Connect with us

DRUŠTVO

POZNATA NOVINARKA, KNJIŽEVNICA I AUTORKA EMISIJE BALKANSKOM ULICOM

Vesna Dedić u subotu promoviše roman u Beranama (FOTO)

Dedić će predstaviti svoj najnoviji roman „Samo je tebe vredelo sresti“ u subotu, 16. septembra, sa početkom u 20h, na Njegoševom trgu, u bašti lokala Pab Štab, u centru Berana.
Organizator promocije je novosnovani čitalački klub „IG bibliofili“ doktora filoloških nauka Marije Vešović

Foto: Privatna arhiva

Poznata novinarka, književnica i autorka emisije Balkanskom ulicom Vesna Dedić predstaviće svoj najnoviji roman „Samo je tebe vredelo sresti“ u subotu, 16. septembra, sa početkom u 20h, na Njegoševom trgu, u bašti lokala Pab Štab, u centru Berana.

Organizator promocije je novosnovani čitalački klub „IG bibliofili“ doktora filoloških nauka Marije Vešović iz ovog grada.

Foto: Privatna arhiva

„Kao najavu za početak rada kluba planirana je promocija lika i djela Vesne Dedić, novinarke, književnice i autorke emisije Balkanskom ulicom. Akcent se stavlja na promociju njenog najnovijeg romana „Samo je tebe vredelo sresti“.

Podršku osnivanja ovog kluba su dale naše književnice: Ljerka Petković, Kristina Babić i Rebeka Čilović iz Berana. Rad ovog kluba je zamišljen na sasvim jedan nekonvencionalno način po uzoru na svetske čitalačke klubove. Članovi mogu biti svi ljubitelji pisane reči“, kazala je Vešović za Portal Berane online.

Promocija je planirano da se održi 16. septembra, na Njegoševom trgu u bašti lokala Pab Štab koji je domaćin ove promocije, dodaje Vešović.

Foto: Privatna arhiva

„Bašta lokala Gravity će takođe biti dostupna sa rezervacijama. S obzirom da je u pitanju javni događaj i da je interesovanje već sada veliko. Uz zvuke violine profesorke Dragane Popović, zatim muzičkog benda Iva Đurovića iz Podgorice, čitanje stihova naših gimnazijalaca i vina Plantaže, sigurna sam da možemo napraviti veče za pamćenje.

Foto: Privatna arhiva

Naravno, ne možemo a da ne pomenemo divne ljude koji su prepoznali ovaj događaj kao bitan za naš grad i prihvatili sponzorstvo a to su: Sekretarijat za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane, TOB, Elektro škola, auto- škola Viktorija, 10ka Berane, apoteka Prima, Euro fashion Berane, Hair studio Sena i naravno Pab Štab koji je odmah prihvatio da ustupi prostor, Hotel Berane, cvećara Iris, Foto studio Sejo, zatim Škola za muzičko obrazovanje, i mnogi drugi koji su dali podršku ovom događaju i kojima se i ovim putem zahvaljujemo. Važno je napimenuti da će Vesna Dedić te večeri peodavati i potpisivati knjige, družiti se sa ljubiteljima njenih romana“, navela je Vešović za naš Portal.

Piše: Berane online 

 

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Milatović stranim diplomatama: „Neka crnogorska nošnja, igra i pjesma donesu do vaših srca duh naroda kojem pripadamo“

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u Vladinom domu na Cetinju upriličio svečanu večeru u čast predstavnika diplomatskog kora

Milena i Jakov Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Brojni geopolitički izazovi sa kojima se suočava savremeni svijet dodatno pojačavaju potrebu za unapređenjem bilateralnih i multilateralnih mehanizama saradnje, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u Vladinom domu na Cetinju upriličio svečanu večeru u čast predstavnika diplomatskog kora.

On je, obraćajući se prisutnima, naveo da je zadovoljan što je domaćin skupa, kojim je još jednom potvrđeno snažno prijateljstvo Crne Gore i država koje predstavljaju.

Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

On je rekao da je uvjeren da će zajedno, u srdačnoj atmosferi, stvarati nove perspektive komunikacije i saradnje.

„Godinu na izmaku obilježili su brojni geopolitički izazovi sa kojima se suočava savremeni svijet, koji dodatno pojačavaju potrebu da unapređujemo bilateralne i multilateralne mehanizme saradnje, prevenirajući krize i afirmišući mir“, kazao je Milatović.

U tom smislu, kako je naveo, diplomatija predstavlja osnovni alat uz pomoć kojeg mogu svijet učiniti boljim mjestom za život svakog čovjeka, nezavisno kojoj naciji ili vjeri pripada.

Milatović je predstavnicima diplomatskog kora zahvalio zа predan rad na jačanju saradnje između Crne Gore i matičnih zemalja čiji su predstavnici u Crnoj Gori.

Crna Gora, kako je poručio, ima jasno utvrđenu vanjsku politiku, a jedan od njenih osnovnih stubova predstavlja i njegovanje najboljih mogućih odnosa sa drugim državama.

Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

„Prvih šest mjeseci obavljanja predsjedničke funkcije uvjerilo me u važnost i potrebu da, razmjenjujući stavove i mišljenja, dodatno doprinosimo međusobnom povjerenju i razumijevanju“, naveo je Milatović.

Kako je kazao, posebnu simboliku događaju daje i to što se održava u Prijestonici, gdje je stvarana crnogorska državnost i prije vijek i po začeta crnogorska diplomatija.

„Posebno sam srećan što će dio večerašnjeg programa biti i tradicionalni folklor, koji će vam oči i dušu ispuniti ljepotom crnogorske nošnje, igre i pjesme, donoseći do vaših srca duh naroda kojem pripadamo“, rekao je Milatović.

Savjetnica Milatovića za vanjsku politiku, Marija Lakić Barfus, kazala je da je to odlična prilika da izraze zahvalnost ambasadorima za njihov doprinos realizaciji spoljnopolitičke agende crnogorskog predsjednika u proteklih šest mjeseci, koja je bila veoma uspješna.

Kako je navela, rad predsjednika Crne Gore temelji se na tri ključna stuba.

„To podrazumijeva jačanje Crne Gore kao kredibilne članice NATO-a, ubrzanje evropskog integracionog procesa kako bi postala prva naredna članica Evropske unije (EU) do 2028. godine, kao i jačanje dobrosusjedskih odnosa“, kazala je Lakić Barfus.

Ona je, govoreći o samom događaju, istakla da se radi o praksi koja već postoji u svim ostalim članicama EU i šire.

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić zahvalio je Milatoviću na organizaciji događaja, navodeći da je zadovoljan što se susret održava u crnogorskoj Prijestonici.

“Drago mi je što se ovako lijepo diplomatsko druženje odvija baš ovdje na Cetinju. Prethodnih dana smo, takođe, imali divan događaj, gdje je Prva dama otvorila diplomatski bazar koji je bio jako uspješan”, kazao je Grubišić.

Iz Milatovićevog kabineta rekli su da su tokom svečane večere, u prijatnoj atmosferi, prisutni gosti imali priliku da slušaju izvođenje gudačkog kvarteta i prate nastup folklornog ansambla KUD Njegoš sa Cetinja.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Micev podnio ostavku

Kako se navodi u obrazloženju, Micevu, koji je i rukovodilac Sektora za meteorologiju i kvalitet vazduha, prestaje vršenje navedene dužnosti na lični zahtjev

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Branko Micev je 28. novembra podnio ostavku na to radno mjesto, prenosi CdM.

Vlada je, kako se navodi u obrazloženju objavljenom na sajtu, donijela rješenje o prestanku njegovog mandata.

Kako se navodi u obrazloženju, Micevu, koji je i rukovodilac Sektora za meteorologiju i kvalitet vazduha, prestaje vršenje navedene dužnosti na lični zahtjev.

“Branko Micev, određen je Rješenjem Vlade Crne Gore 15. juna za v.d. pomoćnika direktora Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju – rukovodioca Sektora za meteorologiju i kvalitet vazduha, do postavljenja pomoćnika direktora – rukovodioca ovog sektora, a najduže šest mjeseci. Imajući u vidu da je imenovani podnio ostavku 28. 11. 2023. godine, za prestanak vršenja dužnosti na radno mjesto v.d. pomoćnika direktora -rukovodioca Sektora za meteorologiju i kvalitet vazduha, prije isteka šest mjeseci iz ličnih razloga, predlažem da Vlada Crne Gore uvaži predlog i shodno zakonskim propisima, donese rješenje o prestanku vršenja dužnosti imenovanom”, navodi se u obavještenju, navodi CdM.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Stefan Velimirović uspješno obavio transplantaciju bubrega: Mladi momak dobio novu šansu za bolji život

Za njega je prije više od godinu dana prikupljeno skoro 80 hiljada eura kako bi se operisao. Stefan je veći dio života proveo na dijalizama zbog otkazivanja bubrega

Velimirović

Stefan Velimirović uspješno je obavio transplantaciju bubrega, saopšteno je iz Fondacija „Budi human“.

Iz Fondacije su istakli da je lista čekanja bila neizvjesna i duga, ali mladić je transplantiran i oporavlja se dobro.

Naglasili su da je za njega prije više od godinu dana prikupljeno skoro 80 hiljada eura kako bi se operisao, te podsjetili da je veći dio života proveo na dijalizama zbog otkazivanja bubrega.

„Prošle godine uložena je ogromna energija, kako Fondacije, tako i humanih ljudi, subjekata, organizovane su humanitarne akcije, koncerti, ujedinili smo se kako bismo pomogli mladom Stefanu. Vijest da je konačno transplantiran je njegova, ali i naša pobjeda“, saopštio je osnivač Fondacije, Goran Jovanović.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije