Connect with us

DRUŠTVO

POZNATA NOVINARKA, KNJIŽEVNICA I AUTORKA EMISIJE BALKANSKOM ULICOM

Vesna Dedić u subotu promoviše roman u Beranama (FOTO)

Dedić će predstaviti svoj najnoviji roman „Samo je tebe vredelo sresti“ u subotu, 16. septembra, sa početkom u 20h, na Njegoševom trgu, u bašti lokala Pab Štab, u centru Berana.
Organizator promocije je novosnovani čitalački klub „IG bibliofili“ doktora filoloških nauka Marije Vešović

Foto: Privatna arhiva

Poznata novinarka, književnica i autorka emisije Balkanskom ulicom Vesna Dedić predstaviće svoj najnoviji roman „Samo je tebe vredelo sresti“ u subotu, 16. septembra, sa početkom u 20h, na Njegoševom trgu, u bašti lokala Pab Štab, u centru Berana.

Organizator promocije je novosnovani čitalački klub „IG bibliofili“ doktora filoloških nauka Marije Vešović iz ovog grada.

Foto: Privatna arhiva

„Kao najavu za početak rada kluba planirana je promocija lika i djela Vesne Dedić, novinarke, književnice i autorke emisije Balkanskom ulicom. Akcent se stavlja na promociju njenog najnovijeg romana „Samo je tebe vredelo sresti“.

Podršku osnivanja ovog kluba su dale naše književnice: Ljerka Petković, Kristina Babić i Rebeka Čilović iz Berana. Rad ovog kluba je zamišljen na sasvim jedan nekonvencionalno način po uzoru na svetske čitalačke klubove. Članovi mogu biti svi ljubitelji pisane reči“, kazala je Vešović za Portal Berane online.

Promocija je planirano da se održi 16. septembra, na Njegoševom trgu u bašti lokala Pab Štab koji je domaćin ove promocije, dodaje Vešović.

Foto: Privatna arhiva

„Bašta lokala Gravity će takođe biti dostupna sa rezervacijama. S obzirom da je u pitanju javni događaj i da je interesovanje već sada veliko. Uz zvuke violine profesorke Dragane Popović, zatim muzičkog benda Iva Đurovića iz Podgorice, čitanje stihova naših gimnazijalaca i vina Plantaže, sigurna sam da možemo napraviti veče za pamćenje.

Foto: Privatna arhiva

Naravno, ne možemo a da ne pomenemo divne ljude koji su prepoznali ovaj događaj kao bitan za naš grad i prihvatili sponzorstvo a to su: Sekretarijat za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane, TOB, Elektro škola, auto- škola Viktorija, 10ka Berane, apoteka Prima, Euro fashion Berane, Hair studio Sena i naravno Pab Štab koji je odmah prihvatio da ustupi prostor, Hotel Berane, cvećara Iris, Foto studio Sejo, zatim Škola za muzičko obrazovanje, i mnogi drugi koji su dali podršku ovom događaju i kojima se i ovim putem zahvaljujemo. Važno je napimenuti da će Vesna Dedić te večeri peodavati i potpisivati knjige, družiti se sa ljubiteljima njenih romana“, navela je Vešović za naš Portal.

Piše: Berane online 

 

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Katnić nastavlja da protestuje zbog hapšenja: Odbija posjete porodice i advokata

U ponedjeljak je, kako saznaje Dan, porodicu odbio čak dva puta. Prvo im je u jutarnjim satima rekao da dođu popodne, dok je popodne rekao da ne može da ih vidi

Katnić

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nastavio je protest zbog postupka koji je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv njega. Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, ove sedmice, Katnić odbija posjetu porodice, ali i branioca u zatvoru.

U ponedjeljak je, kako saznaje ovaj medij, porodicu odbio čak dva puta. Prvo im je u jutarnjim satima rekao da dođu popodne, dok je popodne rekao da ne može da ih vidi.

Ovo je samo nastavak protesta koji Katnić iskazuje zbog hapšenja. On je slobode lišen sredinom aprila zbog sumnje da je član kriminalne grupe koju je, prema sumnjama SDT- a, formirao njegov dugogodišnji prijatelj, nekada visokopozicionirani policijski službenik Zoran Lazović. Oni se terete da su pomagali „kavačkom klanu“. Navodno, nekim od njih su omogućili da ne budu procesuirani, dok se Lazović tereti i da je ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, označenim kao plaćenici „kavčana“.

Od dana hapšenja, odnosno od određivanja pritvora, Katnić je počeo štrajk glađu. Nakon nekoliko dana počeo je da odbija i vodu i druge napitke, kao i terapiju. Nedavno, štrajk žeđu je prekinuo i počeo da uzima vodu i jogurt. Ubrzo je nastavio štrajk žeđu, ali je, navodno, bilo slučajeva i ponovo je odbijao i vodu.

Zdravstveno stanje bivšeg GST pogoršalo se u spuškom zatvoru zbog čega je izvođen na ukazivanje ljekarske pomoći, kao i na intervencije. Međutim, SDT se zainteresovalo i za postupke ljekara u tom slučaju, pa su počeli provjeravanje zakonitosti i prilikom liječenja Katnića.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Patrijarh Porfirije dolazi u Crnu Goru: Služiće liturgiju povodom 80 godina od genocida u Velici

Liturgija će početi u 9 sati, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke

Patrijarh Porfirije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služiće u nedelju, 28. jula, u Velici kod Plava Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetih mučenika Kirika i Julite, povodom 80 godina od stradanja svetih mučenika veličkih i gornjepolimskih.

Liturgija će početi u 9 sati, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Genocid u selu Velika u opštini Plav dogodio se pred kraj rata, u drugoj polovini 1944. godine. Počinile su ga nacističke vojne formacije i SS trupe „Skenderbeg“. Novija istraživanja pokazuju da je tom prilikom stradalo preko 500 civila, od toga preko 100 djece.

Crnogorski parlament usvojio je Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici 30. jula 2022. godine.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Mugoša oslobođen optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj u slučaju Carine

U obrazloženju sudije Vesne Kovačević navodi se da nema dokaza na osnovu kojih bi dokaza sud donio osuđujuću presudu

Mugoša, Foto: Savo Prelević

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša oslobođen je optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj.

Danas je u Višem sudu u Podgorici izrečena prvostepena presuda u ponovljenom postupku, pišu „Vijesti“.

U obrazloženju sudije Vesne Kovačević navodi se da nema dokaza na osnovu kojih bi dokaza sud donio osuđujuću presudu.

Dodala je da je sud postupio po ukidnom rješenju Apelacionog suda.

Njega je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) teretilo da je u slučaju prodaje gradskog zemljišta građevinskoj kompaniji DOO “Carine” oštetio budžet Glavnog grada od 6,7 miliona eura, a “Carinama” pribavio korist u istom iznosu.

Uskoro opširnije…

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije