Connect with us

HRONIKA

DISCIPLINSKO VIJEĆE SUDSKOG SAVJETA

Sudija Suzana Mugoša kažnjena 30 odsto od plate i zabranom napredovanja

U optužnom predlogu, disciplinska tužiteljka Dijana Radulović teretila je Mugošu za dva teža prekršaja jer je u novembru prošle godine novinarima izjavila da vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“, kojom je ukinuta njena osuđujuća presuda – kupljena

Mugoša, Foto: Boris Pejović

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša kažnjena je 30 odsto na platu narednih tri mjeseca ali i zabranom napredovanja u naredne dvije godine, odluka je Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta, nakon tajnog glasanja, kojim je predsjedavao Fikret Kurgaš.

Mugoši je kazna izrečena jer je tokom disciplinskog postupka utvrđeno da je počinila teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav tri tačka 13 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Mugoša ima pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Disciplinska kazna za Mugošu je uslijedila nakon prijedloga za pokretanje disciplinskog postupka pred Sudskim savjetom, koji je u novembru prošle godine, podnio predsjednik Višeg suda Boris Savić.

U optužnom predlogu, disciplinska tužiteljka Dijana Radulović tereti Mugošu za dva teža prekršaja jer je u novembru prošle godine novinarima izjavila da vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“, kojom je ukinuta njena osuđujuća presuda – kupljena.

„Smatram da iz sprovedenih dokaza proizilazi zaključak o odgovornosti sudije za disciplinske prekršaje, koji su joj stavljeni na teret. Odbranu sudije cijenim neosnovanom. Predlažem disciplinskom vijeću da usvoji predlog i izrekne disciplinsku sankciju koja je predložena u optužnom predlogu“, navela je Radulović.

Mugoša se branila pred Disciplinskim vijećem da je optuženi u slučaju „državni udar“, lideri koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević, godinama napadaju zbog prvostepene presude kojom ih je osudila na po pet godina zatvora.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Rožaje: Uhapšen 18-godišnji mladić, kroz naselje vozio 112 km/h

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“,

Policija je u Rožajama uhapsila Dž.K. (18) jer je u mjestu Rasadnik, kroz naselje, vozio brzinom od 112 kilometara na sat, kazali su iz Uprave policije na društvenoj mreži X.

„U Rožajama je policija lišila slobode vozača Dž.K. (18) koji se u naseljenom mjestu Rasadnik, gdje je dozvoljena brzina kretanja ograničena do 40 km/h, vozilom kretao brzinom od 112 km/h“, navodi se u njihovoj objavi.

Dž.K. je uhapšen i priveden sudiji za prekršaje uz prekršajnu prijavu.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Dječak pao sa krova zgrade Crvenog krsta u Sutomoru: Teško povrijeđen

Dječak pao sa krova zgrade, sa visine od 7- 8 metara

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

Trinaestogodišnji dječak je hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore.

Iz Uprave policije Portalu RTCG saopštili su da je dječak pao sa krova zgrade, sa visine od 7- 8 metara.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Preminula jedna osoba u nesreći na Skadarskom jezeru, uhapšen Cetinjanin

Do nesreće je došlo juče u mjestu Rijeka Crnojevića, a iz policije je sinoć rečeno da je vozač glisera udario plovilom u stub

Potraga na jezeru

U nesreći koja se desila juče na u Rijeci Crnojevića poginula je jedna osoba, a uhapšen je Cetinjanin P. M. (41), saopšteno je iz cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva.

Cetinjanin je, kako se navodi u saopštenju, uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Do nesreće je došlo u 18 časova, u mjestu Rijeka Crnojevića, a iz OKC-a je Portalu RTCG sinoć rečeno da je vozač glisera udario plovilom u stub.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije