Connect with us

EKONOMIJA

PRILIKOM POSJETE PREMIJERA BEOGRADU

(VIDEO) Investitori iz Srbije zainteresovani da ulažu u Berane: Krivokapić sa Brnabić razgovarao o tome

„Vlada pokušava na svaki mogući način da dodatno promoviše Berane i sjever Crne Gore. Apsolutno sam siguran da će vrlo brzo doći jedna krupnija investicija u Sjeverni region u realnu privredu“, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović za portal „Berane online“

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je prilikom nedavne posjete Beogradu razgovarao sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić o određenim investitorima koji su zainteresovani da ulažu u Berane i u kompletan limski region, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je to saopštio u intervjuu za portal Berane online.

Milatović je objasnio da će tokom januara biti organizovani dodatni razgovori u vezi sa tim.

„Vlada pokušava na svaki mogući način da dodatno promoviše Berane i sjever Crne Gore. U svim razgovorima koje ja imam sa stranim investitorima naravno da ističem potencijale sjevera. Apsolutno sam siguran da će vrlo brzo doći jedna krupnija investicija u Sjeverni region u realnu privredu“, kazao je ministar ekonomskog razvoja.

Milatović je naglasio i da je potrebno staviti jak fokus na Berane i sjever Crne Gore jer trenutno stanje je jako loše.

Piše: Berane online

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

EKONOMIJA

Spajić poručio: Program Evropa sad neće stati ni pred kim

„Taj program ništa neće zaustaviti. Borba za dobrobit svih građana jača je od svake politike“

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Program Evropa sad neće stati ni pred kim, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, dok je državni sekretar u tom resoru Janko Odović saopštio da taj program ništa neće zaustaviti, i dodao da je borba za dobrobit svih građana jača od svake politike.

„Evropa sad! neće stati ni pred kim! Tu smo zbog vas i zajedno sa vama ćemo se izboriti za bolji životni standard u cijeloj Crnoj Gori“, napisao je Spajić na Tviteru i pozvao građane da prijave svaku neregularnost.

Tvrdi i da niko neće proći nekažnjeno.

Poziv je uputio i Odović.

„Ukoliko imate nedoumica kontaktirajte nas, a ako uočite nepravilnosti Uprava za inspekcijske poslove radi pojačanim kapacitetom i neće biti povlašćenih. Tu smo zbog vas – građana Crne Gore“, napisao je Odović na Tviteru.

Ministarstvo je jutros objavilo spisak kontakt osoba za sve upite koje građani imaju povodom zakonskih rješenja u okviru ekonomskog programa Evropa sad.

Iz Ministarstva su podsjetili da je 080 555 555 broj za prijavu neregularnosti inspekciji.

“Od danas operateri Uprave za inspekcijske poslove rade u dvije smjene i biće dostupni svakog radnog dana od sedam do 20 sati”, naveli su iz Ministarstva.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Ministarstvo finansija: Prijavite neregularnosti vezane za program „Evropa sad“

Broj za prijavu neregularnosti inspekciji je: 080 555 555, a od danas operateri Uprave za inspekcijske poslove rade u dvije smjene, navodi se u saopštenju

Kome se obratiti u zavisnosti od tematike upita, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) objavilo je spisak kontakt osoba kojima građani mogu da se obrate za sve upite vezane za zakonska rešenja u okviru programa „Evropa sad“.

Iz Ministarstva finansija navode da na broju 080 555 555 građani mogu inspekciji prijaviti sve neregularnosti.

„Od danas operateri Uprave za inspekcijske poslove rade u dvije smjene i biće dostupni svakog radnog dana od 07h do 20h“, saopštili su iz MFSS.

Skupština je na poslednjem zasijedanju u prošloj godini usvojila set zakona čija će se primjena značajno odraziti na poslovanje crnogorske privrede, a u kontekstu ostvarivanja ekonomskog programa „Evropa sad“.

Prema programu „Evropa sad“, minimalna plata zaposlenih u Crnoj Gori povećala se od januara na 450 eura sa dosadašnjih 250 eura.

Programom su uvedene brojne mjere koje se tiču rasterećenja poreskog opterećenja na rad, ukidanja doprinosa na zdravstvo, kao i uvođenje neoporezivog dijela zarade do 700 eura. Takođe, uvodi se i progresivno oporezivanje kad je u pitanju porez na dohodak fizičkih lica i porez na profit preduzeća.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Vožnja prvom dionicom auto-puta očekuje se najkasnije u maju

„Puštanje saobraćaja na dionici auto-puta od Podgorice do Mateševa najkasnije u maju“, kazao je direktor Monteputa, nakon novog probijanja rokova

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić rekao da očekuju puštanje saobraćaja na dionici auto-puta od Podgorice do Mateševa najkasnije u maju, prenosi portal RTCG.

On je naveo da ranije rukovodstvo kompanije Monteput nije na vrijeme preduzelo aktivnosti na nabavci opreme neophodne za adekvatno održavanje i obezbjeđivanje autoputa.

„Sprovodimo pregovore i aktivnosti na obezbjeđivanju neophodnih uslova potrebnih za realizaciju nastavka autoputa Bar-Boljare. Ovdje mislim na dionice Mateševo-Andrijevica i Andrijevica-Berane-Boljare“, poručio je Ljiljanić.

On je ukazao da prethodno rukovodstvo Monteputa nije na vrijeme preduzelo aktivnosti na nabavci opreme neophodne za adekvatno održavanje i obezbjeđivanje autoputa.

„Ovdje mislim na opremanje vatrogasne službe i službe zimskog održavanja autoputa. Novo rukovodstvo je za nabavku navedene opreme započeo postupke javnih nabavki, a jedan broj tendera je u pripremi“, pojasnio je Ljiljanić.

On kaže za Portal RTCG da su svi veći propusti i greške već do sada otkriveni s obzirom da je autoput u završnoj fazi.

„Postoji manji broj sitnih propusta i grešaka koje su normalne za ovakav objekat i koje prevazilazimo. Želim da naglasim da je objekat kao cjelina impresivan i kvalitetan“, navodi Ljiljanić.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije