Connect with us

HRONIKA

NEZADOVOLJAN INFORMACIJAMA O INCIDENTU

Šaranović još nema informaciju ko je pucao u Beranama

„Formirao sam Komisiju o postupanju policajca u incidentu u Beranama“, kazao je ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da „nije zadovoljan cjelovitošću informacija“ koje je dobio povodom incidenta u Beranama.

U saopštenju je Šaranović naveo da je zbog toga tražio od v.d direktora policije Aleksandra Radovića hitan izvještaj o tom događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti.

„Povodom jučerašnjeg incidenta u Beranama održao sam hitan tematski kolegijum sa v.d direktorom Uprave policije i pomoćnicima direktora za sektor za borbu protiv kriminala, granične policije i opšte nadležnosti. Kako nisam zadovoljan cjelovitošću informacija koje sam dobio, saglasno članu 14 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima tražio sam od v.d direktora hitan Izvještaj o predmetnom događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti. Imajući u vidu da je prilikom samog događaja došlo do upotrebe sredstava prinude od strane policijskog službenika, formirao sam i Komisiju za ocjenu okolnosti pod kojima su upotrijebljena sredstva prinude, čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika“, rekao je Šaranović.

Dodao je da će, u cilju objektivnog informisanja javnosti i kako bi se ista zaštitila od paušalnih informacija, dalja istraga koja se vodi od strane nadležnog tužioca utvrditi na koji način je došlo do povrede službenika sektora granične policije.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Rožaje: Uhapšen 18-godišnji mladić, kroz naselje vozio 112 km/h

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“,

Policija je u Rožajama uhapsila Dž.K. (18) jer je u mjestu Rasadnik, kroz naselje, vozio brzinom od 112 kilometara na sat, kazali su iz Uprave policije na društvenoj mreži X.

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“, navodi se u njihovoj objavi.

Dž.K. je uhapšen i priveden sudiji za prekršaje uz prekršajnu prijavu.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Dječak pao sa krova zgrade Crvenog krsta u Sutomoru: Teško povrijeđen

Dječak pao sa krova zgrade, sa visine od 7- 8 metara

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

Trinaestogodišnji dječak je hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore.

Iz Uprave policije Portalu RTCG saopštili su da je dječak pao sa krova zgrade, sa visine od 7- 8 metara.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Preminula jedna osoba u nesreći na Skadarskom jezeru, uhapšen Cetinjanin

Do nesreće je došlo juče u mjestu Rijeka Crnojevića, a iz policije je sinoć rečeno da je vozač glisera udario plovilom u stub

Potraga na jezeru

U nesreći koja se desila juče na u Rijeci Crnojevića poginula je jedna osoba, a uhapšen je Cetinjanin P. M. (41), saopšteno je iz cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva.

Cetinjanin je, kako se navodi u saopštenju, uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Do nesreće je došlo u 18 časova, u mjestu Rijeka Crnojevića, a iz OKC-a je Portalu RTCG sinoć rečeno da je vozač glisera udario plovilom u stub.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije