Connect with us

SPORT

TOK SUĐENJA

(UŽIVO) SUĐENJE ĐOKOVIĆU Konačna odluka: Mora da napusti Australiju

Pratite uživo na Portalu Berane online iz minuta u minut

FOTO: EFE, JAMES ROSS / EPA

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Novak Đoković večeras će saznati konačnu odluku o tome da li će igrati na Australijan openu ili ne, a dešavanja iz Melburna možete uživo pratiti na Portalu Berane online.

Došao je i taj trenutak: Večeras ćemo saznati hoće li najbolji teniser svijeta Novak Đoković dobiti priliku da se bori za 21. grend slem titulu, desetu u Australiji i ulazak u istoriju tenisa.

Sa jedne strane su „naoštreni“ političari, mediji i većinsko stanovništvo Australije, a sa druge – srpski teniser koji samo želi da se takmiči.

Budite uz „Berane online“, pratićemo čitavo suđenje uživo, obavještavaćemo vas o situaciji iz minuta u minut i zajedno navijati da Novak pobijedi i u ovom meču, iako se on odigrava na terenu koji je za njega nepoznat.

07:54 – Sud odlučio, Novak mora da napusti zemlju

Federalni sud u Australiji doneo je konačnu presudu koja nije povoljna po Novaka Đokovića. On će morati da napusti Australiju, a sudija Alsop potvrdio da su sva trojica sudija saglasna u ovoj odluci. Đoković nema pravo na žalbu.

07:48 – Isti zahtjevi, Alsop donosi odluku

Novakovi advokati ostali su pri zahtevu da Novak bude pušten pola sata nakon presude, ukoliko ona bude povoljna po njega.

7:40 – Poznato kada će sud saopštiti odluku

Konačna odluka Federalnog suda u slučaju Novaka Đokovića biće poznata u 7.45!

07:16 Australijan open objavio raspored prvog dana

Ukoliko sudska presuda bude pozitivna po Novaka, on će igrati poslednji meč prvog dana Australijan opena. Tako bi mali srpski derbi između Đokovića i Miomira Kecmanovića u prvom kolu trebalo da počne oko 11 časova po srednjeevropskom vremenu i igraće se na „Rod Lejver areni“.

Što se ostalih tenisera iz Srbije tiče, Dušan Lajović igra prvi meč na terenu 14 protiv Martona Fučoviča, jedan sat nakon ponoći po našem vremenu, dok će u istom terminu Laslo Đere igrati protiv Denisa Šapovalova na „Džon Kejn areni“. Treći meč dana na terenu na kom igra i Lajović, odigraće Nikola Milojević, koji je stigao iz kvalifikacija i koji za rivala ima Makenzija Mekdonalda iz SAD.

04:42 Zaključak

Teoretski gledano, postoji šansa da se čak ni danas cijela priča ne završi, svakakve varijante su još u igri, ali nekako svi vjeruju da će se na Federalnom sudu staviti tačka.

Vud je izrazio zahtev da Đoković bude pušten na slobodu u roku od 30 minuta od donošenja odluke, ukoliko sud bude oborio odluku ministra.

Glavni sudija Džejms Alstop kaže da sud svakako neće moći da da obrazloženje za konačnu odluku danas, ali se nada da bi kasnije tokom večeri mogao da da na znanje „na šta se cilja“.

„Ono što se nadamo jeste da bismo proveli posle podne i rano veče baveći se argumentima koji su izneseni sudu, ne sa ciljem da se danas iznesu puni razlozi, već sa ciljem, ako je moguće, da se dođe do pogleda na ishod.

Nadamo se da ćemo to učiniti kasnije posle podne. Dakle, u izvesnom smislu ne tražimo od advokata da ostanu na sadašnjim pozicijama, ali se nadamo da ćemo kasnije biti u poziciji šta da kažemo stranama, odnosno šta predlažemo da se uradi“, saopštio je sudija.

04:37 Kraj saslušanja!

Sud se povukao da razmotri argumente. Kako je glasni sudija rekao, nada se da će kasno popodne moći da obavijesti obje strane o daljem toku i da li će odluka biti doneta u toku današnjeg dana ili možda sjutra.

04:32 Vud: Tražićemo hitno oslobađanje

„Ukoliko sud presudi u našu korist, tražićemo da Novak bude odmah oslobođen. Odmah, u roku od 30 minuta“, rekao je Vud.

04:30 Vud „udara“ jako

„Ministar nigde ne pokazuje da je bio svjestan posledica koju bi njegova odluka mogla da izazove, niti pokazuje da je svjestan time kakve je makar potencijalne antivakserske sentimente mogla da izazove čitava situacija do koje je došlo najprije zbog odluka koje je država donosila“.

„Nije razumno biti svjestan nečega a to ne uzeti u obzir prilikom odlučivanja“, rekao je Vud.

04:17 Lojd završio izlaganje

Slijedi još preostali dio Novakovog advokata – zastupnika Vuda.

04:11 Sud advokatu države: Vud vas je pitao – „gdje su vam dokazi“

Sud je podsjetio Stivena Lojda na to da je advokat Novaka Đokovića postavio pitanje na koje se to dokaze država poziva da je Novak opasnost, da širi antivakserske stavove i utiče na ljude da se ne vakcinišu.

03:56 „Đoković ima veliki uticaj u Srbiji, a tamo je vakcinisano manje od pola populacije“

Advokat Vlade Australije je odgovorio odbrani Novaka Đokovića da je neosnovano proglašen antivakserom krajnje čudnom izjavom, a pomenuo je i „dokaze“ da je teniser protiv vakcinacije.

„Podnijeli smo dosta dokaza da se Đoković protivi vakcinaciji protiv kovida, taj materijal ću i ponoviti. Postoje dokazi iz prošlosti koji ukazuju da smo u pravu i na to se oslanjamo. Želim da odgovorim mom kolegi koji je rekao da treba da postoje dokazi da je gospodin Đoković uticao na vakcinaciju, priznajem da ministar to nije naveo, ali se može zaključiti da Novak Đoković ima najviši status u Srbiji, status ikone, i kakav efekat ima tamo. U Đokovićevoj rodnoj zemlji je vakcinisano tek manje od pola populacije i on je svojevremeno kritikovao tamošnju vladu zbog uvođenja vakcinacije, postoje čak i dokazi toga. Ministar je zbog toga mogao da podnese dokaze, imao ih je“.

03:50 Vlada svjesna šta donosi deportovanje

Stiv Lojd je poručio kako je ministar iskoristio svoje diskreciono pravo svjestan šta bi moglo da izazove deportovanje Novaka Đokovića.

„Ministar u ovoj oblasti ima široka ovlašćenja, a drugi aspekt je ovlašćenje koje je dato, fokusirajući se na to, što sam već pomenuo sudu, da prisustvo Đokovića u Australiji i ostanak odraziće se na ranije odluke saveznog suda. Ne postoji ništa što govori da to zahteva da se uzme u obzir da li će ta osoba biti uklonjena iz Australije, što nije obavezno, dok u tekstu ništa ne ukazuje da bi bilo nerazumno da se na te činjenice ne obrati pažnja. Paragrafi odražavaju suvereno pravo osobi kojoj je dozvoljeno da bude u Australiji, da država ne mora da brine o strancu koji mora da bude uklonjen. Uzeli smo u obzir šta će se desiti ako ga deportujemo, ministar ima pravo da donese tu odluku i uzeo je u obzir sve kontraargumente. Taj argument je samo jedan deo stvari, kao i potencijalni nemiri“.

3:40 Teniseri ne znaju kada će na teren

Dok Novak Đoković ne zna da li će uopšte izaći na terene Australijan opena, manje od 24 sata do početka turnira ostalih 127 tenisera ne zna termine u kojima će igrati svoje mečeve. Cio teniski svijet čeka da se razriješi ovaj slučaj.

03:34 Suđenje nastavljeno

Ipak je to bilo blago kašnjenje, tek oko pet minuta se odužila pauza.

03:30 Odužila se pauza

Trebalo je da sudije već pre pola četiri budu na svojim mjestima, ali do nastavka suđenja još uvijek nije došlo.

03:22 Isplivao dokument koji ide Đokoviću u korist

Dokument koji se pojavio je dokaz da Đoković nije zdravstveno opasan u Australiji, zbog toga su vjerovatno i predstavnici države „promijenili ploču“ na sudu i sada govore kako je Srbin opasan po javni red i mir.

03:14 Nikad više uvreda za Novaka

Najbolji teniser svijeta je glavna tema u svijetu ovih dana, a mnogi nisu na strani Novaka Đokovića. Među njima su i oni u tome prilično radikalni, koji ne biraju riječi kada je Srbin u pitanju.

03:00 I Lojd potvrdio – Novak neće govoriti

Pred pauzu, advokat Vlade Australije je potvrdio pisanje medija da se Novak Đoković neće obratiti i u tom obliku učestvovati u procesu.

„Đoković je izabrao da ne bude u procesu. Mogao je da postavi stvari jasnijim, ako je trebalo da se pojasne. On to nije želio da uradi i to ima važne posledice“, naveo je Lojd.

02:40 Šta nas očekuje

Pauza traje, tako će biti sve do 3.30 kada advokat Vlade Australije Stiven Lojd bude nastavio, još sat vremena. Potom će Novakov advokat Vud imati dodatnih pola sata, što još uvijek nije potvrđeno, a onda će se sud povući i donijeti odluku. Očekuje se da će Vud završiti do 5 ujutru, a ne zna se koliko će sudijama biti potrebno da odluče. Svakako, vrlo verovatno će oni samo izreći odluku a da će možda čak i 24 sata kasnije stići obrazloženje.

02:29 Pauza!

Konačno je prekinuto suđenje, sudije su pitale advokata Lojda koliko mu je još vremena potrebno, kada je rekao da mu treba još sat vremena, prozvana je jednočasovna pauza.

02:20 Novak neće svjedočiti?

Kako prenose mediji u Australiji, Novak Đoković se neće pojavljivati niti svjedočiti na ovom suđenju. Ostaje da vidimo da li će zaista biti tako.

02:15 Direktor AO odbio intervju?!

Prvi čovjek Australijan opena, Kreg Tajli, nije se pojavio na dogovorenom intervjuu za jednu australijsku televizijsku kuću, a mnogi misle da to ima veze sa odlukom oko Novaka.

02:13 Australijanci stižu i da se našale

„Ne znam zašto se Novak uopšte brine oko ovoga kada će Kokinakis sve da ih počisti sa terena“, glasi tvit Nina Bučija, novinara australijskog izdanja „Gardijana“.

Buči, naravno, aludira na titulu koju je australijski teniser danas osvojio na domaćem terenu, na turniru u Adelejdu.

02:09 Manjak razmišljanja o posledicama

„Bilo je jasno svakome, ko ima dovoljno razuma, da će otkazivanje vize izazvati javnu uznemirenost u javnosti, uzmimo u obzir fokus na tu činjenicu, na posledice odluke. Ako govorimo o smještanju u pritvor, postojao je strah od protesta…“, rekao je sudija Alsop.

Uslijedio je odgovor advokata Vlade Australije:

„Mi se ne bavimo posledicama, bavimo se njegovim prisustvom u Australiji. Tu je iznenađujući zaključak, odluka Australije o otkazivanju vize negome ko predstavlja rizik u pogledu suvereniteta i prava na to ko dolazi u Australiju. Prihvatamo da je relevantno, ali nije zahtijevano da se razmatra o posledicama. Ministar je bio svestan da njegova odluka može dovesti do nemira, ali je ministar bio zabrinut da će prisustvo Đokovića ohrabriti ljude da oponašaju njegove stavove što će dovesti zdravlje Australijanaca u opasnost. Prihvatio je mogućnost postojanja nemira, ali je opasnije jačanje antivakserskog sentimenta. Đoković je uticajna osoba, njegovo prisustvo bi predstavljalo jaču pretnju za Australiju zbog njegovih antivakserskih stavova. Đoković ima istoriju ignorisanja bezbjednosnih mjera, čak i kad je bio zaražen obavio je intervju i fotografisanje sa skidanjem maske. U tom pogledu, racionalna je odluka ministra jer popularni sportovi promovišu ideje i stavove, ali njegova povezanost sa jednim stavom, htio to on ili ne, prisutna je i njegovo prisustvo je ozbiljan rizik i na tom osnovu je ministar donio odluku“, naveo je Lojd.

02:04 Tužilac se dotakao spornog intervjua za „L’Ekip“.

„Čak i kada je znao da ima koronu, otišao je na intervju i fotografisanje koje je podrazumijevalo skidanje maske“, podvukao je zastupnik države.

02:02 Advokat Vlade Australije insistira da je Novak protiv vakcinacije

Advokat Lojd insistira na tome da je Novak Đoković protiv vakcinacije, mada najbolji teniser tako nikada nije djelovao.

„Đokovićeve izjave, ali i tekst iz BBC-ja samo potvrđuje mišljenje vlasti da je on protiv vakcinacije. Čak i prije nego što su vakcine bile dostupne, on je bio protiv. Sigurno je da je ostavio prostor za promjenu stava, ali njegovi javni stavovi nisu išli u korist vakcinacije“, naveo je Lojd.

On je zatim nastavio sa kritikama Srbina navodeći da bi Novakovo prisustvo u Australiji, imajući u vidu njegovu popularnost i uticaj koji ima na ljude, svakako predstavljalo ozbiljan rizik po Australijance.

„On je uzor mnogima, a s obzirom da je i nedavno ignorisao kovid mjere, njegov ostanak u Australiji mogao bi da podstakne na slično ponašanje“, rekao je Lojd.

01:57 Protesti ispred Kanala 7

Pristalice Novaka Đokovića protestovale su ispred zgrade „Kanala 7“, čiji su voditelji prije nekoliko dana iznijeli niz skandaloznih uvreda na račun srpskog tenisera.

01:52 Ovo ne valja, sudija insistira na „zdravom razumu“

Iako je Đokovićev tim insistirao na dokazima i činjenicama, sudija i advokat države insistiraju na „zdravom razumu“.

„Riječ dokaz ne bi trebalo da bude pogrešno shvaćena. Neophodno je da postoji materijal koji uključuje racionalnu i razumnu upotrebu percepcije i zdravog razuma, na mjestu na kom se donosi odluka. Treba biti oprezan kada se govori o dokazima. Prije odluke, pored materijala, neophodno je uključiti i to pto se može izvući iz zdravorazumskog shvatanja i percepcije onoga što je relevantno za život u zajednici“, naveo je sudija Džejms Alsop.

01:45 Odbrana Australije: Ministar Houk ima pravo da tako percepira

„U ovoj fazi pandemije… Novak je mogao uveliko da bude vakcinisan da je to htio. To što je i dalje nevakcinisan ukazuje na njegov izbor i stav… Ministar Houk ima pravo da ga tako percepira“, započeo je izlaganje advokat Vlade Australije, gospodin Lojd.

On je dodao da je Novakov razlog za nevakcinaciju to što je bio zaražen kovidom-19 u decembru, ali ističe da je srpski teniser mogao da se vakciniše prije toga, s obzirom da pandemija traje duže od dvije godine.

Lojd je argumente sortirao u tabelu:

01:43 Šta li mu je Novak zgriješio?

Rotenberg tokom suđenja veka iz arhive vadi snimke protiv Đokovića i „bljuje vatru“ po Tviteru.

01:38 Zaključak Novakovog pravnog tima

Zastupnik Vud je u zaključku ukazao na kontradikciju u tome što ministar Houk nije pitao Đokovića za njegov trenutni stav o vakcinaciji, uprkos tome što je tvrdio „da teniser ima dobro poznato mišljenje o vakcini“.

Ministar Houk se umjesto toga oslanjao na stari tekst BBC-ja, objavljen pre nego što je napravljena bilo koja vakcina za kovid-19, kako bi „dokazao“ da je Novak protiv vakcinacije.

„Oslanjanje na stari članak je potpuno van konteksta“, zaključio je Vud i time završio izlaganje koje je trajalo više od sat i po vremena.

01:33 Odbijena pauza

Sudije su predložile jednočasovni odmor, ali je predstavnik države Australije Lojd odbio pauzu za ručak i odmah počeo sa izlaganjem.

01:22 Vud privodi kraju

Prvi čovek Novakove odbrane je naglasio da će uskoro završiti, za oko 15 minuta. Bavi se trećom tačkom odbrane, a sada je rekao:

„Gdje postoje dokazi, racionalni dokazi, da je ministrova odluka da Đokovićevo prisustvo u Australiji može da izazove posledice o kojima ministar govori, o tome da će bujati antivaksersko raspoloženje. Da su dokazi postojali, mogli bi bili identifikovani, ali ministar nije naveo nijedan“.

01:24 Žurka ispred suda u Melburnu

Dok Novak Đoković čeka da njegovi advokati završe izlaganje, a onda i da sudije konačno saopšte poslednju odluku, fanovi najboljeg tenisera su se okupili i uz srpske zastave i pjesmu čekaju rasplet ročišta.

01:20 Australija protiv Novaka

Grafikon ankete portala „Te Age“ pokazuje dominantan sentiment Australijanaca koji glasi: Protjerajte Novaka Đokovića.

01:14 „Gardijan“: Vud razara argumente Vlade Australije

Britanski „Gardijan“ takođe pomno prati ovo saslušanje, a njihov novinar Pol Karp piše da Novakov advokat „razara argumente australijske Vlade“.

01:08 „Vaša neodgovornost je perverzna“

Oštre reči Novakovog zastupnika Vuda:

„Neuspjeh ministra Houka da razmotri posledice deportacije mog klijenta mogu samo da opišem kao perverziju. Zaista, ima nečeg perverznog u toliko uskoumnom tumačenju člana 133(c) zakona“.

01:05 Vud ukazao na manjkavosti odluke ministra

„Gospodin Houk je morao da vaga između dvije opcije, da uradi analizu obe mogućnosti: Šta će biti veća šteta? Nemiri zbog deportacije ili nemiri zbog ostanka Novaka Đokovića u Australiji?“.

On je povukao jednoličan potez i odabrao samo jednu opciju, uopšte ne razmotrivši drugu opciju“, rekao je advokat Vud.

01:00 Sada 85.000 gledalaca

Ako ste budni i pratite suđenje Novaku Đokoviću, niste sami. Pogotovo na globalnom nivou pošto zvanični Jutjub prenos prati trenutno 85.000 gledalaca.

00:54 Novakov advokat raznio odluku ministra Houka

Nikolas Vud, Novakov zastupnik, izneo je argumente koji su i više nego jaki u korist prvog reketa svijeta, u kojim se oštro demantuje da je Đoković pretnja za javno zdravlje kao što je ministar Houk saopštio.

00:49 Rotenberg kao da radi na normu

Svakih nekoliko minuta američki novinar ispali poneku otrovnu Tviter strelicu.

„Podsjećam da Đoković ima neverovatno povlašćen tretman u ovom procesu oko deportacije, a sve zbog svog statusa. Ima luksuz da zakazuje saslušanja kasno uveče petkom, subotom i nedeljom, a sve pod izgovorom početka teniskog turnira“, napisao je Rotenberg na Tviteru.

00:44 Podrška od bivšeg rivala

„Ja se poprilično šalim na Tviteru, ali ovo što se dešava sa Novakom postaje smiješno. Čoveka koriste kao političkog pijuna. Manite me komentara o vakserima i antivakserima. Tretirajte ga kao ljudsko biće.“, napisao je na Tviteru Mardi Fiš, bivši američki teniser.

00:42 Zemljotres u sudnici, cunami na obali

Dok su oči cele Australije uprte u slučaj Novaka Đokovića, sa istoka nailazi cunami uzrokovan erupcijom vulkana na ostrvu Tonga.

00:39 I Adrija tur se pominje

Novakova odbrana je naglasila kako Novak Đoković niti u jednom momentu nije podržao kršenje socijalne distance na turnirima u Srbiji i Hrvatskoj koje je organizovao, što je dovelo do većeg broja zaražavanja na kovid.

00:35 Na redu afera „L’Ekip“

Novakov pravni tim se dotakao činjenice da je Đoković otišao na intervju sa novinarom francuskog „L’Ekipa“ iako je znao da je zaražen kovidom-19.

„Novak Đoković je svjestan da je to bila greška u procjeni“, rekao je advokat Vud.

00:31 „Sramota i apsurd“

Vojs for Viktorija, advokatski tim iz australijske države Viktorija, argumentaciju koju je izneo ministar Houk u odluci o ukidanju vize Đokoviću naziva sramotom.

„Houk je povezao antivakserske proteste na kojima Đoković nije ni pomenut. Advokat Vud je naveo da Đoković nikada nije govorio o nekom aktivakserskom pokretu. Poentirao je da je prvi incident, u kom je Novak pomenut u kontekstu antivakserskih pokreta, nastao u momentu kada je Đoković prvi put ostao bez vize. Čist apsurd!“, navodi se.

00:30 Đoković i pored pobjede može biti deportovan?!

I u slučaju pobede Novakovog tima moglo da dođe do ukidanja vize prvog reketa svijeta, ali iz drugih razloga.

00:27 Ministar Houk i BBC

Ovo je tekst BBC-ja na koji se selektivno pozivao minstar za imigraciju kada je ukinuo vizu Novaku Đokoviću:

00:21 Novak nije „junak australijskih antivaksera“

Ministar Houk se pravdao riječima da nije odluku donosio na osnovu sadašnjih stavova Novaka Đokovića o vakcinaciji, već zbog opasnosti da Novakovo prisustvo podstakne antivakserski sentiment i potencijalno dovede do okolnosti u kojima ljudi odbijaju da prime vakcinu ili revakcinu.

Advokat Vud je rekao da ta tvrdnja ministra nije tačna, kao ni ona da je Novak postao „junak australijskih antivaksera“.

„Moj klijent je dobio podršku svojih navijača, kao i ljudi koji su bili rezignirani načinom na koji mu je ukinuta viza. Antivakseri su iskoristili slučaj da izađu na ulice iako Novak nikada nije pružio podršku takvim ekstremnim grupama“, podvukao je Vud.

FOTO: JAMES ROSS / EPA

00:12 Ministar djelovao inspirisan medijima

Advokat Vud podseća na izjavu ministra Houka da nije ni pročitao medicinsku dokumentaciju Novaka Đokovića.

Spomenuo je da se ministar oslanjao na tvrdnju da je Novak „rizik po javno zdravlje“.

Advokat spominje na medijske izveštaje koji su uticali na Houkovu odluku, pogotovo tekst BBC-ja koji se bavio Novakovim komentarima o vakcinaciji, kao i o izveštajima britanskog servisa o „opasnosti od građanskih nemira u režiji antivaksera“.

„Đoković se nikada nije protivio vakcinaciji, Novak je rekao da nije stručnjak i želi da izabere šta je najbolje za njegovo tijelo, te ne želi da ga neko tjera da primi vakcinu kako bi se takmičio“, u nastavku je izjavio Đokovićev advokat.

00:09 Čak 75.000 ljudi gleda prenos

Samo putem zvaničnog Jutjub prenosa oko 75.000 ljudi u ovim momentima prati suđenje Novaka Đokovića.

Foto: Screenshot

00:01 Ministar Houk na udaru

Đokovićevi advokati su nastavili da insistiraju na izjavi imigracionog ministra Aleksa Houka koji uoči suđenja nije kao razlog za oduzimanje vize pomenuo medicinsko izuzeće najboljeg tenisera svijeta, zbog čije je navodne nepotpunosti proteklog puta i bila oduzeta viza Đokoviću.

Ministar je rekao jedno, odlučio drugo, rekla je Novakova odbrana.

23:55 Deportacija može da izazove haos

Novakovi advokati pokušavaju da ospore argument ministra za imigraciju Aleksa Houka, govoreći da Novakova eventualna deportacija može doneti mnogo veću štetu od njegovog ostanka u zemlji.

„Deportacija bi mogla da proizvede antivakserske proteste i kršenje javnog reda i mira, nanoseći štetu kako Australiji, tako i samom Đokoviću“, rekao je advokat Vud.

FOTO: EPA/DAVE HUNT / EPA

23:54 „Mrzitelj“ totalno izgubio živce

Najveći Novakov kritičar Ben Rotenberg je na svom profilu objavio informaciju da teniseri na Australijan openu izbjegavaju Đokovića, zbog čega je dobio žestoke kritike, da bi potom blokirao profil poznatog tenisera.

23:50 Novakova odbrana fokusirana na izjavu Houka

Novakov advokat Nikolas Vud je na nogama i obraća se sudu. Vud navodi da na početku želi da se fokusira na izjavu ministra Houka o razlozima za ukidanje vize Đokoviću.

23:48 Tročlano vijeće zbog što brže odluke

Sudija Alsop je objasnio da je tročlano sudsko vijeće formirano kako bi se što pre donela presuda u ovom slučaju, jer Australijan open počinje u ponedeljak. U prevodu – konačna odluka potrebna je što pre.

23:45 „Trebalo bi da završimo do ručka“

Sudija je istakao da saslušanje ne bi trebalo da traje dugo, ali da svakako neće postavljati vremenske okvire.

„Trebalo bi da završimo do ručka, a ako se to ne dogodi… svakako vas neću ograničavati“, rekao je sudija Alsop.

23:32 Suđenje je počelo

23:31 Skoro cijela Australija revakcinisana

Čak 93,8% Australijanaca starijih od 16 godina je revakcinisano, a ova grafika najbolje pokazuje stav te države po pitanju korone i vakcinacije:

23:30 Podrška za Novaka iz Italije

Marko Melandri, italijanski Moto GP vozač, izneo je šokantnu izjavu, a potom podržao Novaka Đokovića. Opširnije pročitajte u posebnom tekstu.

23:25 Početak kasni

Novak Đoković je stigao, ali početak suđenja kasni. Ono bi trebalo da počne u 23.30, mada je najavljeno da će krenuti u 23.15.

23:16 Šta ako Novak pobijedi sud?

Nakon što ročište bude gotovo, znaće se definitivna sudbina srpskog tenisera, a tročlano vijeće sudija Dejvid O’Kalahan, Entoni Besank i Džejms Alsopom riješiće sve dileme.

23:00 Novak je krenuo na sud

Osvanuo je i prvi snimak Đokovića koji je napustio ozloglašeni hotel „Park“ i uputio se ka sudu i novom saslušanju gdje će se po drugi put boriti protiv australijskog suda.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

SPORT

Košarkaši Crne Gore igraće umjesto Rusije na Evropskom prvenstvu

Eurobasket je na programu od 1. do 18. septembra u Gruziji, Njemačkoj, Italiji i Češkoj

Foto: KSCG

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Sada je potvrđena informacija – muška košarkaška reprezentacija Crne Gore će igrati na Evropskom prvenstvu, objavila je Fiba.

Naša selekcija na Eurobasket ide umjesto Rusije, koja je diskvalifikovana zbog rata u Ukrajini.

„Crveni“ će na EP igrati u grupi A – rivali u Tbilisiju biće Španija, Turska, Gruzija, Belgija i Bugarska.

„Crna Gora kao tim sa najboljim učinkom (po tri pobjede i poraza) zamijeniće Rusiju u grupi A u Tbilisiju“, napisala je FIBA.

Evropsko prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra u Gruziji, Njemačkoj, Italiji i Češkoj.

Nastavite sa čitanjem

SPORT

Ajntraht Frankfurt osvojio Ligu Evrope: Uzeli evropski trofej posle 40 godina

Nakon boljeg izvođenja penala, Ajntraht je protiv Glazgov Rendžersaje slavio 5:4. U regularnom toku meča rezultat je bio 1:1.

Foto: Reuters

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Finale Lige Evrope između Glazgov Rendžersa i Ajntraht Frankfurta u Sevilji završeno je pobjedom njemačkog tima koji je osvojio prvi evropski trofej poslije 42 godine i od naredne sezone igraće u Ligi šampiona.

Nakon boljeg izvođenja penala, Ajntraht je slavio 5:4. U regularnom toku meča rezultat je bio 1:1. Podužeci su završeni bez većih uzbuđenja, mada je škotski tim pred kraj drugog produžetka propustio veliku šansu. U penal seriji, Ramzi je promašio za Rendžers a u petoj seriji Rafal Santos pogodio i donio trofej njemačkom sastavu.

Na stadionu „Ramon Sančez Pichuan“ u Sevilji Rendžers je poveo golom Džona Arina u 57 minutu. Njemački tim je poravnao u 69.minutu golom upravo Rafaela Santosa.

Ajntraht iz Frankfurta čekao je na evropski trofej 42, a Glazgov Rendžers punih 50 godina. No, samo je jedan klub mogao da podigne pehar Lige Evrope i osvoji prvi evropski trofej u 21. vijeku.

Ajntraht je imao želju da stigne do drugog trofeja u klupskim vitrinama posle onog u Kupu UEFA koji je osvojen davne 1980. godine. Njemački tim je igrao bez komandanta odbrane Hinteregera, ali trener Oliver Glasner je imao sve važne adute u borbi za trofej.

Rendžers je imao isti san, trofej Kupa kupova iz 1972.godine stoji usamljen dosta dugo, Škoti su izgubili finale Lige Evrope 2008. godine od Zenita i htjeli su da dođu do pobjede sada. Trener Đovani Van Bronhorst krenuo je bez najboljeg strelca Alfreda Morelosa, tako da je teret u napadu pao na Kenta, Ariba i Rajta.

Oba kluba imala su jaku navijačku podršku, ne samo na stadionu jer su dobili po 9.500 ulaznica, već i u samom gradu gdje se nalazilo još oko 100.000 navijača

Nastavite sa čitanjem

SPORT

(FOTO) Kadeti RK „Berane 1949“ novi prvaci Crne Gore: U Berane stiže šampionski pehar

Oni su danas dugu i neizvjesnu sezonu Kadetske lige Crne Gore završili u velikom stilu, pobjedom nad Brskovom u Mojkovcu, rezultatom 37:34, i tako došli do velikog trofeja koji je beranski rukomet dugo čekao

Foto: RK "Berane 1949"

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Kadeti Rukometnog kluba “Berane 1949“ novi su prvaci Crne Gore.

Oni su danas dugu i neizvjesnu sezonu Kadetske lige Crne Gore završili u velikom stilu, pobjedom nad Brskovom u Mojkovcu, rezultatom 37:34, i tako došli do velikog trofeja koji je beranski rukomet dugo čekao, prenosi Radio Berane.

Već nakon prošlog kola i meča sa Partizanom, u Beranama, donekle se znalo da će beranski rukometaši biti novi šampioni Crne Gore i samo je trebalo da savladaju Brskovo kako bi to zvanično bili.

Četiri dana nakon tog meča opravdali su ulogu favorita nad Brskovom i slavili u veoma teškom meču. U utakmicu, u koju je stala cijela sezona, ušli su u grču. Neizvjesnost je trajala skoro do samog kraja, odnosno do 54. minuta kada su Beranci prelomili utakmicu i priveli je u svoju korist.

Foto: RK Berane

„Ponosni smo na naše mlade rukometaše, koji su nas sve učinili srećnim. Još jednom se potvrdilo da je Berane grad rukometa i da nema razloga za brigu o budućnosti ovog sporta u našem gradu, jer imamo veoma kvalitetne i talentovane rukometaše, za koje vjerujem da će i u budućnosti nastaviti da donose trofeje u Berane“, naglasio je predsjednik RK „Berane 1949“ Milun Danić u izjavi za lokalni radio.

U meču za titulu osam golova za Berane je postigao Petar Jelić. Sedam puta je strijelac bio Aldin Kastrat, šest golova je postigao njegov brat Eldan, a isti broj pogodaka je dao i Milan Nišavić. Strijelci za Berane su još bili i Andrej Arsović i Viktor Lutovac, sa po pet postignutih golova.

Rukometaše Berana u šampionskoj sezoni sa klupe je predvodio trener Mirko Anđić, sa pomoćnikom Suadom Skenderovićem, i stručnim štabom u kojem su još Milun Danić, Staniša Barjaktarović, Boban Lutovac i Srđan Spalević.

Foto: RK Berane

Beranci su sezonu završili na vrhu tabele sa 40 bodova osvojenih u 22 utakmice, iza njih je Lovćen, sa kojim su vodili tešku bitku u završnici, sa 38 bodova i utakmicom manje.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije