Connect with us

HRONIKA

AKCIJA SDT I SPO

Uhapšeni pripadnici „kavačkog klana“ zbog planiranja ubistava Vukotića i Jovanovića

Uhapšeni su Borko Bešović, Boris Pejović i Saša Dragojević. Istragom je obuhvaćen i Radoje Živković koji je u bjekstvu

Ilustracija, foto: Filip Filipović/ADRIA

Trojica pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan uhapšeni su jutros zbog sumnje da su planirali likvidacije sad pokojnih Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića.

Uhapšeni su Boris Pejović, Borko Bešović i Saša Dragojević, pišu „Vijesti“. Istragom je obuhvaćen i Radoje Živković koji je u bjekstvu, prenosi „Dan“.

„Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode B.B, B.P. i S.D, i protiv njih, ali i protiv R.Ž., koji je u bjekstvu, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, koja je imala za cilj lišenje života oštećenih J.V., za vrijeme boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i J.J., dok je boravio u Kotoru, u zgradi koju su zvali „Pentagon“, u 2020. godini“, saopštio je speciojalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Dodaje da je policija prethodnih dana, po naredbi suda, a po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage ubistava Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, obavila pretresanje objekta štek garaže i kuće kriminalne organizacije „kavački klan“, u Podgorici.

„I pronašla veliku količinu municije razlicitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, više pari rukavica, motocikala, teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške, opremu za sječenje vozila“, naveo je Radonjić.

Specijalno državno tužilastvo i Specijalno policijsko odjeljenje, dodaje, će nastaviti da preduzimaju dalje radnje u ovim krivičnim predmetima.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Dojava o bombi u Kotoru: Evakuisani učenici Pomorske škole i Gimnazije

Policija je na licu mjesta

Škole u Kotoru

Na mejl Pomorske škole u Kotoru stiglo je upozorenje da je podmetnuta bomba.

Učenici te škole kao i Gimnazije, koja se se nalazi u okviru istog objekta, evakuisani su.

Policija je na licu mjesta.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

U Barama Kraljskim zaplijenjena krijumčarena roba vrijedna preko 20.000 eura

Vozilom upravljao Rožajac

Foto: Uprava policije

Službenici Uprave carina i granične policije zaplijenili su, na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo, veću količinu krijumačarene tekstilne robe i obuće, vrijednosti više od 20 hiljada eura.

Iz Uprave carina su kazali da su, u saradnji sa službenicima policije, postupajući po operativnim informacijama, u noći između utorka i srijede, vršili su kontrolu na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo.

Tom prilikom, kako navode, u mjestu Bare Kraljske, zatečeno je vozilo iz kojeg se osoba koja je upravljala vozilom udaljilo od vozila neposredno prije dolaska carinskih i policijskih službenika.

Kako navode, daljim operativnim radom utvrđeno je da je vozilom podgoričkih registarskih oznaka upravljao F.B. (42) iz Rožaja.

Iz Uprave carina su rekli da je pregledom vozila pronađena veća količina tekstilne robe i obuće, ukupne vrijednosti 20.680 eura.

Prema njihovim riječima, carinski službenici su oduzeli predmetnu robu s obzirom da nema dokaza o njenom porijeklu.

„A predmet su predali na dalje postupanje policijskim službenicima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta Bijelo Polje koji će u komunikaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kolašinu preduzeti dalje korake“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Podgorica: Udes kod Komana, tri osobe primljene u Klinički

Tri osobe su primljene u Urgentni blok

Na Komanskom mostu nadomak Podgorice u 7.50 sati desila se saobraćajna nezgoda, nekoliko osoba je povrijeđeno, saopšteno je Portalu RTCG iz OKC Uprave policije.

Kako kažu, tri osobe su primljene u Urgentni blok KCCG.

Više detalja za sada nije poznato.

Uviđaj je u toku.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije