima se ističe da Mehmed Akif Duger nije zadobio povrede, dok su kod policijskog službenika A. D. konstatovane lake tjelesne povrede.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

VIDEO Uznemirujuće: Policajac tokom racije udara po glavi momka na Cetinju

Iz Uprave policije je danas saopšteno da sumnjaju da je tokom intervencije na Cetinju došlo do prekoračenja ovlašćenja i najavili su da će čitav slučaj ispitati.

Foto: YouTube screenshot

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Na internetu se pojavio uznemirujući snimak na kome se vidi kako, tokom policijske racije u jednom lokalu na Cetinju, uniformisani službenik spušta na zemlju, a potom gazi nogom po glavi i udara jednog od mladića za stolom.

Raciju su izvršili službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK).

Iz Uprave policije je danas saopšteno da sumnjaju da je tokom intervencije na Cetinju došlo do prekoračenja ovlašćenja i najavili su da će čitav slučaj ispitati.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

VIDEO Veliki požar u Podgorici na brdu Gorica

Na brdu Gorica prethodnih sezona nije bilo većih požara, jer se nakon velikog prije nekoliko godina, tokom ljeta redovno obilazi lokacija, a na samom brdu je i vatrogasni punkt

Foto: RTCG

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Na popularnom podgoričkom izletištu Gorica izbio je požar većih razmjera.

„Dana 27.07.2021godine u 11.19h Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da je došlo do požara u reonu brda Gorice. Izlaskom pripadnika Službe na licu mjesta utvrđeno je da se radi o požaru širokih razmjera. Koordinisanom akcijom više ekipa i pored vjetra koji otežava gašenje pripadnici Službe su uspjeli da stave požar pod kontrolom u 12.17h. Takodje zbog preventivnog pregleda dat je nalog za angažovanje vazduhoplovne jedinice Direktorata za zaštitu i spašavanje kako bi eventualno utvrdili nastanak novih požara na navedenom području. Ekipe su i dalje na terenu do daljnjega“, saopšteno je iz Službe zaštite i spasavanja.

Na brdu Gorica prethodnih sezona nije bilo većih požara, jer se nakon velikog prije nekoliko godina, tokom ljeta redovno obilazi lokacija, a na samom brdu je i vatrogasni punkt.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije