Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

VREMENSKA PROGNOZA

Sunce za prvi dan 2022.: Danas u Beranama do 9 stepeni

Idealno vrijeme tokom novogodišnjih praznika, vedro i toplo

Berane, Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

U Beranama će prvog dana Nove godine, biti pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Najviša dnevna temperatura iznosiće 9 stepeni.

Vjetar će biti sjevernih smjerova, u popodnevnim satima i tokom noći, mjestimično umjeren do jak, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Tokom novogodišnjih praznika očekuju nas neuobičajeno topli i vedri dani u Beranama i Crnoj Gori. Temperatura će ići do 12 stepeni.

„Na osnovu prognostičkog materijala, za danas i sjutra očekuju se idealne vremenske prilike za ovo doba godine. Biće pretežno sunčano, neuobičajeno toplo za ovo doba godine“, saopšteno je ranije.

Navodi se da će kiša i snijeg biti 3,4. i 5. januara, dok se za Božićne praznike očekuje prestanak padavina

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

SERVISNE INFORMACIJE

Beranski vodovod: Racionalno koristite vodu

Korisnici da smanje upotrebu vode u svrhu zalivanja poljoprivrednih površina, bašti, pranja trotoara i koriste je racionalno kako bi se sa postojećim kapacitetima mogle zadovoljiti potrebe za vodom svih korisnika i izbjegle restrikcije

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Zbog neracionalne potrošnje vode došlo je do pada pritiska u sistemu i ugrožavanja vodosnadbijevanja velikog dijela potrošača, saopšteno je iz beranskog Vodovoda.

Oni apeluju na sve korisnike da smanje upotrebu vode u svrhu zalivanja poljoprivrednih površina, bašti, pranja trotoara i koriste je racionalno kako bi se sa postojećim kapacitetima mogle zadovoljiti potrebe za vodom svih korisnika i izbjegle restrikcije.

Radnici DOO “Vodovod i kanalizacija” Berane će u saradnji sa Komunalnom policijom svakodnevno obilaziti teren i protiv svakog korisnika za koga se utvrdi da nenamjenski i neracionalno troši i rasipa vodu preduzeti odgovarajuće zakonske mjere.

Nastavite sa čitanjem

SERVISNE INFORMACIJE

Kiša do ponedeljka: Ekstremno visoke temperature od 1. do 6. juna

„Od srijede ponovo rekordno visoke temperature za ovo doba godine, koje će dostizati do 37 stepeni“

Detalj iz Berana, Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Meteorolog Branko Micev kazao je da nas od popodne do ponedeljka očekuje pad temperature, kiša, grmljavina sa mogućim olujnim nepogodama i gradom.

Od srijede, 1. juna ponovo rekordno visoke temperature za ovo doba godine, koje će dostizati do 37 stepeni. Kako je rekao u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”, takve temperature obilježiće period do 6. juna.

Tokom dana očekuje se grmljavina i pljuskovi. U nedjelju ćemo imati pad temperature u tako će biti do ponedjeljka.

“Promjenljive vremenske prilike, kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Moguće su kratkotrajne pojave olujnih vremenskih nepogoda, jaki udari vjetra, pojava grada sa određenim štetama na terenu”, kazao je Micev.

Od utorka očekuje se stabilizacija vremenskih prilika.

“Na sjeveru u utorak popodne biće kratkotrajna kiša i da kažem da nas od srijede 1. juna pa do 6. juna očekuje ponovo naglo toplo vrijeme, visoke temperature. U natoplijim oblastima od srijede do sledećeg ponedeljka, to je 6. jun, temperature će biti do 37 stepeni. To znači da ćemo ponovo imati rekordne temperature”, kazao je on.

Protekle dane, kako je dodao, obilježile su ekstremno visoke temperature za jun.

“Nikada se nije desilo do sada da temperature vazduha u ovim danima pređu 34 stepena u području Podgorice. Na području Podgorice od 11. maja do juče ovo je drugi po redu rekordan period u posljednjih 70 godina. Na Žabljaku, prosječna maksimalna temperatura u istom tom periodu je rekordno najviša za posljednjih 60 godina”, kazao je Micev.

Ovo je ekstremna situacija, objašnjava Micev, koja ukazuje da smo pod snažnim uticajem tople tropske vazdušne mase sa sjevera afričkog kontinenta, a takvu situaciju uslovljava ciklon koji se nalazi u centru zapadnom Mediterana.

On je napomenuo da su tropske temperature zabilježene i u regionu.

Micev je upozorio i da će se ekstremne temperature u svijetu odraziti na poljoprivredu u cijelom svijetu.

Nastavite sa čitanjem

SERVISNE INFORMACIJE

Danas obustava saobraćaja u Platijama od 11 do 13 sati

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin

Foto: Dan

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, lokalitet Platije, biće potpuno obustavljen saobraćaj 11 do 13 sati zbog obnavljanja horizontalne signalizacije, prenosi TVCG.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije