Connect with us

HRONIKA

AKCIJA SEKTORA ZA BORBU PROTIV KRIMINALA

Uhapšene četiri osobe: Oduzeto oružje, eksploziv, droga… u Beranama, Kolašinu, Pljevljima, Baru…

Službenici ovog Sektora zajedno sa pripadnicim svih regionalnih centara izvršili pretrese na 50 lokacija širom Crne Gore, usmjerene prema članovima organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnim osobama

Četiri osobe, od čega jedna po nacionalnoj potjernici, su uhapšene u akciji koju su rano jutros sproveli službenici Sektora za borbu protiv kriminala, a protiv četiri su podnijete krivične prijave.

Iz Uprave policije saopšteno je da je ovaj Sektor tokom jutarnjih sati na više od 50 lokacija u 19 gradova širom države izvršio pretrese koji su bili usmjereni prema članovima organizovanih kriminalnih grupa, operativno interesantnim i sa njima povezanim licima, u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, narkotika i drugih predmeta…

Foto: Uprava policije

„Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela 24 komada oružja, preko 2.000 komada municije različite vrste i kalibra, 1,3 kilograma eksploziva, djelovi od oružja, četiri vozila visoke klase, jedan motor, opojnu drogu, vage za precizno mjerenje, akciznu robu – cigarete i alkoholna pića, hladno oružje, mobilne telefone i druge predmete“, rečeno je iz Uprave policije.

Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ kriminalistička policija je u Kolašinu uhapsila B.B. iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

„Kod njega su pretresom pronađene i oduzete dvije puške, pištolj, više komada municije, barut, 330 grama gramabalina za municiju, sporogoreći štapin, hladno oružje i mašinica za punjenje municije“.

Kod M.Š. iz Kolašina je pretresom pronađeno i oduzeto oko 1,2 kilograma eksploziva i dva pištolja, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

„U Rožajama je pretresom oduzeta akcizna roba, 232 paklice cigareta, te je protiv jedne osobe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena trgovina, a u daljim aktivnostima ovom licu je oduzet motocikl. Takođe, na teritoriji ovog grada oduzeto je vozilo visoke klase radi provjere. Od operativno interesantnog lica D.B. iz Bijelog Polja je takođe oduzeto vozilo visoke klase radi provjere“, rekli su iz UP.

Pretresom u Beranama kod M.P. policija je pronašla i oduzela preko 100 grama eksploziva, municiju, štapine, žice i sprovodnike za eksploziv, a postupajući tužilac naložio je vještačenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbjednost „Zapad“ pripadnici policije su u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv B.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina, kod njega su pretresom pronađena i oduzeta 43 paketa alkoholnih pića, bez akcizne markice.

Na Žabljaku su, saopštili su iz UP, izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom su kod N.J. pronađena 22 komada municije i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u Šavniku, prilikom realizacije pretresa, zatekla M.A. za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica, i on je uhapšen shodno naredbi suda radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

„Kriminalistička policija je u Nikšiću izvršila pretrese kod tri lica, od jednog je oduzeto vozilo visoke klase, a od drugog revolver i vazdušna puška sa važećim oružnim listovima, kao i dio municije za koju lice nije posjedovalo dozvolu. Oružje i municija su oduzeti i biće predmet upravnog postupka“.

Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su u Zeti pretresom prostorija koje koriste D.M. i R.M. iz Zete pronašli i oduzeli pištolj, lovački karabin, lovačku pušku i oko 1.200 komada municije.

„Po nalogu državnog tužioca R.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija“.

Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ kriminalistička policija je u Baru kod dva lica, koja nisu zatečena na adresi, pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i vagu za precizno mjerenje.

„U Tivtu je lišen slobode R.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresom prostorija koje on koristi pronašla i oduzela materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i vagu za precizno mjerenje. Na području opštine Budva policija je od dva lica oduzela radi provjere 14 komada oružja i oko 630 komada municije sa važećim dozvolama“, zaključili su iz policije.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Bombaški napad na Cetinju: Poginula dvojica „škaljaraca“, više povrijeđenih

Kod Sportskog centra

Foto: Antena M

Dvije osobe su poginule, a više ih je povrijeđeno jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave policije.

Jedna osoba stradala je na licu mjesta, dok je, prema izvoru iz vrha Uprave policije, druga naknadno podlegla povredama.

foto: Luka Marsenić

Prema nezvaničnim saznanjima, obojica stradalih bili su pripadnici zločinačkog škaljarskog klana.

Eksplozija se desila nešto prije devet časova.

foto: Luka Marsenić

Iz Uprave policije saopšteno je da su sve raspoložive policijske ekipe na terenu. U toku je uviđaj.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Muškarac pronađen bez znakova života u svom stanu u Podgorici

Policija se uputila na lice mjesta nakon što su „Vijesti“ objavile apel stanara, koji su zatražili hitnu reakciju nadležnih državnih organa i gradskih službi jer se, kako su ranije rekli, iz stana njihovog komšije danima šire neprijatni mirisi, a njega nijesu vidjeli niti mogu da ga kontaktiraju

foto: Luka Zeković

Stanar zgrade u podgoričkoj ulici Veliše Mugoše A.P. pronađen je u svom stanu bez znakova života, saznaju nezvanično „Vijesti“.

U toku je uviđaj, a u zgradu se trenutno ne može ući.

Policija se uputila na lice mjesta nakon što su „Vijesti“ objavile apel stanara, koji su zatražili hitnu reakciju nadležnih državnih organa i gradskih službi jer se, kako su ranije rekli, iz stana njihovog komšije danima šire neprijatni mirisi, a njega nijesu vidjeli niti mogu da ga kontaktiraju.

foto: Luka Zeković

Stanari su javili da su na lice mjesta izašli policija i vatrogasci.

Kako su ispričali “Vijestima”, problem imaju već nekoliko godina, ali su već danas bili zabrinuti jer su 11. juna od policije dobili informaciju da je komšija smješten u Specijalnu bolnicu u Dobroti, ali im je potom iz te ustanove rečeno da osoba sa njegovim imenom nije hospitalizovana.

Prethodno su se stanari obraćali Upravi policije, Komunalnoj inspekciji Glavnog grada, Sanitarnoj inspekciji, Centru za socijalni rad…, ali bez uspjeha. Iz službi su uvijek upućivali, tvrde, na drugu službu ili organ, ali im niko nije pomagao.

foto: Luka Zeković

Smatrali su da neko mora reagovati jer nijesu sigurni da je njihov komšija uopšte živ.

“Vijesti” su još prošle sedmice uputile pitanja Upravi policije u vezi sa tim slučajem, ali nijesu odgovorili.

Reporteri “Vijesti” su se ranije danas uvjerili da se ulaz, a posebno drugi sprat, gdje je sporni stan, osjećaju na trulež.

“Već duže vrijeme, čak i više od dvije godine imamo problem, jer u našem ulazu živi čovje koji je, koliko smo u saznanju, trenutno na liječenju u psihijatrijskoj bolnici u Kotoru, u Dobroti. On je bio na liječenju, pa se vratio i pravio velike probleme. Ispušta uznemiravajuće krikove, glasove,… Nikome, pa čak ni nama koji smo na to navikli, nije prijatno. Nama je postao život nepodnošljiv, jer se iz njegovog stana širi smrad. Došlo je do izlivanja fekalija, ali mi nijesmo sigurni da je on u Dobroti. Postoji vjerovatnoća da čovjek može biti tu, da mu je pozlilo… Niko od inspekcijskih organa nije reagovao, a stanje je ovako najmanje 15 dana”, kazala je “Vijestima” stanarka Tatjana Marković.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Poginula jedna osoba u nesreći na putu Kolašin – Mateševo

U sudaru su učestvovali automobil i kamion

foto: Privatna arhiva

Jedna osoba stradala je u saobraćajnoj nesreći koja je dogodila oko 10.30 sati, u mjestu Jezerca, na magistralnom putu Kolašin – Mateševo.

To je „Vijestima“ nezvanično saopšteno iz kolašinske policije.

foto: Privatna arhiva

U sudaru su učestvovali automobil i kamion.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije