Connect with us

POLITIKA

"JEDAN OD KRIVACA ZA NEUSPJELE PREGOVORE JE MILAN KNEŽEVIĆ"

Šćekić: Neki u DF-u ruše dogovore oko nove Vlade i idu na ruku DPS-u

„Uvijek smo spremni za pregovore i dogovore, ali sa SNP-om se više neće niko igrati. Diskutabilno je to zašto DF zajedno sa DPS-om traži da se istovremeno raspišu predsjednički i parlamentarni izbori“, poručio je Šćekić danas u Beranama

Foto: Screenshot

Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić je prilikom današnje posjete Beranama kazao da njegova partija ne snosi odgovornost za neuspjele pregovore oko formiranja nove vlade.

Istakao je da je jedan od krivaca Milan Knežević koji je, kako je naveo, prije ikakvog dogovora napustio sastanak.

„Mislim da se sastanku nije prišlo ozbiljno i odgovorno. Mislim da gospodin Milan Knežević iz Demokratske narodne partije nije uradio ozbiljnu i odgovornu stvar. Trebalo je da ostane za stolom i da saopšti sve to šta je planirao da predloži svim učesnicima da bi moglo na bazi jednog ozbiljnog razgovora da se dođe do određenih rješenja. Nažalost, za politiku kakva je danas, poslije 30 godina DPS uzurpacije, očito je da neki političari nemaju dovoljno kondicije ili nemaju dovoljno odgovornosti prema građanima“, naveo je Šćekić.

Dodao je da se sa SNP-om više niko neće poigravati.

„Uvijek smo spremni za pregovore i dogovore, ali sa SNP-om se više neće niko igrati. To što neko koristi svoje mašinerije mi nećemo podleći tim pritiscima. Jednostavno moramo se poštovati i voditi računa o svakojizgovorenoj riječi. Ja juče nijesam vidio ozbiljan argument jer niko sa sastanka nije izašao sakonkretnom ponudom. Niko nije ponudio ništa. Ne možemo u vazduhu pričati. Oni koji nijesu ništa ponudili su izašli i napustili sastanak“, istakao je Šćekić.

Kazao je da je diskutabilno zašto Demokratski front zajedno sa DPS-om traži da se istovremeno raspišu predsjednički i parlamentarni izbori.

„Ako je DPS sa svojim satelitima tražo vanredne izbore kako je moguće da neko, konkretno u ovom momentu Demokratski front, traži isto što i DPS. Zašto im ide na ruku i traži vanredne izbore. Zašto bi uporedo išli parlamentarni i predsjednički izbori i zašto to sad i jednima i drugima odgovara. Zašto neko ne želi da potpuno razmontira DPS i da ga svede na istorijski minimum, nego želi da uništi SNP. To je pitanje upravo za ove ljude koji su na taj način prokometarisali minula dešavanja“, naveo je Šćekić.

Ustvrdio je da unutar Demokratskog fronta postoje ozbiljni problemi.

„Mislim da u samom Demokratskom frontu ima problema, jer je očito da određene strukture unutar tog saveza ne prate sve na isti način, nego su neprekidno opredijeljeni prema tenziji i svađi, prema podjelama, što i odgovara samom DPS-u. Očito je da oni jedni druge hrane im svađama. Ova Vlada želi da ide u pravcu prevazilaženja podjela“, zaključio je Šćekić.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Održan sastanak kod Milatovića: Prisustvovali Bečić, Medojević, Spajić, Joković, Vukšić, Ibrahimović…

Sastanku nisu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić

Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna održan je danas u Vili Gorica u Podgorici.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim temama za dalji razvoj Crne Gore.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku sa Milatovićem su prisustvovali predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Abaz Dizdarević, nosliac liste „Narodne koalicije“ Dejan Vukšić, lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić, predsjednik Force Genci Nimanbegu, predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović i nositeljka liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ Dragica Perović Ivanović.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku njijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Knežević neće na sastanak kod Milatovića: Zahvaljujući DF-u ubjedljivo ste pobijedili Đukanovića

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om

Predsjednik Demokratske narodne partije i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević sinoć je u sali Doma vojske u Pljevljima, na skupu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ odgovorio na poziv za sastanak predsjednika države Jakova Milatovića i jasno kazao da neće prisustvovati sastanku.

„Gospodine Milatoviću, zahvaljujući glasovima Demokratskog fronta, zahvaljujući pozivu Andrije Mandića, zahvaljujući svima nama, ostvarili ste ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem 2. aprila. Iako ste nas do 19. marta optuživali da smo dvije strane iste medalje i da želimo da idemo sa Demokratskom partijom socijalista i da smo sve dogovorili sa Milom Đukanovićem. Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu“, kazao je Knežević.

Da je to istina, Knežević istiće da to pokazuju i 22. i 23. april, kada je na Milatović Glavnom odboru ostao u ubjedljivoj manjini, da ga nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem.

„To je najbolji pokazatelj kako je varljiva narodna volja i kako ljudi jasno opredjeljuju ko i što govori, a ko što radi. I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne `98. godine i da je moj razredni starješina, posljednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića“, kazao je Knežević.

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, „jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS“.

„A kada pogledate listu PES-a i DPS-a , ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata“, zaključio je Knežević.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Medojević: Tvrdim da je Spajić kriminalac koji treba da bude procesuiran (VIDEO)

„Očekujem da sve što sam tamo dokazao da Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil“, kazao je Medojević u intervjuu za Portal Berane online

Foto: Berane online

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da sjutra ima specifičnu situaciju jer u osam sati ide na suđenje gdje ga, kaže, tuži lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, a u 10 sati ide kod predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića na konsultacije.

„Idem na suđenje gdje me tuži Spajić za povredu časti i ugleda. Treba u osam da idem da se sudim sa njim, a u deset idem kod Jakova Milatovića na razgovore o budućnosti Crne Gore i o konsolidaciji demokratije“, kaže lider PzP-a u intervjuu za Portal Berane online.

O Spajiću je, kako kaže, sve rekao.

Podsjetio je da je predao četiri krivične prijave glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

„Očekujem da sve što sam tamo dokazao da Novović vrlo brzo interveniše, otvori istragu i liši slobode Milojka Spajića, jer je pokazao kriminalni koruptivni profil… Tvrdim da se radi o kriminalcu koji treba da bude procesuiran. Jer ako on naslijedi Đukanovića, sa ovim populizmom i vrlo opasnim programom koji sigurno vodi Crnu Goru ka bankrotu i ka grčkom scenariju, ovaj narod i država više neće imati šanse“, istakao je lider PzP-a.

Medojević kaže i da će “pomoći Milatoviću” da napravi distancu od dijela Pokreta Evrope sad.

„Biću na usluzi Jakovu Milatoviuću da mu pomognem da, kao neiskusan i mlad političar, napravi distancu od dijela svoje političke organizacije iza koje stoji opasni, krupni narko-karteli i duvanski karteli“, tvrdi Medojević u razgovoru za Portal Berane online.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije