Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

SANIRANJE DALEKOVODA

Rožaje bez struje do 20h

Iz CGES-a su kazali da su već drugi put, nepoznate osobe dok su sjekle šumu u trasi dalekovoda „Berane – Rožaje“, oborile stablo na provodnike

Foto: Waytomonte.com

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Potrošači iz Rožaja biće danas 13 sati bez struje zbog saniranja dalekovoda, koji je oštečen sječom šume suprotno Zakonu o energetici, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Iz te kompanije su objasnili da građani Rožaja struju neće imati do sedam do 20 sati zbog saniranja značajnog oštećenja na provodnicima dalekovoda „Berane-Rožaje”.

Iz CGES-a su kazali da su već drugi put, nepoznate osobe dok su sjekle šumu u trasi dalekovoda „Berane – Rožaje“, oborile stablo na provodnike.

Kako su kazali zbog toga su oštećene i deformisane srednja i donja konzola stuba br 73.

Navodi se da je u oba slučaja dalekovod značajno vrijeme bio van pogona, a samim tim i opština Rožaje bez napajanja električnom energijom.

„Ovakvi učestali incidenti ugrožavaju ne samo pogonsku i statičku sigurnost dalekovoda, što direktno za posljedicu ima prekide u napajanju potrošača električnom energijom, već predstavljaju opasnost i za lokalno stanovništvo, kao i za „izvršioce”“, upozorili su iz CGES-a.

Iz te kompanije su kazali da svemu tome treba dodati i vanredni angažman njihovih ekipa održavanja, kao i dodatni, ne mali, trošak kojem će CGES biti izložen.

Iz CGES-a su apelovali na nesavjesne pojedince da prestanu sa takvim djelovanjem i da bez prethodne konsultacije sa tok kompanijom ne sijeku drveće u trasi dalekovoda, kako ne bi bila ugrožena bezbjednost ljudi, pogonska spremnost elektroenergetskih objekata i kako ne bi dolazilo do prekida napajanje električnom energijom.

„Podsjećamo na član 221, stav 4 Zakona o energetici u kojem decidno piše da „Vlasnici i nosioci drugih prava na nepokretnostima koje se nalaze ispod, iznad ili pored energetskog objekta ne smiju vršiti radove ili druge radnje kojima se onemogućava ili ugrožava rad i funkcionisanje energetskog objekta, bez prethodnog odobrenja energetskog subjekta koji je vlasnik, odnosno korisnik energetskog objekta““, naveli su iz CGES-a.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

SERVISNE INFORMACIJE

Skuplji od ponoći eurodizel i lož ulje

Poslednje promjene goriva bile su 14. septembra, kada su sve vrste goriva poskupile dva do četiri centa

Foto: Ilustracija

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Eurodizel i lož ulje poskupiće od ponoći tri odnosno dva centa, dok se cijene benzina neće mijenjati, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Cijena eurodizela će u narednih 15 dana iznositi 1,24 eura, a lož ulja 1,21 eura.

Cijene eurosupera 95 i 98 ostaće nepromijenjene na 1,39 eura, odnosno 1,43 eura.

Posljednje promjene goriva bile su 14. septembra, kada su sve vrste goriva poskupile dva do četiri centa.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 11. oktobra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 12. oktobra.

Nastavite sa čitanjem

SERVISNE INFORMACIJE

Berane: Djelovi grada danas više sati bez struje

Iz CEDIS-a su saopštili da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom

Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Djelovi Berana danas će više sati biti bez struje, zbog planiranih radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Od 09 do 14h bez struje će biti uže gradsko jezgro Berana (Tržni centar, Njegošev trg, područje oko Zelene pijace, objekti „Bravera“ i „Kuća hemije“, dio ulice Miljana Vukova, Trg 21. jul i ulica Osme crnogorske brigade).

Od 08.30 do 14.30h struju neće imati Babino.

Od 12.45 do 13.30h ostaće bez električne energije dio prigradskih naselja Šaćina Bara, Hareme, objekti ŠIP Polimlje i Kips, kao i seosko područje Berana.

Iz CEDIS-a su saopštili da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

Piše: Berane online 

Nastavite sa čitanjem

SERVISNE INFORMACIJE

Skuplje sve vrste goriva od ponoći

Eurosuper 98 poskupiće četiri centa i koštaće 1,43 eura, dok će Eurosuper 95 koštati 1,39 eura, što je tri centa više nego sad

gorivo, Foto: Arhiva

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Cijene svih vrsta goriva u Crnoj Gori poskupiće od ponoći.

Eurosuper 98 poskupiće četiri centa i koštaće 1,43 eura, dok će Eurosuper 95 koštati 1,39 eura, što je tri centa više nego sad.

Eurodizel i lož ulje po litru će biti skuplji dva centa, što znači da će litar eurodizela koštati 1,21 eura, a lož ulja 1,19 eura.

“Saglasno odredbama Uredbe o načinu i visini elemenata na osnovu kojih se formiraju maksimalne cijene naftnih derivata („Službeni list CG“ ,broj 23/2021) , naredni obračun će se obaviti 27. septembra a eventualno izmijenjene cijene naftnih derivata važiće od 28. septembra 2021. godine”, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije