Connect with us

EKONOMIJA

LIDER PES-A

Spajić najavio da će nova Vlada realizovati milijardu eura investicija iz Japana i Azije

„44. Vlada će sigurno donijeti rezultate koje smo prethodno najavljivali, a zbog pada 42. Vlade nismo do kraja sproveli“, poručio je Spajić

Spajić, Foto: Stevo Vasiljević

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić poručio je večeras na mreži X (nekadašnji Tviter) da će buduća vlada „donijeti rezultate“ koje je najavljivao kao ministar finansija i socijalnog staranja u prethodnoj.

On je to saopštio komentarišući intervju novoimenovanog ambsadora Japana u Crnoj Gori Akire Imamure „Vijestima“, u kom je taj diplomata naveo da je imao dobar susret sa Spajićem ove sedmice u Podgorici, da se nada stabilnoj vladi i da želi da u saradnji s njom traži mogućnost novih projekata u kojima bi učestvovale japanske kompanije.

Spajić je na mreži X napisao da mu je bilo zadovoljstvo da razgovara sa Imamurom, posebno o, kako je rekao, naučno-tehnološkoj, finansijskoj, kulturnoj, turističkoj i raznim drugim oblastima.

Kao ministar, Spajić je krajem jula 2021. godine, po povratku crnogorske delegacije iz zvanične posjete Japanu, saopštio da očekuje milijardu eura investicija iz te države i Azije.

On je večeras naveo da zbog pada 42. Vlade nisu do kraja sprovedeni rezultati koji su najavljivani.

„Radujem se našoj saradnji koja će u toku 44. Vlade sigurno donijeti rezultate koje smo prethodno najavljivali, a zbog pada 42. Vlade nismo do kraja sproveli“, napisao je Spajić.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

EKONOMIJA

Od sjutra novo poskupljenje goriva!

Gorivo će ponovo poskupiti, 12. put od početka godine

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gorivo će od utorka ponovo poskupiti, 12. put od početka godine.

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo je maloprodajne cijene goriva za naredne dvije sedmice, prema kojima će obje vrste benzina biti skuplje za po tri centa, a eurodizel za sedam centi.

Nova cijena benzina BMB 98 će iznositi 1,73 eura, a BMB 95 će koštati 1,69 eura po litru. Nova cijena eurodizela iznosi 1,65 eura po litru.

Poskupilo je za šest centi i lož ulje, koje će koštati 1,61 eura po litru.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Gorivo skuplje od naredne sedmice

Od četiri do sedam centi

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cijene goriva od narednog utorka mogle bi poskupjeti od četiri do sedam centi, potvrđeno je nezvanično iz nafrnih kompanija.

To će biti dvanaesto poskupljenje ove godine.

Obje vrste benzina će poskupjeti za po četiri centa, dok će dizel i lož ulje biti skuplji za sedam centi.

Nova cijena BMB 95 biče 1,70, BMB 98 će iznosti 1,74 eura po litru, eurodizel će dostići cijenu 1,65 eura po litru, a lož ulja 1,61 euro.

Do konačnog obračuna je ostao jedan dan, pa bi cijene mogle biti veće ili niže od ovih za eventualno jedan cent.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Đurović o predlogu DPS-a da se pomogne građanima: Da dodaju još nešto oko besmrtnosti!

Podsjećamo, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović kazao je da ta partija predlaže paket mjera pomoći građanima a koji uključuje sniženje akciza na gorivo i pomoć podstanarima od po 300 eura

Đurović, Foto: Luka Zeković

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović osvrnuo se na je set mjera koji je Klub poslanika DPS-a danas predstavio na svojoj pres konferenciji.

„Iskreno, očekivao sam ipak nešto smislenije i sa manjom dozom populizma.
Možda da su dodali nešto oko besmrtnosti pa da upotpune priču“, napisao je ministar.

Podsjećamo,poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović kazao je da ta partija predlaže paket mjera pomoći građanima a koji uključuje sniženje akciza na gorivo i pomoć podstanarima od po 300 eura.

On je na konferenciji za medije Kluba poslanika DPS-a pozvao Vladu da usvoji i implementira predložene mjere. Podsjetio je da je U Crnoj Gori je od 2022.godine zabilježena najveća inflacija od sticanja nezavisnosti-17,2 posto, a da je potrošačka korpa tokom 2023. godine skuplja za 200 eura u odnosu na avgust 2020. godine.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije